hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zor zamanlarda bile mutlu olmak için izlemeniz gereken 4 yol

    Zor zamanlarda bile mutlu olmak için izlemeniz gereken 4 yol
    expand

    Tüm dünya Koronavirüs salgını nedeniyle zor zamanlar geçiriyor. Bu zor zamanlarda en büyük yardımcımız mutluluğa yatırım yapmak olacaktır. Peki en zor zamanlarda bile mutlu kalmayı nasıl başarabiliriz? İşte mutlu olmak için izlemeniz gereken 4 yol. Şu aylar belki de en mutlu ve keyifli olmamız gereken aylar. Ancak corona virüs pandemisi nedeniyle çoğu belirsizlik içinde kaldık ve giderek mutsuzlaşıyoruz. Uzmanlar hayatımıza biraz neşe katmanın bu zor zamanların üstünden gelmemize yardımcı olduğunu söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yale Üniversitesi'nden psikoloji profesörü Laurie Santos AARP, "Mutluluk bize zorlukları aşmamız için direnç veriyor. Bu zorlu bir zaman çünkü hem zihinsel hem de fiziksel bir sağlık krizi içindeyiz. Mutluluğa şimdi daha fazla odaklanmamız gerekiyor" dedi. Santos, "Zihinlerimiz mutluluğu emiyor. Hayatta kalmaya odaklılar. Yani belaya daha çok odaklanıyoruz. Mutlu olmak için çalışmalıyız" dedi. Mutluluk için izlemeniz gereken 4 yol

    İşte endişelenmeyi bırakıp mutlu olmanızı sağlayacak bazı püf noktalar.

    1-Bağlarınıza önem verin

    İletişimde kalın. Araştırmalara göre sağlıklı ilişkiler mutluluğun temel taşını oluşturuyor. Sevinç duygusu vücuttaki iltihabı ve stresi azaltmaya yardımcı oluyor.

    2-Egzersize önem verin

    Egzersizin etkileri üzerine yapılan yeni bir araştırma, COVID-19 krizi sırasında evde fiziksel aktivitelerini sürdüren kişilerin depresyona girme olasılığının daha düşük olduğunu ve zihinsel olarak daha dirençli olduklarını gösterdi. Yoga, zihin-beden bağlantısını teşvik ettiği için mükemmel bir egzersiz seçeneğidir.

    3-Bakım rutini oluşturun

    Kendinize özel bir bakım rutini oluşturun. Anksiyete konusunda uzmanlaşmış bir klinik psikolog olan Dr. Joanna Petridis, Woman's Day'e yaptığı açıklamada, "Hayat ne kadar yoğun olursa olsun, kendinize bakmak için daima zaman ayırın. Sizi zenginleştiren ve ruhunuzu besleyen bir şey bulun" diyor. Önerileri arasında sosyal gönüllülük, bahçe işleri veya bir sonraki tatilinizi planlamak yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4-Düzenli olarak kahkaha atın

    Kahkahanın stresi hafiflettiğini, kalbinizi, akciğerlerinizi ve kaslarınızı uyardığını ve gerginliği yatıştırdığını bildiriyor. Uzun vadede kahkaha, olumsuz düşünceleri bastırarak zayıflayan bağışıklık sisteminizi de uyarabilir. Her gün bir kahkaha atmanızı garantileyecek birkaç şey bulmaya çalışın. Komik videolar veya televizyon şovları izleyebilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow