Zeytin Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir? Zeytin Çekirdeği Ne İşe Yarar? Neye İyi Gelir?
Şifalı bitkiler içerisinde yer alan zeytinin sadece dış kısmının faydalı değil. Kalp damar hastalıklarının tedavisinde kullanılan zeytin, her evde bulunması gereken bir meyvedir. Bu meyvenin çekirdeği de çok faydalıdır. Zeytin çekirdeğinin yutulup yutulmayacağı konusu da tartışma konusudur.
Zeytin tüketimi de diğer doğal besinler gibi naturel olmalıdır. Kimyasal maddelerle kurulan ve asıl özelliğini kaybeden sofra zeytinleri yarardan çok zarar vermektedir. Doğal yöntemlerle kurulan zeytinlerin tercih edilmesi gerekir. Bununla birlikte doğal zeytin çekirdeğinin tercih edilmesi sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Sağlığımız için faydalı olan doğal zeytin çekirdekleri içerisinde özel bir yağ barındırır. Bir zeytin çekirdeğini kırdığınız zaman içinden pıhtılaşmış bir yağ çıkar. İçi boş olan çekirdek mide tarafından kolaylıkla hazmedilebilir.
Zeytin Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
Türkiye’de bol bulunan zeytin Ege bölgesine has bir meyvedir. Akdeniz ikliminde yetişen zeytin nemli ve sıcak havayı sever. Ülkemizde Ege bölgesine has bir meyvedir ve ülkemizin en iyi zeytinleri bu bölgeden çıkar. Zeytin ve zeytinyağı kadar zeytin çekirdeğinin faydalarını da oldukça fazladır.
Sindirim sistemine iyi geldiği için özellikle bağırsakla ilgili problemlerin giderilmesinde zeytin çekirdeğinin rolü büyüktür. Mideye inen çekirdekler mide asidi tarafından eritilir ve hazmedilir. Bu şekilde hızlı bir şekilde kana karışır ve sindirim sisteminin fonksiyonunu artırır.
Basur ve hemoroid gibi problemlerde tedavi edici özelliğe sahiptir. Doğal olması nedeniyle her hangi bir yan etki oluşturmaz. İşlenmemiş zeytinin çekirdeği tercih edilmelidir.
Zeytin Çekirdeği Ne İşe Yarar?
Halk arasında zeytin çekirdeğinin mideye zararlı olduğu ve yutulmasının sakıncalı olduğu söylenmektedir. Zeytin mideye iner inmez mide tarafından hazmedilir ve sindirilir. Mide ve bağırsağı rahatlatıcı özelliğe sahip bu çekirdekler, basura iyi gelmektedir. Sivri uçlarının bağırsağa veya mideye zarar verdiği düşünülmektedir. Ancak zeytin mideye indiği andan itibaren kısa sürede mide asidi tarafından eritilir.
Zeytin çekirdeği sadece gıda ve sağlık alanında tüketilmez. Çekirdek tesbih yapımında en çok zeytin çekirdekleri kullanılır. Kolay işlenebilir olması nedeniyle bijuteri dünyasında kullanılmaktadır.
Doğal bitkisel tedavide kullanılan bu çekirdek;
1- Sindirim sistemine iyi gelmektedir.
2- Rahatlatıcı özelliği ile karın ağrısını dindirir.
3- Zeytin çekirdeği, şeker hastalarının ve kolesterolü hastaları için çok faydalıdır. 4- Kandaki şekeri ve kollesterolü düşürerek rahatlık verir.
5- Kansere neden olan hücrelerin temizlenmesinde de önemli role sahiptir.
6- İçeriğindeki özel formül, vücutta oluşan iltihabı ortadan kaldırır.
Vücut için yararlı olan zeytin çekirdekleri vücudu ve mideyi yormaktadır. Mide ve vücut yorgunluğunun meydana gelmesinde zeytin çekirdeklerinin hazmının zor olmasından kaynaklanmaktadır. Gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının giderilmesinde oldukça etkili özelliklere sahiptir.
Neye İyi Gelir?
Zeytin çekirdeği prostata iyi gelir. Kalın ve ince bağırsak sisteminin fonksiyonel özelliğini artırarak işlevini daha iyi bir noktaya getirmektedir. Bağırsak ve mide için faydalı olan zeytin çekirdekleri diyet programında yer alan seçeneklerden biridir. Kolay yutulabilir ve kolay hazmedilebilir özelliğe sahip bir besindir.
Vücuttaki zararlı toksinlerin temizlenmesinde etkili olan bu çekirdek sağlık açısından aradığınız özelliklere sahiptir.
Doğal ağrı kesici özelliklere sahip olmasında vücutta ağrıya neden olan iltihap ve zararlı toksinleri ortadan kaldırmasıdır. Vücudun rahatlamasını sağlayan zeytin çekirdekleri bitkisel tedavi yöntemleri içerisinde yer almaktadır.
Zeytin Çekirdeği Nasıl Tüketilir?
Piyasada bulunan zeytin çekirdeklerinin zararlı olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu zeytinlerin turşu olduğu için dış yüzeyindeki faydalı tabakanın yok olduğunu beyan etmektedir. Zeytin çekirdeği tüketiminde dikkat edilmesi gereken husus çekirdeğin işlenmemiş olmasıdır. Yani ağaçtan toplanan kurulmamış zeytinlerin çekirdeği olmalıdır. Bitki satan yerlerde öğütülmüş zeytin çekirdeği tüketimi daha kolaydır ve mide için daha faydalıdır. Mide bu çekirdekleri çok kolay bir şekilde hazmedebilir ve kısa sürede kana karışabilir.
Zeytin çekirdeği tozu, zeytinyağı ve zeytin ağacı yaprakları ile yapılan özel kür on beş günlük bir bekleme süresi sonunda süzülerek tüketilir. Çekirdekler yutulma esnasında zorluk çıkarmaz. Elips şeklinde olması ve yüzeyinin kaygan olması nedeniyle kolaylıkla yutulabilir. Yutulma esnasında yemek borusuna, mideye ve bağırsağa her hangi bir zarar vermez.
Zeytin Çekirdeği Neden Serttir?
Selüloz içerdiği için dış kabuğu sert olan zeytin çekirdeği çiğnenerek yenmesi imkansızdır. Mide asidi ise bu selülozu kolaylıkla eritir ve iç kısmındaki yağı dışarı çıkarır. Dış kısımdaki selülozun erimesi mide için oldukça zordur. Mide zorlandıkça sindirim sistemi güçlenir ve bağırsağın güçlenmesine neden olur. Sonuç olarak kabızlığın oluşumu önlenir ve bağırsağın çalışma kapasitesi artar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
A'dan Z'ye Diyabet: Diyabet Nedir, Neden Olur? Tip 1 ve Tip II Diyabet Belirtileri! Beslenme Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?
Aralık Ayından İtibaren Vakalar Arttı! Yoğun Öksürük, Yüksek Ateş Ve İshal Şikayetleri İle Kendini Göteriyor! Bu Hastalığa Dikkat
'Halsizim' diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Sahte Olmayan Ne Kaldı? Peynirde, Kıymada Hatta Ekmekte İnanılmaz Hileler! Kaşar Peynirine Patates Püresi, Kıymaya Et Aroması, Una Beyazlatıcı...
Alzheimer 20 Yıl Önceden Geliyorum Diyor! İşte O Belirti...