Burgazada Nerede? Burgazada'ya Nasıl Gidilir? Burgazada Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Türkiye, turizmin potansiyelinin yüksek olduğu bir ülkedir. Saklı kalan her bir cennetten köşe iyi tanıtıldığında turizme kazandırılabilir. Burgazada da en güzel alanlardan bir tanesidir. Marmara Denizi'nde bulunan Burgazada özellikle yaz aylarında çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Kış mevsiminde nüfusu 1.500 olan Burgazada'nın nüfusu yaz aylarında 15 bin seviyesini buluyor. Burgazada'nın doğal güzellikleri ve tarihi değerleri de oldukça popülerdir.
Burgazada Nerede?
Yemyeşil doğası ile bilinen Burgazada Marmara'nın kalbinde yer alıyor. Marmara Denizi'nde yer alan Burgazada Prens Adaları'na bağlıdır. Ayrıca Burgazada, Prens Adaları'nın en büyük üçüncü adasıdır. Burgazada'nın nüfusu 1.500 civarındadır. Yaz aylarında ise Burgazada nüfusu 15 binlere kadar çıkabilir. Doğal ve tarihi güzellikleri ile Burgazada her yıl çok sayıda kişiyi konuk etmektedir. Tarihte farklı isimler ile anılan Burgazada'nın en bilinen isimleri Castrum, Panarmos ve Antigoni olarak bilinmektedir.
Burgazada'ya Nasıl Gidilir?
Marmara Denizi'nde yer alan Burgazada'ya çevre illerden ulaşım oldukça kolaydır. İstanbul'dan Burgazada'ya deniz yolu ile rahat bir şekilde ulaşmak mümkün. Bunun yanı sıra devlete ait vapur ve özel ulaştırma şirketlerinin motorlarıyla da Burgazada'ya rahat bir şekilde ulaşılabilir. Vapur saatleri bilindiği takdirde İstanbul Bostancı, Eminönü ve Kadıköy vapur iskelesinden vapurlar ile Burgazada'ya gidilebilir. Çevre illerden Burgazada'ya gitmek isteyenlerin öncelikle İstanbul'a gelmesi gerekir. Burgazada'ya genellikle yılın her günü gidilebilir. Burgazada'ya hava koşullarının kötü olduğu zamanlarda gidilmemesi gerekir. Çünkü ulaşım zor olabilir.
Burgazada Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Marmara Denizi'nde yer alan Burgazada tarihi yapıları ve ibadethaneleri ile ünlüdür. İstanbullular ve İstanbul'a gelen turistlerin gezebilecekleri birbirinden güzel alanlar yer alıyor. Burgazada'da yer alan Aya Yani Kilisesi, Madam Marta Koyu ve Aya Yorgi Manastırı mutlaka gezilmelidir. Sait Faik Müzesi, Hristos Manastırı, Aya Yorgi ve Kalpazankaya da Burgazada'da gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.
Önemli kültür mirasları arasında yer alan tüm bu alanlar belli zamanlarda keyifle ziyaret edilebilir. Burgazada içerisinde motorlu taşıt bulunmaz. Yalnızca kamu hizmeti için kullanılan araçlar vardır. Ada sakinleri ulaşımlarını faytonlar ve bisikletler ile sağlarlar. Burgazada'ya ziyaret eden kişiler bisiklet de kiralayabilirler. Ada çevresindeki koylarda denize girilir.
Burgazada Mutfağı İle İlgili Merak Edilenler
İstanbul'a bağlı olan Burgazada'nın mutfağında yöreye has lezzetler bulunmaktadır. Burgazada ziyareti sırasında piknik yapılabilir. Ayrıca yemek yemek için çok sayıda balık lokantaları bulunmaktadır. Burgazada içerisinde yer alan lokantalarda çeşit çeşit balıklar pişirilir. İsteğe balı olarak kebap, pide ve köfte gibi yiyecekler de tüketilebilir. Ayrıca Burgazada içerisinde yer alan lokantalarda zeytinyağlı yemekler, midye ve kokoreç de yenilebilir. Burgazada'nın meşhur pastanelerinden de çeşit çeşit tatlılar alınabilir.
Burgazada'nın Doğal Güzellikleri
Eşsiz doğası ve sakin mimarisi ile göz dolduran Burgazada'da nefis lezzetlerle dolu bir yolculuk yapılabilir. Ada içerisinde alışveriş yapılacak ve denize girilecek alanlar da bulunmaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Doğa harikası Uludere Kanyonu sonbahar güzelliğiyle böyle görüntülendi
Amanos Dağları’nda sonbahar güzelliği
Gölcük Tabiat Parkı'nda mest eden sonbahar görüntüsü
AİLECE GİDİLECEK TATİL YERLERİ! Okulların Açılmasına Az Kaldı, Ara Tatil Bitmeden Harekete Geçin
Kapadokya'ya 10 ayda yaklaşık 4 milyon ziyaretçi