hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Gezilecek Yerler Listesi... Antalya'da Görülmesi Gereken Yerler Nelerdir?

    Antalya Gezilecek Yerler Listesi... Antalyada Görülmesi Gereken Yerler Nelerdir
    expand

    Çevresindeki ormanları ve antik Yunan ve Roma kalıntıları ile bezenmiş dağları, büyüleyici şelaleleri ve nefes kesici yürüyüş rotalarıyla Antalya cennet gibi bir şehirdir. Ülkemizin en ikonik sahilinin yanı sıra harika yemekler, müzik ve butik otellerle dolu romantik bir eski mahalleye ev sahipliği yapmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Antalya şüphesiz dünyanın en güzel şehridir” dedi. Burada bulunan herhangi biri muhtemelen onunla aynı fikirde olacaktır. Şehir görkemli Toros Dağları tarafından çevrelenen, gök mavisi Akdeniz tarafından kuşatılmıştır. 

    Antalya'da Görülmesi Gereken Yerler Nelerdir?

    Kaleiçi

    Labirenti andıran Kaleiçi Mahallesi harika bir gezi fırsatı sunmaktadır. Mükemmel bir şekilde restore edilmiş beyaz badanalı ve kırmızı çatılı Osmanlı konakları, şimdi çok sayıda butik otel, hediyelik eşya dükkanı, sanat galerisi ve restorana ev sahipliği yapmaktadır. Ana meydanda kale kapısı, taş saat ve Tekeli Mehmet Paşa Cami yer almaktadır. Tekeli Mehmet Paşa Cami 19. yüzyılda yangınla yıkılan, yaşamına Roma tapınağı olarak başlayan daha sonra Bizans kilisesine dönüştürülen ve nihayet cami olan bir yapıdır.

    Eski Liman

    Kayalıklarda bir girintiye yerleştirilmiş olan Antalya'nın eski limanı butikler, şirin kafeler, çarşılar ve parıldayan Akdeniz'e bakan nazikçe sallanan yatlardan oluşan bir bölgedir. Huzurlu gezinti teknesi atmosferiyle, buranın bir zamanlar Antalya'nın en önemli ekonomik merkezi olduğunu hayal etmek zor. Fakat 2. yüzyıldan 20. yüzyılın ortalarına kadar, ticaret ve refahı şehre getiren bölge burasıydı. Bu günlerde buraya alışveriş yapmaya geliyorsunuz ve kahvenizi yudumlarken denizin üzerinde güneşin batışını seyrediyorsunuz. Ayrıca bir tekneye atlayıp Akdeniz'in eşsiz maviliğinde de kaybolabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Müzesi

    Eğer ülkemizin tarihine ilgi duyuyorsanız, mutlaka Antalya müzesini gezmelisiniz. Buradaki göz kamaştırıcı eserler, Türkiye kıyılarındaki kazı alanlarından en iyi buluntuları sergiliyor. Daha da iyisi, koleksiyon örnek bir şekilde sergileniyor ve Türkiye'nin zengin tarihinin anlaşılmasını kolaylaştırıyor. Büyük arkeolojik bölüm, yakın bölgedeki kalıntılara özel bir vurgu yaparak, Tunç Çağı'ndan Bizans'a kadar eşsiz bir öğreti sunuyor.

    Yivli Minare

    Antalya'nın en belirgin simgesi, Selçuklu sultanı Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan Yivli Minare'dir. Minare, kare kaidesi yivli şaftı taşıyan sekizgen kasnağı ile örtülmüş, üstü bindirmeli galeri ile Selçuklu mimarisinin tipik bir örneğidir. 14. yüzyıldan kalma cami bugün hala kullanılıyor. Minare, eski kente açılan Kale giriş kapısının hemen yanında konumlanmıştır. Minarenin karşısında Antalya'nın Osmanlı döneminden kalma saat kulesi bulunurken, yakınında 14. yüzyıldan kalma bazı mezarlar yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Roma Kalesi

    2. yüzyılda inşa edilen bu bodur 14 metre yüksekliğindeki silindirik kale, Karaalioğlu Parkı'nın kenarındaki eski limanı yüksekten izliyor. Kimse ana işlevinin ne olduğundan tam olarak emin değil, ancak çoğu, aşağıdaki meşgul limanın üzerinde bir gözetleme kulesi veya deniz feneri görevi gördüğünü düşünüyor. Şimdi gün batımını izlemek ya da eski liman bölgesinin tüm önemli panoramik manzarasını görmek için harika bir yer. Parkın kendisi, piknik için en iyi bölge ve şehrin sokaklarından kaçmak için sakin, çiçeklerle dolu bir doğa harikasıdır.

    Aspendos

    Tarih meraklılarının Antalya'yı ziyaret etmesinin ana nedeni, yaklaşık 47 kilometre doğuda bulunan Aspendos'a günübirlik düzenlenen gezilerdir. Bu arkeolojik alan, genellikle dünyanın en iyi korunmuş olduğu düşünülen Roma Tiyatrosudur. Bu göz kamaştırıcı antik kentin ihtişamlı günleri, bugün görülebilen kalıntılardan dahi anlaşılıyor. Tamamen restore edilmiş ve 15.000 kişiyi ağırlayabilen tiyatronun yanı sıra, sitenin geri kalanının çoğu hala harabe halindedir. Ancak Antalya bölgesinin olabildiğince çok önemli noktasını tek seferde gezmek istiyorsanız kendinize Aspendos, Perge ve Manavgat Şelaleleri turu planlamalısınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Termessos

    Aspendos tüm turizm ününü kazanabilir ama Antalya'nın 34 kilometre kuzeybatısında yer alan Termessos, oldukça özel Pisidyalılardan kalma bir antik kenttir.

    Perge

    Perge'nin büyük ve moloz dolu stadyumu, yarı yıkılmış tapınakları ve sütunlu devasa agorası geçmiş bir ihtişam atmosferiyle doludur. Burası bir zamanlar önce Yunan sonra da Roma egemenliği altında çiçek açan eski Pamphylia'nın başkentiydi. Antalya'nın yaklaşık 17 kilometre doğusundaki buradaki harabeler çok iyi korunmamış olsa da ziyaretçileri kendilerine çekiyor.

    Olimpos ve Chimaera

    Antalya'nın yaklaşık 84 kilometre güneybatısındaki Olympos ve Çıralı'nın ikiz köyleri, antik Likya kenti Olimpos'un aşırı büyümüş kalıntılarının yakınında güzel bir sahil şeridinde yer almaktadır. Harabelerin yanı sıra, buradaki ünlü cazibe, yukarıdaki kayalık uçurumdan titreyen, doğal olarak oluşan sonsuz bir alev olan kimera'dır. Olympos, genç sırt çantalı gezginler arasında popülerdir ve geceleri hareketli olmakla ünlüdür, Çıralı ise daha rahattır ve tamamen sahilde dinlenmekle ilgilidir. Her ikisi de, Türkiye'nin bilinçli olarak inşa edilmiş turizm beldelerinden çok uzakta bir sahil tatili arayanlar için mükemmeldir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Gezilecek Yerler listesi

    Yukarıda saydıklarımızın yanı sıra;

    Hadrian Kapısı

    Konyaaltı Plajı

    Karst Yayları

    Lara Plajı

    Karain Mağarası

    Phaselis Antik Kenti

    Kocain Mağarası

    Köprülü Kanyon Milli Parkı'nı da ziyaret edebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow