Yavru kedi ısırması kuduz yapar mı? Kuduz kaç günde belli olur?
Kuduz, Rabies ya da Lyssa. Merkezi sinir sistemini ağır şekilde tutan viral bir zoonoz (insanlara hayvanlardan geçen hastalık). Bugün bile insanlarda ölüme sebep olmaktadır. Etkeni, Rhabdoviruslar grubundan RNA'lı Lyssavirus genusundan bir rhabdovirus'tur. İşte yavru kedi ısırması ve kuduz hastalığına dair bilgiler...
Yavru kedilerin ağzını açması ve ısırması doğası gereği normal bir davranış olarak kabul edilmektedir. Peki ama yavru kedilerin ısırması sonucu kuduz bulaşır mı?
Yavru kedi ısırığı kuduz yapar mı?
Kedilerin, onlar için yeni olan dünyayı keşfetmek için çevresindeki nesneleri pençelerinin ve ağızlarının arasına almaları doğal karşılanabilir.
Kedi ısırmasının tehlikeli olduğu durumlar;
Kedinin ısırdığı yerde morarma,
Şiddetli ağrıyla beraber hafif şişme,
İrinler oluşması (küçük kızarık kabarcıklar),
Hareketlerin kısıtlanması,
Bölgenin tamamen kızarması,
Enfeksiyon oluşursa; kusma, titreme, yüksek ateş, hislerde azalma, aşırı hareketlilik (hiperaktivite) saldırganlık, agresiflik veya solunum sıkıntısı görülebilir.
Kendinizde nefes darlığı, saldırganlık, agresiflik, morarma, ateş, kızarıklık, irin vb. gibi belirtiler görüyorsanız kuduz hastalığına yakalanma oranınız yüksek demektir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Araştırma: Ev işleri, egzersiz ve sosyalleşme demans riskini azaltıyor
Bilim insanları açıkladı: Günde 7 bin adım atmak, depresyonun yıkıcı etkilerini ortadan kaldırıyor
Uzmanlar uyardı: Soğuk havalar kalp krizi riskini artırıyor
Virüsleri Tek Tek Söküp Atıyor! Antioksidan Kaynağı ile Bağışıklığınızı Çelik Gibi Güçlendiriyor!
HAP, TABLET, ŞURUBA SARILMAYIN! Mide ezilmesi, yanması, ekşimesine doğal çözüm! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu mideyi yatıştıran 10 doğal besini açıkladı