hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyrut Nerede, Nasıl Gidilir? Beyrut Gezilecek Yerler Nelerdir? Yapılacaklar Listesi...

    Beyrut Nerede, Nasıl Gidilir Beyrut Gezilecek Yerler Nelerdir Yapılacaklar Listesi...
    expand

    Orta Doğu'nun en tarihi ve en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Beyrut gerek doğal yapısı gerekse de kültürü ile dikkat çekmektedir. Tarihte pek çok olaya ve savaşa şahitlik etmiş olan bu şehir aslında bir liman şehridir. Beyrut bulunduğu ülkenin en kalabalık ve yoğun nüfusuna sahip olan şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. Özellikle yaz aylarında ve ilkbahar aylarında yoğun ziyaretçi akımına uğrayan bu tarihi yer körfeze de çok yakın bir konumda bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyrut bulunduğu konumu itibari ile de Akdeniz iklimi havzasında yer almaktadır. Beyrut'a doğrudan aktarma ülkemiz üzerinden mümkündür. Zamanında Osmanlı devleti himayesi altında kaldığından dolayı bu şehirde Osmanlı eserlerine de rastlamak mümkündür. Dünya'nın en güzel şehirleri arasında gösterilmektedir. 

    Beyrut Nerede?

    Beyrut Orta Doğu ülkelerinden olan Lübnan'da bulunmaktadır. Lübnan'ın başkentidir. 1.5 milyon nüfusa sahiptir.

    Beyrut'a Nasıl Gidilir?

    Beyrut'a gitmek çok kolaydır. Öncelikle Beyrut ülkemiz dışında olduğundan dolayı buraya en hızlı şekilde gitmek hava yolu ile olacaktır. Her gün Beyrut'a İstanbul ve aktarma üzerinden gidiş mümkündür. Hava yolu şirketleri ile alacağınız bilet ile pasaport ve kimliğiniz ile bu şehre 1.25 dakika gibi kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Beyrut'a gitmek için herhangi bir şekilde vize prosedürüne de sahip değilsiniz. 

    Beyrut Nerede, Nasıl Gidilir Beyrut Gezilecek Yerler Nelerdir Yapılacaklar Listesi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyrut Gezilecek Yerler Nelerdir? Yapılacaklar Listesi

    1) Roma Hamamı Kalıntıları

    Roma hamamı kalıntıları 1968 yılında ilk kez keşfedilmiş olan bir kalıntıdır. Zamanında Romalılar tarafından inşa edilmiş olan bir hamamdır. 1990'lı yılların ortalarında da Roma kalıntıları devam etmiştir. Roma hamamı vatandaşların en çok gezdiği yerlerden bir tanesidir. Romalıların hamam anlayışını yansıtan Roma Hamamı kalıntıları Türkleri'nde en çok gezdiği yerlerden bir tanesidir. 

    2) Raouche

    Beyrut'un en lüksler yerleri arasında yer almaktadır. Tam anlamıyla deniz manzaralı yerlerden bir tanesidir. Oldukça leziz yöresel lezzetlerin olduğu bu yerde bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Gece hayatına katılmayı seviyorsanız Raouche tam da size göre bir yerdir. Gece kulüplerinin de bol olduğu bir yer de eğlence mekanları da oldukça fazladır. Beyrut'a geldikten sonra mutlaka Raouche şehrini gezmenizi öneriyoruz. 

    3) Şehitler Meydanı

    Şehitler meydanı Lübnan'ın en tarihi yerlerinden bir tanesidir. Osmanlı döneminde iken idam edilmiş olan Şehitler Meydanı 1931 yılında inşa edilmiştir. Eğer tarihi yerleri gezmeyi seviyorsanız Şehitler Meydanı'nı mutlaka gezmelisiniz. Şehitler meydanı Lübnan'ın en popüler yerlerinden bir tanesidir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4) Gece Hayatına Katılın

    Beyrut'ta yapılacak en iyi işlerden bir tanesidir. Gece hayatı Beyrut'ta turistlerin ilk yaptığı aktivitelerden bir tanesidir. Konu gece hayatına gelince Beyrut diğer şehirlerden her zaman bir adım daha öne çıkmaktadır. Gece hayatında pek çok kez elektronik müzik festivallerine katılabilir buralarda sıkça bölgeleri ziyaret edebilirsiniz. Özellikle Beyrut'ta bulunan bar ve gece kulüplerinde yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Gece hayatının olmazsa olmazı bütün imkanlar Beyrut'ta yer almaktadır.

    Beyrut Nerede, Nasıl Gidilir Beyrut Gezilecek Yerler Nelerdir Yapılacaklar Listesi...5) Kış Mevsiminde Kayak Yapın

    Kış mevsiminde eğer Beyrut'a geldiyseniz kayak yapabilirsiniz. Karlı yamaçlar ve sahilde kayak yapmak oldukça meşhurdur. Kış mevsiminde adrenalin tutkunları için kayak yapmayı bilmiyorsanız eğer kayak yapmayı da öğrenebilirsiniz. Burada yer alan kayak hocaları sayesinde yaklaşık olarak 1 saat gibi kısa süre içerisinde kayak öğrenebilirsiniz. Akdeniz'in muhteşem manzarası eşliğinde bu şehirde güzel bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. Tam olarak kayak merkezleri Beyrut'un şehir merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşımı kolay olduğundan dolayı toplu taşıma araçlarını kullanarak kolay bir şekilde bu kayak merkezlerine ulaşabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6) Horsh Beirut'ta Yürüyüş Yapın

    Yürüyüş yapmayı seviyorsanız üstelik doğa tam da size göreyse burası Beyrut'ta uğramanız gereken yerlerden bir tanesidir. Horsh Beirut en popüler yürüyüş yerlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir. Lübnan iç savaşından sonra da belirli bir süre kapalı kalıp daha sonra 2015 yılında tekrar açılmıştır. Dinlenip yürüyüş yapmak için harika bir yer olan burada ailecek gelerek de bol bol temiz hava alabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kilometrelerce yeşilliği bulunan bu yer Beyrutluların en çok sevdiği yerler arasındadır. Bu yerde aynı zamanda ormanlık alan da yer almaktadır. Ormanlık alana gelerek doğa sporlarını yapabilir eğer bisikletiniz varsa bisiklet de sürebilirsiniz. Bu bölgede bisikleti olmayanlar için bisiklet kiralama hizmetleri de yine yer almakta olup bu hizmet çokça tercih edilmektedir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow