hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avustralya vizesi nasıl alınır? Başvuru için gerekli evraklar ve belgeler neler?

    Avustralya vizesi nasıl alınır Başvuru için gerekli evraklar ve belgeler neler
    expand

    Avustralya, resmi adıyla Avustralya Milletler Topluluğu, Okyanusya kıtasında bulunan bir ülkedir. Ülke, Türkiye’den ziyaret edecek Türk vatandaşları için vize talep ediyor. Vizesi olmayan veya vize talebi onaylanmayan hiçbir kişi bu ülkeye giriş yapamıyor. Avustralya vize şartlarını ve nasıl alınacağını öğrenip, doğru şekilde başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu yazıda Avustralya vize başvurusu hakkında detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Umumi (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip olanların tümü vizeye tabidir. Vize başvurularınızı Avustralya Ankara Büyükelçiliği’ne yapıyorsunuz. Başvurularınızı kendiniz yapabildiğiniz gibi bir acenteye yetki vererek de yapabiliyorsunuz. Bu durumda büyükelçiliğe bir dilekçe vermeniz gerekiyor. Başvurularınızı online yaparsanız öncelik tanınacağını unutmayın.

    Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?

    Herhangi bir nedenle Avustralya’ya gitmek isteyenler öncelikli olarak Avustralya Ankara Büyükelçiliği’ne başvurmaları gerekiyor. Başvuru için bizzat konsolosluğa gitmeniz gerekmiyor. Bulunduğunuz yerden online olarak da başvurabilirsiniz. Hatta bu durumda sıra önceliği de kazanıyorsunuz.

    Online başvuru yapacaksanız büyükelçiliğin resmi sitesi olan https://ankara.embassy.gov.au/ adresine girerek başvuru işleminizi başlatabilirsiniz. Ticari vize başvurularınızda ‘ImmiAccount’ hesabı açarak online başvuru yapabiliyorsunuz. Seyahat amacınıza bağlı olarak vize kategorinizi belirliyorsunuz. Daha sonra başvuru formunu İngilizce olarak dolduruyorsunuz.

    Vize başvuru talebinize göre, istenen belgeleri hazırlayıp, posta yoluyla “Uğur Mumcu Caddesi, MNG Binası ,No:88 ,Kat:7, 06700 Gaziosmanpaşa/ Ankara” adresine gönderiyorsunuz.

    Başvurunuzu, online değil de bizzat büyükelçiliğe gidip, yapacaksanız, 312 459 95 00 numaralı telefonu arayıp, randevu almanız gerekiyor. Elçilik çalışma saatleri hafta içi 09.00 - 11.30 saatleri arasındadır. Ayrıca hafta sonu, resmi tatil ve bayram günlerini de hesaba katmalısınız.

    Başvurunuz ve belgeleriniz inceleniyor. Başvurunuz olumlu bulunursa e-vize onay belgesi e-mail adresinize gönderiliyor.

    Başvuru İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler Neler?

    Avustralya vize başvurularında hazırlanması gereken evraklar, vize türüne göre değişiklik gösteriyor. Türkçe belgeleri mutlaka noter onaylı tercümesini yaptırmayı unutmayın. Ayrıca vize başvurusunda pasaportunuzu göndermeniz gerekmiyor. Pasaportunuzun boş ve işlenmiş bütün sayfalarının noter onaylı fotokopilerini eklemeniz yetiyor.

    Bütün vizelerde istenen ortak belgeler;

    * Pasaport fotokopisi; Seyahat dönüşünden itibaren 6 ay daha geçerli ve en az 2 sayfasının boş olması gerekiyor.
    * Fotoğraf; 3,4*4,5 cm ölçülerinde, en geç bir ay içinde çekilmiş biyometrik 2 adet
    * Yeni çipli nüfus kimliğinin fotokopisi veya nüfus kayıt örneği
    * Başvuru formu
    * Vize başvuru dilekçesi
    * Vize ücreti
    * Banka hesap dökümü; Hesapta bulunan paranın Avustralya’ya yapılacak seyahatin masraflarını karşılamaya yetecek kadar olduğunu göstermesi gerekiyor. Hesap dökümü kaşeli ve imzalı olmalıdır.
    *Mali gücünüzü gösteren belgeler: Tapu, araç ruhsatı, kira sözleşmesi gibi belgeler
    * Seyahat sağlık sigortası

    Genel olarak Avustralya vize başvurularında turistik, ticari, aile ziyareti, transit ve geçici çalışma vizesi seçenekleri uyguluyor. Genel istenen belgeler dışında, vizenin türüne göre ek belgeler istenebiliyor.

    Turistik Vizede İstenen Belgeler

    * Davet yazısı; Avustralya’da ziyaret edeceğiniz akraba ve arkadaşlarınızın yazdığı ve imzaladığı davet mektubu
    * Oturum ve İkamet İzni: Sizi davet eden kişinin Avustralya vatandaşlığı ve ikamet izni belgeleri
    * Çalışan olarak başvuruyorsanız; maaş bordrosu, SGK numarası, işveren mektubu, şirket belgeleri
    * İşveren olarak başvuruyorsanız; Şirket yazısı, evrakları, Bağ-kur numarası
    * Emekli olarak başvuruyorsanız; Emekli kimliği ve maaş cüzdanı *Öğrenci olarak başvuruyorsanız; Öğrenci belgesi, muvafakatname, davet mektubu isteniyor.

    Ticari Vizede İstenen Belgeler

    * Çalışanlar için; ticari davetiye, işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu, şirket belgeleri
    Organizasyona katılacaksa dilekçe, fuara veya kongreye katılacaksa kayıt, bilet ve giriş kartı
    * İşverenler için; ticari davetiye, dilekçe, şirket belgeleri, Bağ-Kur hizmet dökümü

    Aile Ziyareti Vizede İstenen Belgeler

    * Çalışanlar için; davet mektubu, şirket yazısı, işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü, maaş bordrosu, şirket belgeleri
    * İşverenler için; Dilekçe, şirket belgeleri, Bağ-Kur hizmet dökümü

    Avustralya Vize Ücretleri

    Avustralya vize işlemlerinde uyguladığı standart bir vize ücreti bulunuyor. 2020 yılı itibariyle turistik, ticari, aile ziyareti ve kısa süreli öğrenci vize 140 Avustralya Dolarıdır. Geçici çalışma vize ücreti 285, Tıbbi amaçlı vize 290 ve uzun süreli öğrenci vizesi 575 Avustralya Dolarıdır.

    Vize başvurularınız olumsuz sonuçlandığında bu ücretler iade edilmiyor. Bu nedenle başvurularınızı dikkatli yapmalı, belgelerinizi eksiksiz ve doğru hazırlamalısınız.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow