hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlin'de gezilecek yerler - Berlin'de ne yapılır? Yapılacaklar listesi

    Berlinde gezilecek yerler - Berlinde ne yapılır Yapılacaklar listesi
    expand

    Almanya'nın başkenti Berlin Avrupa'nın en çok gezilesi şehirleri arasında yer almaktadır. Berlin gerek tarihi kültürü ile gerekse de doğal olan yerleri ile her zaman cezbedici bir şehir haline gelmiştir. Berlin'de gezmek isteyenler ise şehir hakkında detaylı bir araştırma yapmaktadırlar. Berlin son aylarda arama motorlarında ne fazla araştırılan şehirler arasında yer almaktadır. Peki, Berlin'de gezilecek yerler neresidir? Berin'e gidilince bu şehirde ne yapılır? İşte Berlin seyahat rehberiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Berlin Avrupa'nın en güzel şehirleri arasında yer almaktadır. Ülkemizden direkt olarak Berlin'e gidebilmek için Schengen vizesi almak şartı bulunmaktadır. Schengen vizesini aldıktan sonra Berlin'e direkt olarak gidebilir doğal güzellikleri görebilirsiniz. Berlin'de Türk nüfusu da oldukça fazladır.

    Berlin'de Gezilecek Yerler

    1) Berliner Dom

    Berliner Dom aynı zamanda Berlin katedrali olarak da bilinmektedir. Berlin'e gittikten sonra mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında Berliner Dom yer almaktadır. 18. yüzyılın başında inşa edilmiş olan Berliner Dom Avrupa'da ki en eski katedraller arasında yer almaktadır. 1943 yılında ise Berliner Dom'da büyük çapta bir yangın yaşanmıştır. Yakın bir tarihte tekrardan onarılarak ziyaretçilere açılan Berliner Dom giriş ücreti olan bir yerdir.

    2) Berlin Duvarı

    Avrupa'nın en ünlü duvarlarından olan Berlin Duvarı, ikinci dünya savaşından sonra inşa edilmiş olan bir duvardır. Berlin duvarı ile Almanya Doğu ve Batı olmak üzere ikiye bölünmüştür. Yaklaşık olarak 46 kilometre uzunluğu bulunan bu duvar Berlin'in en ünlü yerlerinden birisidir. 1989 yılında ise yapılan bir açıklama ile Berlin duvarı tamamen yıkılmıştır. Bazı Almanlar tarafından ise "Utanç Duvarı" olarak adlandırılmaktadır. Mutlaka uğramanız gereken yerlerden olan Berlin Duvarı günümüzde en çok ziyaretçi çeken bölgelerden biridir. Günümüzde Berlin duvarının kalıntılarını görmek mümkündür.

    3) Potsdamer Platz

    Berlin'in en işlek yerlerinden olan Postdamer Platz Berlin'in kentsel dönüşüm örneklerinden biri olarak bilinmektedir. Bu meydanda günlük sokak sanatçıları ve açık hava sergileri yer almaktadır. Ayrıca bu meydan da bol bol alışveriş de yapabilirsiniz. Berlin'in en çok gezilen yerleri arasında yer almaktadır. Postdamer platz yüksek binaların ve plazaların olduğu bir bölgedir.

    4) Müzeler Adası

    Berlin'in en meşhur adalarından olan müzeler adası içerisinde pek çok müzenin olduğu bir adadır. Berlin'in Mitte ilçesi sınırlarında yer alan müzeler adası turistlerin de en çok uğradığı yerlerden birisidir. Saat 10'dan akşam 6'ya kadar ziyaretin mümkün olduğu bu adada pek çok müze bulunmaktadır. Eğer müze gezmeyi seviyorsanız bir müze tutkunu iseniz Berlin'de ilk uğrayacağınız yerler burasıdır.

    5) Charlottenburg Sarayı

    Tarihi yapıları görmeyi seviyorsanız size muhteşem bir yer tavsiye edeceğiz. Charlottenburg Sarayı Berlin'in en ünlü tarihi yapılarından biridir. İlk barok bahçe olarak düzenlenerek oluşturulan Charlottenburg Sarayı yazlık saray olarak inşa edilmiştir. Yapı büyük Freidrich tarafından inşa ettirilmiştir. Prusya prensesi için yazlık saray olarak inşa ettirilen bu saray 1695 yılında inşa ettirilmiştir.

    6) Kreuzberg

    Kreuzberg Berlin'in Türk mahallelerinden biridir. Kreuzberg'de oldukça fazla Türk gurbetçi yaşamaktadır. Dolayısıyla Kreuzberg'e gelerek burada kendinizi Türkiye'de gibi hissedebilirsiniz. Türklerin oldukça fazla olduğu bu bölgede Türk restoranları da bulunmaktadır. Berlin'e gittikten sonra Türk yemeklerini özlediyseniz Kreuzberg'e giderek Türk yemeklerini yiyebilirsiniz.

    Berlin'de Ne Yapılır? Yapılacaklar Listesi

    1) Berlin Duvarını Görün

    Berlin duvarı Avrupa'nın en ünlü duvarlarından birisidir. Berlin'e kadar gelmişken ilk yapacağınız şeylerden biri Berlin duvarını görmek olacaktır. Berlin duvarı oldukça önemli bir tarihi olaya tekabül etmektedir. Buraya giderek Berlin duvarı hakkında geniş çaplı bilgi edinebilirsiniz.

    2) Hayvanat Bahçesine Gidin

    Berlin'de aynı zamanda hayvanat bahçeleri de bulunmaktadır. Ailecek giderek güzel keyifli vakitler geçirebileceğiniz bu mekanda doyasıya eğlenebilirsiniz. Berlin'de yer alan hayvanat bahçeleri en çok ziyaret edilen bölgelerdendir.

    3) Tarihi Yapılarda Yürüyüş Yapın

    Tarihi yapıları gezmeyi seviyorsanız Berlin'de tarihi yapıları yürüyüş yaparak gezebilirsiniz. Şehirde yaya yolu oldukça fazladır. Dolayısıyla bütün tarihi yapılarda yürüyüş yaparak büyük bir kültür birikimi yaşayabilirsiniz. Berlin'de yapılacaklar listesinin başında yer alan yürüyüşler oldukça fazla kişi tarafından tercih edilmektedir.

    4) Tiergarten Parkında Doğa Yürüyüşü Yapın

    Bu parka gelerek doğal bir yürüyüş yaparak bol oksijen alabilirsiniz. Berlin'in en ünlü yerlerinden olan bu parkta aynı zamanda bisiklet yürüyüşü de yapabilirsiniz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow