Cezayir Hakkında Her Şey; Cezayir Bayrağının Anlamı, Cezayir Başkenti Neresidir? Saat Farkı Ne Kadar, Para Birimi Nedir?
Cezayir, Afrika'nın en büyük ülkesi olma özelliğine sahiptir. Cezayir'in resmi adı da Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. Peki, Cezayir bayrağının anlamı nedir, ülkenin başkenti neresi? İşte Cezayir hakkında her şey...
Cezayir Hakkında Her Şey
Cezayir, Afrika'nın kuzey kısmında bulunur. Libya, Tunus, Mali, Fas ve Nijer ile de sınır komşusudur. Nüfusu tahmini olarak 43.851,044 olan ülke dünya nüfus listesinde de 33. sırada yer alır. Cezayir'de resmi olarak kullanılan para birimi Cezayir dinarıdır. Resmi dil de halkın büyük kısmının konuştuğu Arapçadır. Sömürgecilik döneminden kalan Fransızca da ülkede en çok konuşulan ikinci dildir.
Cezayir Bayrağının Anlamı, Cezayir Başkenti Neresidir?
Cezayir bayrağı günümüzdeki kullanılan haline 3 Temmuz 1962 tarihinde getirilmiştir. Bayrak, dikey olarak bayrağı ikiye bölen bir şeritle ayrılmıştır. Sol taraf yeşil, sağ taraf ise beyaz renktedir. Bayrağın ortasında kırmızı renk hilal ve yıldız vardır. Bayraktaki beyaz renk ile ruhsal saflık, yeşil renk ile de İslamiyet simgelenmiştir. Kırmızı ay ve hilal de yine İslamiyet'i simgeler.
Hilal ve yıldızın kırmızı renk olması da Cezayir'in bağımsızlık aşamasında dökülen kanları temsil eder. Cezayir'in başkenti Cezayir'dir. Cezayir, Afrika'nın en büyük şehirlerinden biridir ve aynı zamanda da başkenttir. Nüfusun içindeki Avrupalı sayısı da oldukça fazladır. Ayrıca Cezayir'in en büyük limanı da bu şehirde yer alır. Şehrin aynı zamanda Akdeniz'e de kıyısı vardır.
Saat Farkı Ne Kadar, Para Birimi Nedir?
Kullanılan zaman dilimi ve coğrafi konum gereği Cezayir ile Türkiye arasında saat farklı vardır. Cezayir, Türkiye'ye göre 2 saat daha geridedir. Ülkemizde saat 17:00 olurken Cezayir'de 15:00 olur. Cezayir'de resmi olarak kullanılan para birimi Cezayir dinarıdır. Cezayir bankası tarafından dağıtılan Cezayir dinarının alt birimi de santimdir. 1 dinar 100 santime bölünür fakat santimler dağıtılmaz. Cezayir dinarı genelde DA ya da د.ج ile sembolize edilir.
Cezayir İklimi Nasıldır?
Cezayir'de çöl iklimi, karasal iklim ve Akdeniz iklimi hakimdir. İklim tipler çeşitlidir ve bu nedenle birçok iklim ülkede görülür. Kıyı bölgelerinde yani başkent tarafında Akdeniz iklimi hakimdir. Sahra çölünde ve çöle yakın olan bölgelerde ise çöl iklimi hakim olarak kendini gösterir. Yazları kurak ve kışları da soğuk olan yayla kesimlerinde ise genellikle çok karasal bir iklim tipi vardır. Yıl içinde sıcaklık normal koşullarda 6 ile 30 derece arasında değişir. Bazı zamanlarda 2 derecenin altına düşmesi ya da 34 derecenin üstüne çıkması da mümkündür.
Cezayir Mutfağı
Cezayir'de kendi mutfağına özgü birçok yemek vardır. Özellikle kendine özgü yapılışı ile Afrika usulü kebap birçok kişinin dikkatini çeker. Brochettesin birbirinden farklı lezzetleri ile Cezayir'in her yerinde yapılmakta ve severek tüketilmektedir. Afrika'nın kuzeyinde ülkemizde menemen olarak bilinen yemek de çok meşhurdur. Ülkenin en sevilen lezzetlerinden biri olan bu yemeğin adı Cezayir'de shakshuka olarak bilinir. Ülkenin geleneksel lezzetlerinden biri de Tajine'dir.
Güvecin içinde sunulan lezzetlerden biridir ve etin kuru erik, biber ve havuç ile pişirilmesi sonucu elde edilir. Sunum sırasında da etlerin altına bulgur pilavı ya da kuskus koyulur. Afrika'da mangal şekli ile yapılan kızartma modeli Cezayir mutfağında Mechoui olarak bilinir. Tavuk ya da kuzu etinin kömür ateşinde yavaş yavaş pişirilmesi ile yapılır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düden Şelalesi, 2024'te 840 bin ziyaretçiyi ağırladı
Tohtamur Yaylasında masalsı kış yürüyüşü
2024'TE İNTERNETTE EN ÇOK ARANAN ÜLKELER! Listede 'Türkiye' sürprizi!
Türkiye’den Akın Akın O Ülkeye Gidiyorlar! Artış Yüzde 105! Keşfetmek için Bu 7 Rotayı Mutlaka Ziyaret Edin
Doğu'nun "Saklı Cennet"i Olarak Biliniyor! Türkiye'nin En Yüksek Gölü Buz Tuttu