hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altınkum Plajı Nerede? Altınkum Plajı Ücretli Mi? Nasıl Gidilir?

    Altınkum Plajı Nerede Altınkum Plajı Ücretli Mi Nasıl Gidilir
    expand

    Altınkum plajı ismine sahip birden fazla plaj vardır. Bu plajlar Çeşme-İzmir ve Didim sınırları içerisinde bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altınkum Plajı Nerede?

    Çeşme-İzmir’de bulunan Altınkum plajı yine iki farklı plaj için kullanılan ortak bir isimdir. Bu plajlardan bir tanesi Altınkum Halk plajı olarak geçer ve çocuklar için uygundur. Diğeri ise İşletmelerle çevrili uzun bir kumsaldır. Çeşme’nin merkezine on dakikalık mesafededir. Bu plaj beş yüz metre uzunluğunda ve on beş metre genişliğindedir.

    Altınkum plajı ismini altın rengi kumlarından almaktadır. Plajın denizi yavaşça derinleşir, suyu her zaman soğuktur ve sıcak, bunaltıcı günlerde insanların vazgeçilmez bir yerdir. Diğer ılıca sahillerinin aksine plajın suyu en sıcak günlerde bile soğuktur.

    Didim Altınkum plajı iki yüz altmış gün ila üç yüz gün boyunca güneş alan bir plajdır. Burada insanlar kış mevsiminde ve ilkbaharda plajda güneşlenmektedir. Deniz turizminin Didim içerisinde gelişmesinin başlıca sebebi bu plajdır.

    Altınkum Plajı Ücretli Mi?

    Çeşme-İzmir Altınkum Plajı Ücret

    Bölgede çeşitli beach club ve kafeler görülmektedir. Giriş ücretleri bütçeye uygun olarak nitelendirilmektedir. İki şezlong ve bir şemsiyenin günlük fiyatı on beş lira olarak kaydedilmiştir. Çevrede bulunan beach clubların giriş fiyatı ise on ila yirmi lira arasında değişiklik göstermektedir.

    Didim Altınkum Plajı Ücret

    Sabah sekiz akşam yedi saatleri arasında plaj açıktır. Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye fiyatları ayrı olarak ücretlendirilir. Şezlong beş Türk lirası ve şemsiye beş Türk lirası şeklindedir. Toplamda on liraya şezlong ve şemsiye kiralanmaktadır.

    Altınkum Plajına Nasıl Gidilir?

    Çeşme-İzmir Plajına Ulaşım

    Çeşme otoyolu üzerinden gidildiğinde yaklaşık otuz dakikalık bir zaman içerisinde plaja ulaşım sağlanmaktadır. Özel bir araçla ulaşım sağlayanlar için otopark bulunmaktadır ve ücreti on Türk lirasıdır. Buna ek olarak toplu taşıma olanakları da mevcuttur.

    Didim Altınkum Plajına Ulaşım

    Toplu taşıma araçları kullanılacaksa, ilk olarak Aydın terminalinden Didim’e kalkan dolmuşlara binilir. Daha sonra Didim’den Altınkum beldesine giden dolmuşlara binilerek Altınkum plajına ulaşım kolayca sağlanır. Özel bir araçla ulaşım sağlanacaksa, Aydın’a girdikten sonra Didim tabelaları takip edilir. Daha sonrasında ise şehir merkezinden Altınkum tabelaları takip edilir. Dileyen olursa çevrede bulunan esnaftan yardım da alınabilir.

    Çeşme Altınkum Plajı Yakınlarında Gezilecek Yerler Nerelerdir?

    Pırlanta Plajı, Özel Müzeler (Köstem Zeytinyağı Müzesi), Eski Kalıntılar (Çeşme Kalesi)
    Çeşme’den Yapılmadan Dönülmemesi Gereken Şeyler

    Tekne Turu, Çeşme Marina’da taze balık yemek, Sakızlı dondurma yemek, Alaçatı Pazarı’na uğramak, Köy kahvaltısı yapmak

    Çeşme Tavsiyeleri

    Çeşme’nin en ünlü tarihi yerleri denilince ilk düşünülen Eritrai Antik Kenti’dir. Bu önemli gezi yerinin Çeşme’ye gidecekler için mutlaka görülmesi gerekenler listesine eklenmesi tavsiye edilir. 1964 ve 1982 yılları arasında pek çok arkeolojik kazıyla ortaya çıkarılmıştır. Antik Ege’nin en önemli kentlerinden biri olarak isimlendirilmektedir. Eski dönemin on iki İyon kentlerinden biridir.

    Milattan önce üç bin yılına kadar yaşam olduğunu gösteren kalıntılar bulunmuştur. Kentin içerisinde tiyatro, Heroon, surlar ve Heraleion yer almaktadır. Kent bin üç yüzlü yıllarda Türklerin egemenliği altına girmiştir. On altıncı yüzyılda İlderen olarak adlandırılmıştır. Sonrasında Ildır olarak adlandırılmaya başlanmıştır.

    Çeşme Kalesi’ne yakın bir mesafede bulunan Kervansaray da görülmesi tavsiye edilen yerlerden biridir. Günümüzde otel olarak görev görmekte olan bu kervansaray Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmıştır. Kırk beş odası bulunmaktadır. Osmanlı mimarisiyle ve iç tasarımı ile farklı bir konaklama deneyimi sunmaktadır.

    Buna ek olarak Çeşme kaplıca ve ılıcalarıyla tanınmaktadır. Bundan dolayı bölge sağlık turizmi açısından da tercih edilmektedir. Romatizma gibi ağrılı rahatsızlık geçiren kişilerin en çok tercih ettiği yerlerden biridir.

    Ilıca Kaplıcaları Çeşme’nin merkezine beş kilometrelik bir mesafede bulunmaktadır. Romatizma, aşırı kilo ve deri hastalıklarına iyi gelen kaplıca sularında dinlenmek tercih edilen bir aktivitedir. Buna ek olarak kaplıca çevresinde bulunan konaklama yerlerine günlük olarak giriş sağlanmaktadır. Halka açık olarak kullanım sağlanan sıcak su kaynaklarının yakınlarında herhangi bir giyinme kabini ve eşyaların bırakılabileceği bir dolap bulunmamaktadır.

    Çeşme, aynı zamanda kamp yapmayı seven kişiler için de keyifli ve tercih edilen bir yerdir. Plaj, koy ve tabiat parklarında çadır kurmak önerilen bir aktivitedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow