hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bouvet Adası Nerede, Nasıl Gidilir? Bouvet Adası Hakkında Bilinmesi Gerekenler

    Bouvet Adası Nerede, Nasıl Gidilir Bouvet Adası Hakkında Bilinmesi Gerekenler
    expand

    Dünyanın ıssız adalarından biri olan Bouvet Adası, Güney Atlas Okyanusunda bulunmaktadır. Bouvet Adası volkanik olması nedeni ile adada yaşam yoktur. Yeryüzündeki yerleşim bölgelerinden en uzak olan ada olarak Bouvet Adası bilinmektedir. Ümit Burnu'nun 2.400 km güneybatında yer alan Bouvet Adası, Antarktika kıtasının 1600 km kuzeyinde konumlanan bir adadır. Ada 1930 tarihinden bu yana Norveç'e bağlıdır. Aynı zamanda ada içerisinde otomatik meteoroloji istasyonu da bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bouvet Adası Nerede? 

    Subantarktik'te bulunan Bouvet Adası, 1930 senesinde Norveç'e bağlanmıştır. Yaklaşık olarak Antarktika kıtasına 1100 mil uzaklıkta bulunur. Dünyadaki en ıssız adanın Bouvet Adası olduğu bilinmektedir. Güney Afrika kıtası ise Bouvet Adasına en yakın olan karadır. Güney Afrika kıtası adaya 1600 mil uzakta yer alır. 

    Bouvet Adasına Nasıl Gidilir? 

    Buzullarla çevrili olması nedeni ile Bouvet Adası’nda karaya çıkmak çok zorlu olmaktadır. Bu nedenle adaya seyahat edecek olan araştırmacılar genellikle helikopter ile gitmeyi tercih ederler. 

    Bouvet Adası Hakkında Bilgi 

    Güney Atlantik'te bulunan Bouvet Adası, Fransız keşifçi olan Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier tarafından 1739 yılında keşfedilmiştir. Neredeyse adanın her yerinde buzullar bulunmaktadır. Bu nedenle adada yaşam yoktur. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalnızca bir organizasyon ile adaya gidilebilir. Buzulların varlığı nedeni ile adaya inişler çok zor olmaktadır. Bu nedenle de araştırmacılar adaya genellikle havayolu ile ulaşımı tercih etmektedir. 

    Bouvet Adası’nın yüz ölçümü yaklaşık olarak 49 kilometre kare civarındadır. Ada deniz seviyesinden yaklaşık 935 m yüksekliktedir. Ada etrafında bulunan buz kütleleri sebebi ile karaya çıkmak çok zor olmaktadır. 

    Bouvet Adası Tarihi 

    Ada Bilim insanlarına göre yaklaşık olarak 2000 sene önce bir volkan patlaması sonucunda oluşmuştur. 20. yüzyılın ikinci döneminde Bouvet Adası, nükleer deneyler için kullanılmıştır. Fakat bu bilgiler resmi değildir.  Bouvet adasında günümüzde otomatik bir meteoroloji istasyonu kurulmuştur. Adaya en yakın olan yerleşim yeri ise yaklaşık olarak 2500 km uzaklıkta bulunmaktadır. Burası Cape Town olarak bilinmektedir. 

    Bouvet Adası Özellikleri  

    Turistik amaçla Bouvet Adasına gidilip gezilmesi mümkün değildir. Buraya çoğunlukla macera arayan kişiler ile araştırmacılar gelmektedir. Adanın etrafındaki buzulları ve buradaki ıssız ada hayatını görmek isteyen insanlar belirli turlar ile burayı ziyaret etmektedir. 

    Bouvet Adası iklim koşulları bakımından elverişsiz bir bölge olduğu için deniz yolu ile ulaşım durumunda adaya çıkmak oldukça zordur. Bu nedenle hava yollarını tercih etmek daha sağlıklı bir seçim olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bouvet Adası Gezilecek Yerler 

    Issız bir ada olması nedeniyle Bouvet Adası’nda gezilip görülecek fazla bir yer yoktur. Gezilebilecek bazı yerlerden bir tanesi adanın en yüksek bölgesi olan Olav tepesidir. Adanın kuzey kısmında yer alan bu tepe yaklaşık olarak deniz seviyesinden 780 metre yüksektedir. Adanın dikkat çeken zirvelerinden bir tanesi de Lykketoppen’dir. Zirvenin etrafı oldukça kalın kütlesi ile çevrilidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow