hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'ya Yakın Gezilecek Yerler Nelerdir? Ankara'dan Günübirlik Nereye Gidilir?

    Ankaraya Yakın Gezilecek Yerler Nelerdir Ankaradan Günübirlik Nereye Gidilir
    expand

    Türkiye'nin birçok gezilecek ve görülecek yerleri bulunmaktadır. Bu yerlere giderek gününü keyifle geçiren milyonlarca insan vardır. En çok tercih edilen tatil türü ise günübirlik geziler olmaktadır. Bulunduğunuz yerden günübirlik olarak çok sayıda yere gidebilirsiniz. Ankara'da bulunan kişilerde çok güzel gezi noktalarına kolayca ulaşmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'ya Yakın Gezilecek Yerler Nelerdir?

    Türkiye'nin başkenti olan Ankara sevilen ve ilgi duyulan bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan kişiler Ankara'ya yakın bulunan birçok yeri keyifle gezmek istemektedirler. Bu amaç için tercih edilmesi gereken çok popüler yerler bulunmaktadır.

    Gezmek ve eğlenmek için herkesin tercihi farklı olmaktadır. İnsanlar ilgi duyduğu ve görmek istediği yerleri seçmektedirler. Bu seçimden dolayı çok güzel zamanlar geçirme şansı elde edilmektedir. Ankara'nın yakınlarında da keyifle gezeceğiniz çok sayıda yer bulunmaktadır. Bu yerler Ankara'ya yakın olduğu için herkes tarafından tercih edilmektedir. 

    Eskişehir

    Kapadokya

    Yedigöller

    Beypazarı

    Gölcük 

    Abant 

    Ankara'dan Günübirlik Nereye Gidilir?

    Ankara çıkışlı olarak günübirlik tatil noktaları bulunmaktadır. Bu tatil noktaları Ankara'ya çok fazla uzakta değildir. Bu yüzden insanlar bu yerlere günübirlik olarak girmektedirler. Eğlenceli bir zaman geçirmek için bu yerler çok ideal tercihler olarak dikkat çekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1. Eskişehir

    Eskişehir, oldukça ilgi gören şehirlerden birisi olarak bilinmektedir. Ankara çıkışlı olarak bu şehre ulaşma şansı bulunmaktadır. Ankara ile Eskişehir arası yaklaşık olarak 2 saat 30 dakika sürmektedir. Bu yüzden Eskişehir'e günübirlik olarak gitmek mümkündür. Eskişehir'e ulaşan kişiler için birçok gezilecek yer bulunmaktadır. 

    - Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi 

    Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi şehrin en güzel yerlerinden birisidir. Porsuk Çayının sahip olduğu güzelliği herkesin görmesi gerekmektedir. Porsuk Çayının her iki yanında kafe ve oturma yerleri bulunmaktadır. Bu bölgeye giden kişiler oldukça keyifli bir zaman geçirme şansını yakalamaktadır. Ayrıca bu çay üzerinde çok güzel gondol turu yapılmaktadır. 

    Ankaraya Yakın Gezilecek Yerler Nelerdir Ankaradan Günübirlik Nereye Gidilir

    - Odunpazarı Evleri 

    Eskişehir'e bulunan bu evler rengarenk bir yapıya sahiptir. Oldukça popüler bir adres olan bu evler herkes tarafından çok beğenilmektedir. Bu evler UNESCO Dünya Miras Geçici Listesinde yer almaktadır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Şelale Park 

    Bu parkın içerisinde oldukça geniş bir alan yer almaktadır. Parkın içinde 1400 metrekarelik bir yapay şelale bulunmaktadır. Parkın ismi de bu şelaleden gelmektedir. 

    2. Kapadokya

    Türkiye'nin yerli ve yabancı turistlerinin en merak ettiği yerlerin başında Kapadokya gelmektedir. Kendine özgü eşsiz yapısı ve çeşitli aktivite olanakları ile bu yeri herkesin mutlaka ziyaret etmesi gerekmektedir. Zaten Kapadokya'ya bir kez gelen kişi daha sonrasında her fırsatta buraya gelmektedir. 

    Kapadokya ile Ankara arası yaklaşık olarak 3 saat sürmektedir. Bu süre günübirlik bir seyahat için yeterli olmaktadır. Kapadokya'ya gelen kişiler burada çok güzel vadiler, müzeler, yer altı şehirleri ve daha birçok yeri gezme imkanını elde etmektedir. Ankara'dan Kapadokya'ya günübirlik olarak kolayca gelebilirsiniz. 

    3. Yedigöller

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara'dan yaklaşık 2 saat sonra Yedigöller'e ulaşılmaktadır. Yedigöller'e gelen kişileri çok güzel doğa harikaları beklemektedir. Yedigöller bölgesinde; İncegöl, Sazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Kurugöl, Büyükgöl ve Seringöl isminde 7 adet göl bulunmaktadır. Bu göller bölgesinde sakin ve muhteşem bir doğa sizleri beklemektedir. 

    4. Beypazarı

    Ankara'ya yakın bir konumda bulunan Beypazarı'na 1 saat 30 dakikada ulaşma şansı bulunmaktadır. İsteyen herkes günübirlik olarak Beypazarı'na gidebilmektedir. Burada tarihi bir çarşı, ilgi çekici sokaklar, müzeler ve daha birçok gezecek yer bulunmaktadır. 

    5.Gölcük 

    Gölcük ve Ankara arası 3 saat 30 dakika civarında sürmektedir. Gölcük, Kocaeli iline bağlı olan bir şehirdir. Bu şehirde doğal ve tarihi değeri olan çok güzel yerler bulunmaktadır. 

    - Gölcük Deniz Müzesi 

    Denize ve tarihe ilgisi olan herkesin bu müzeyi gezmesi gerekmektedir. Gölcük Deniz Müzesi, ilgi çeken bir yapıyı içerisinde barındırmaktadır. 

    - Nüzhetiye Şelalesi

    Günübirlik bir gezi için Nüzhetiye Şelalesi çok iyi bir tercihtir. Doğanın kalbinde bulunan bu şelalede eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Şelalenin muhteşem bir yapısı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6. Abant 

     Ankara'dan çıkan kişiler yaklaşık olarak 2 saat 30 dakika sonra Abant'a ulaşmaktadır. Abant'ta birçok göl ve tabiat parkı bulunmaktadır. Bu muhteşem yerler ile gününüzü çok güzel geçirebilirsiniz. Abant'ı gezen herkes buradan çok memnun ayrılmaktadır. Özellikle Samandere Şelalesi ve Abant Tabiat Parkı mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow