hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 Nerenin Plakası? 12 Plaka Kodu Hangi Şehrin? 12 Hangi İlimize Ait?

    12 Nerenin Plakası 12 Plaka Kodu Hangi Şehrin 12 Hangi İlimize Ait
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Şehirlerin plaka kodları araçlarda her zaman için yer almaktadır. Plaka kodunun zorunlu olduğu bilinir ve böylelikle ilin neresi olduğu bulunur. Bu durum resmi işler içinde önemlidir. Zaten plaka kodu hangi şehre aitse bunu öğrenmek kolaydır. Çünkü plaka kodunun o il hakkında bilgi verdiği görülür. Her bir plaka kodu sadece tek ile ve il sınırları içerisinde kalan yerlerde geçerlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     12 Hangi Şehirde Kullanılır? 

    12 plaka kodu Türkiye'nin doğusunda bulunan Bingöl'e ait olmasıyla bilinir. Bu şehir 12 plaka kodunun yer aldığı bir ildir. İlin bünyesi içerisinde yer alan her yer için 12 koduyla başlayan plakalara denk gelinir. Böylelikle 12 plaka kodu için Bingöl'ün akla gelmesi normal bir durum olarak görülebilir. 

    12 Nerenin Plakası? 

    Türkiye'ye ait her şehir için önceden plaka kodunun belirlendiği bilinir. Eğer ülkeye yeni bir il eklenirse plaka kodu kaldığı yerden verilmeye devam eder. Ancak önceden yer alan iller için durum zaten önceden belirlenmiştir. Yani 12 plaka kodu da Bingöl için geçerlidir. Şehrin her yeri bu plaka kodunu kullanarak dikkat çeker. 

    12 Plaka Kodu Hangi Şehrin? 

    Plaka kodunun ne olduğu bir il için fazlaca önemlidir. Sonuçta bazı durumlarda il yerine oranın plaka kodu kullanılır. Yani ilin adı yerine plaka kodunun olması bu kapsamda oldukça önemli bir konuma sahiptir. Ayrıca Bingöl için plaka kodunun 12 olduğu hafızalarda yer etmelidir. Böylelikle Bingöl plaka kodu denilirse eğer 12 akla hemen gelecektir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 Hangi İlimize Ait?

    Ülkemizin doğu taraflarında bulunan Bingöl onlarca özelliğe sahiptir. Bu ilin önem çeken özellikleri arasında plaka kodu da vardır. Buna göre bakacak olursak eğer şehirde 12 plaka kodunu görmek zor değildir. Tabi birçok yerde 12 plaka kodunu görme şansı olduğu unutulmamalıdır. 

    12 Plaka Kodu Hangi İlin?

    İllerimiz arasında Bingöl'de olduğu için buraya ait bir plaka kodu olması gerekir. Bu plaka kodunun değeri ise 12 şeklindedir. Yani 12 olan araç plakaları Bingöl'e ait demektir. İlin diğer ilçeleri ve yerleşim bölgeleri içinde 12 plaka kodunu kullanmak gerekir. Çünkü plaka kodları ilin her yerinde aynı şekilde olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow