hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakü Nerede, Nasıl Gidilir? Bakü Gezilecek Yerler Nelerdir? Yapılacaklar Listesi...

    Bakü Nerede, Nasıl Gidilir Bakü Gezilecek Yerler Nelerdir Yapılacaklar Listesi...
    expand

    Günümüzde Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü, muhteşem doğası, tarihi, güzel gezileri ve misafirperverliği ile turistlerin ilgi odağındadır. "Rüzgarlı Şehir" olarak da bilinen Bakü, Eski İpek Yolu'nun merkezinde yer almaktadır. Bakü, sadece renkli tarihiyle değil, modern mimarisiyle de turistlerin ilgisini çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2,2 milyon nüfusu ve 20 km (65,616 ft) uzunluğundaki güzel bir sahil şeridi ile Bakü, Azerbaycan'da bulunuyor. Bu eşsiz şehrin gezginlere sunacağı pek çok şey vardır.

    Bakü’ye Nasıl Gidilir? 

    Azerbaycan Hava Yolları ve Türk Hava Yolları, İstanbul'dan Bakü'ye 4 saatte varmaktadır. Alternatif olarak Alpar Turizm, İstanbul - Aksaray - Bakü arasında haftada 6 kez otobüs seferleri düzenlemektedir. Ayrıca, Azerbaycan Hava Yolları ve Türk Hava Yolları Ankara'dan Bakü'ye günde 4 kez uçuyor. Alternatif olarak, Gürsoylar Ankara'dan Bakü Dış Hatlar Otobüs Terminali'ne günde bir araç işletiyor.

    Bakü Gezilecek Yerler Nelerdir? 

    Eski Şehir

    Nizami caddesinin sonunda Eski Kent'i modern dünyadan ayıran yüksek sur duvarlarını görebilirsiniz. 800 yıllık Inner City, mimarisi, atmosferi ve vintage mağazalarıyla sizi şaşırtacak. Dar sokaklarda dolaşıp her köşeye özen gösteren bu güzel yer sonsuza kadar hafızanıza kazınacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirvanşahlar Sarayı

    Eski Şehir'in en yüksek yerinde bulunan bu saray, büyük imparatorluğun karargahıydı, ancak günümüzde müze olarak duruyor ve görmeniz gereken en ilginç yerlerden biridir.

    Kız Kulesi

    Eski şehir ve Hazar denizi sınırında yer alan bu mekan, kendine has mimarisiyle farklılık gösteriyor. Kız Kulesi eski bir savunma kulesi gibi görünebilir ancak bu mistik yerin tarihi hakkında pek çok efsane vardır. Giriş bileti alarak kulenin içinde yürüyebilir, çok güzel şehir ve deniz manzarasının keyfini çıkarabilir, kendi efsanenizi yaratabilirsiniz. Kız Kulesi'nin hemen dışında, Eski Şehir binalarının arkasında yükselen Alev Kulelerinin muhteşem manzarasını göreceksiniz. Bakü'nün en ikonik görüntülerinden biri bu; tam olarak bu şehri bu kadar özel ve benzersiz yapan şeyin ne olduğunu temsil ediyor.

    Haydar Aliyev Merkezi

    Haydar Aliyev Merkezi, Narimanov bölgesinde yer almaktadır ve dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanmıştır. Burası güzel mimarisi ve iç tasarımıyla hafızanıza kazınacak. Bu binanın içinde 10'dan fazla farklı sergi bulabilirsiniz. Ayrıca, bu bina çok güzel ve devasa bir parkla çevrilidir.

    Ateşgah

    Ateşgah - Hinduizm ve Zerdüştlüğün antik Ateş Tapınağı, bin yıldan fazla bir süredir Bakü'de yer almaktadır. Bu tarihi mekan çok mistik ve antik bir atmosfere sahiptir. Ayrıca eski Azerbaycan'ın kültürü ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakü’de Yapılacaklar Listesi

    Nizami Caddesi

    Nizami caddesi Bakü'nün merkezi caddesidir. "Tarqovaya" olarak da bilinen bu cadde sadece yayalar için ve dinlenmek ya da dinlenmek için güzel bir yerdir. Mutlaka NAzami Caddesi'nde bir yürüyüş yapmalısınız.

    Yayla Parkı

    Marytary Lane ya da "Kirov Park" olarak da bilinen High Land Park, Bakü şehrinin çok muhteşem manzarasını açan tepenin üstünde yer almaktadır. Şehitler Camii minarelerinin arkasında yükselen ikonik Alev Kulelerini görebileceğiniz bir bölüm de vardır. Bu parkta dinlenmek ve oradaki güzel panoramaya dalmak için birkaç saat ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Daha da iyisi, gün batımından önce tüm şehrin alacakaranlıkta aydınlanmasını izlemek ve Alev Kulelerinin geceleri çarpıcı bir ışık gösterisi yaptığını görmek için mutlaka Yayla Parkını ziyaret edin.

    Küçük Venedik

    High Land Park'ın hemen aşağısında, İtalya'nın Venedik kentinde çok güzel bir rekreasyon var. Burada gondollara binerken güneşin tadını çıkarabilir ve bu güzel yerin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bulvar

    Hazar denizinin kıyısında yer alan Baku Boulevard, rahat atmosferi ile Bakü vatandaşlarının ve misafirlerinin en gözde mekanlarından biridir. Burada hem çocuklar hem de yetişkinler için çok güzel parklar, turistik yerler, mağazalar ve diğer eğlenceler bulabilirsiniz.

    Yanar Dağ

    Şehirden çok uzakta olmayan Yanar Dağ, doğanın harikalarından biridir. Bu eşsiz yerde, yüksek konsantrasyonda doğal gaz, uzun süreli alevlere neden olur. Bu yerde, Azerbaycan'a neden Ateş Ülkesi denildiğini keşfedebilirsiniz.

    Minyatür Kitaplar Müzesi

    Şirvanşahlar Sarayı'nın hemen yanında Bakü'de görülmesi gereken en eşsiz yerlerden biri; dünyada türünün tek örneği olan Minyatür Kitaplar Müzesi’dir. Bu müze, son 30 yılı aşkın bir süredir Zarifa Salahova tarafından kişisel olarak toplanan 6.500'den fazla minik kitap sergiliyor. Kuran'ın minyatür bir versiyonu, sadece büyüteçle okunabilen bir Rus kitabı ve Azerbaycan Anayasası dahil olmak üzere 60'tan fazla ülkeden kitaplar bulabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow