Almanya Vatandaşı Nasıl Olunur? Alman Vatandaşı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir? Almanya Vatandaşı Olma Şartları Nelerdir?

Birçok farklı kritere bağlı olarak Almanya vatandaşlığı elde etme hakkı bulunur. Özellikle yasa kapsamında geliş nedeni, oturma süresi ve oturma izni statüsü gibi unsurlar belirleyici kriterler içerisinde yer alır. Tabii anne veya babadan birini Alman vatandaşı olması ile birlikte, kan ilkesi sebebiyle bebekler doğrudan Alman vatandaşı olur.
1 Ocak 2000 tarihinden sonra öne çıkan yasa sebebiyle, yabancı anne ve babadan birinin en az 8 yıl Almanya'da bulunması, bebeğin Almanya vatandaşı olmasına imkan verir. Tabii bu durum yetişkinler ile beraber çocukların farklı yaş kriterlerine göre farklılık gösterebilir.
Almanya Vatandaşı Nasıl Olunur?
Almanya vatandaşı olma durumu birçok farklı Kriter üzerinden ele alınmaktadır. Bu durum Almanya yasalarına göre sağlanır. Özellikle oturma izni ve oturma süresi ile birlikte Almanya'da bulunma nedeni önemli yer taşımaktadır. Bu kapsamda herhangi bir suç işlememiş ve Almanya kanunlarına uymuş olmak en önemli hususlar arasında gelir.
Bu bağlamda genel çerçevede 8 yıl Almanya'da yaşamış olmak en önemli kriterdir. Tabii yeni doğan bebekler için bir ebeveynin Alman vatandaşı olması yeterlidir. Yine bir Almanya vatandaşı ile evlenmek anlam vatandaşı olma yolunda önemli kriterdir. Siyasi iltica başvurusu kabul edilen kişilerin 6 yıllık bir oturma süresi gerekir.
Alman Vatandaşı Olmak İçin Gerekenler Nelerdir?
1970'lerden bu yana Alman vatandaşı olma konusunda Türkiye'den pek çok kişi göç etti. Özellikle iyi bir yaşam, meslek ve kazanç elde edilme konusunda önemli yer taşımaktadır. Avrupa'da bir hayat sürdürebilmek amaçlı Alman vatandaşı olmak ilk sıralarda gelir.
Tabii bu kapsamda belli başlı kriterlerin tamamlanması çok önemlidir. Özellikle kişinin geliş nedeni, oturma izni ve süresi bu kapsamda öne çıkar. Kişinin mülteci olup olmaması yine bu kriterler arasında gelir. Tabii yaş kriterlerine bağlı olarak da anlam vatandaşı olmak için gerekenler değişkenlik gösterebilir.
Çünkü örneğin 60 yaşından büyük olan kişiler için 12 yıllık bir oturma süresi gerekir. Bundan küçük yaştaki kişiler adına ise 8 yıllık bir oturma süresi öne çıkar. Tabii Yeni doğan bebekler için ebeveynlerden birini Alan vatandaşı olması da yeterlidir.
Almanya Vatandaşı Olma Şartları Nelerdir?
Alman vatandaşı olma konusunda birçok farklı kriterini yerine getirilmesi gerekir. Bu kriterler yaş kriterleri, oturma izni ve süreleri ile beraber doğum ve mülteci gibi pek çok durum söz konusudur.
- Anne ya da babadan birinin ama vatandaşı olan ve doğan çocuklar
- 60 yaş üzeri olan kişilerin 12 yıl Almanya'da oturması
- 60 yaş altı kişilerin 8 yıl Almanya'da ikamet etmesi
- Mülteci olarak kabul edilen kişilerin 6 yıl süreyle Almanya'da ikamet etmesi
- Bir Alman vatandaşı ile evlenmiş olmak
- Almanya kanun ve yasalarına oturma izni süresi içerisinde uyumuş olmak
- Anne ve babanın ikisinin de Alman vatandaşı olan çocuklar
- Alman Devleti'nin çıkarlarının gerektiği kriterlerde 3 yıllık ikamet
- Bir Alman tarafından evlatlık edilen çocuk için 3 yıllık ikamet
SON DAKİKA
-
01. 46
Hamas: "Esir takası ve 5 yıllık bir ateşkes için hazırız"
-
00. 08
Putin: "Kursk Ukrayna'dan tamamen kurtarıldı"
-
23. 53
Türkiye'den İran’daki patlamaya ilişkin başsağlığı mesajı
-
23. 36
Japonya'da bir otelden İsrailli turiste soğuk duş! Rezervasyon şartı dikkat çekti
-
23. 30
SON DAKİKA ÇILGIN SAYISAL LOTO SONUÇLARI AÇIKLANDI 26 NİSAN 2025: Çılgın Sayısal Loto sonuçları nasıl öğrenilir? Sonuç sorgulama ekranı!
-
23. 04
Titanik'te yazılan mektup 400 bin dolara satıldı!
EN ÇOK OKUNANLAR
Sakarya’nın misafirleri 9 günlük tatilde Acarlar Longozu’na akın etti
VİZESİZ VE PASAPORTSUZ SEYAHAT EDİLEBİLEN ÜLKELER! Kimlik göstermek yetiyor! En ucuzu bakın hangisi çıktı
Mardin’de ‘Uzak Şehir’ bereketi
Japonya hakkında belki ilk kez duyabileceğiniz 10 ilginç şey
Eksi 10 derecede sıcak havuza giriyorlar! "Soğuğu hiç hissetmiyoruz"