Yaz aylarında varislere dikkat
Varis hastaları için yaz ayları oldukça zor geçmektedir. Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Sinem Yiğit Uğur, varis hastalarının yaz aylarını daha rahat geçirebilmeleri için yapılması ve yapılmaması gerekenleri derledi. 50 yaş üzeri her iki kişiden biri varis sorunu yaşıyor.
Varis hastalığı sıklıkla 50 yaş ve üzeri kişilerde görülüyor. 50 yaş ve üzeri her iki kişiden biri varis sorunu ile karşı karşıya. Yaz mevsimini gelmesi havaların ısınması ile beraber varisler ile ilgili sorunlar artar. Görünüm açısından değil sıcaklığın etkisi ile varisli bölgelerde kaşıntı, şişlik, kanama, ağrı sorunları oluşur. Bunların haricinde varislerin tetiklediği en büyük problemlerden biri de sıcak havalarda alınan sıvıların yeterli olmamasıyla beraber pıhtı atma sorunudur.
Tedavi için yaz ayları uygundur
Varisler sıcak havanın etkisiyle yaz aylarında kendi daha kolay belli edebilir. Varis tedavisi için yaz ayları da uygundur. Kişinin yaşadığı şikayetler göz önünde bulundurulduğu zaman beklemeden uzman hekime başvurması gerekir. Tedavi sürecinin ertelenmesi şikayetlerin şiddetini arttıracaktır.
Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte varis tedavileri de çeşitlenmiş ve eskiye göre daha kolay bir hale gelmiştir. İlerleyen vakalarda uzman hekimin uygun görmesi halinde genel anestezi gerektirmeyen yöntemlerle varis sorunundan kurtulmak mümkün.
Tedavi sürecinde ise ilk olarak alanında uzman kalp damar hekimine başvurarak varis sorununun altında yatan sağlık sorunu tespit edilmelidir. Tanı konulduktan sonra kişiye uygulanacak tedavi yöntemleri belirlenebilir. Günümüzde sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemi ise radyofrekans ile varis tedavisidir. Varislerin şiddetine ve genişliğine göre verdiği etki kişiden kişiye değişmektedir.
Yaz dönemi için varis sorunu yaşayanlara öneriler
Yaz dönemini daha az varis ağrıları ile geçirmek için yapılabilecekler ise;
- Güneşlenme saatlerini sabah 10.00’dan önce ya da öğlen 16.00’dan sonra olacak şekilde tercih etmek.
- Güneşin dik ulaştığı zaman dilimlerinde serin ve gölge ortamlarda vakit geçirmek.
- Güneşlenme sonrasında soğuk su ile varisli bölgeye masaj yapmak.
- Gün içerisinde en az 30 dakikalık yürüyüş ile bacak kaslarını çalıştırmak.
- Sıvı alımını attırmak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip ve soğuk algınlığına karşı en güçlü kalkan! Bağışıklığı güçlendiriyor: PORTAKALDAN 10 KAT DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİYOR!
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor