hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşlanmayı geciktiren yaşam tarzı değişiklikleri nelerdir?

    Yaşlanmayı geciktiren yaşam tarzı değişiklikleri nelerdir
    expand

    Yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve cilt sağlığını korumak için yaşam tarzı değişiklikleri yapmak büyük önem taşır. Bu değişiklikler, cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlarken, yaşlanma belirtilerini de azaltabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, hem kadınların hem de erkeklerin yaşlanmayı yavaşlatmaları için neler yapabileceklerini derledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlıklı ve dengeli beslenme, cilt sağlığı için kritik bir rol oynar. Antioksidan açısından zengin meyve ve sebzeler, ciltte serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltabilir. Omega-3 yağ asitleri içeren besinler, cildin elastikiyetini artırır ve inflamasyonu azaltır. Bol su içmek de cildin nem dengesini korur ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Düzenli egzersiz, kan dolaşımını artırarak cildin oksijenlenmesini ve beslenmesini sağlar. Aerobik egzersizler, kalp sağlığını iyileştirirken, güçlü egzersizler kas gücünü artırarak cildin sıkı ve elastik kalmasına yardımcı olur.

    Stres, cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir

    Güneşin zararlı UV ışınları, cilt yaşlanmasını hızlandırır. SPF 30 veya daha yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanarak cildi korumak gereklidir. Ayrıca, güneş ışınlarına maruz kalmamak için şapka ve güneş gözlüğü gibi koruyucu giysiler kullanmak da önemlidir. Yeterli uyku, cildin kendini onarması ve yenilemesi için gereklidir. Uyku eksikliği, ciltte koyu halkalara ve kırışıklıklara yol açabilir. Düzenli ve yeterli uyku, cildin genç ve sağlıklı kalmasını destekler. Stres, cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir ve yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir. Meditasyon, yoga ve diğer stres yönetimi teknikleri, cildin sağlığını korumaya yardımcı olabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşam tarzı değişiklikleri yeterli gelmiyorsa neler yapılabilir?

    Yaşam tarzı değişiklikleri yeterli gelmiyorsa, estetik tıp uygulamalarıyla destekleyici yöntemler tercih edilebilir. Yaşlanma sürecinde cilt altındaki yağ dokusunun azalması, yüzün çökük ve yaşlı görünmesine neden olabilir. Bu durumda, cildin dolgunluğunu yeniden sağlamak için kaş kemiği törpüleme SOS operasyonu tercih edilebilir.

    Ayrıca, Deep Plane Face Lift gibi yüz gençleştirme prosedürleri de etkili çözümler sunar. Deep Plane Face Lift, yüzün derin dokularını hedef alarak sarkmaları ve yaşlanma belirtilerini düzeltir. Bu yöntem, yüz hatlarının doğal yapısını koruyarak genç ve taze bir görünüm elde edilmesini sağlar. Yüz hatlarının doğal görünümünü bozmadan gençleştirme sağlanır.

    Düşük kaşlara veya gözlere sahip olan hastalarda bu operasyon genellikle Bella Eyes veya orta yüzü düşük olan hastalarda Trinity Lift operasyonu ile birlikte yapılabilir.

    Doktorunuza sormanız gereken en önemli 3 soru

    Cerrahi prosedürler hakkında karar vermeden önce, doktorunuza aşağıdaki önemli soruları sormanız faydalı olacaktır:
    İşlemin ardından iz kalıp kalmayacağını ve iyileşme sürecinin nasıl olacağını öğrenmek önemlidir. Cildin doğal görünümünü koruyan tekniklerin kullanılması gereklidir.
    İşlem sonrası ağzın doğal konumunda kalıp kalmayacağını ve yüz hatlarının etkilenip etkilenmeyeceğini öğrenmek önemlidir. Estetik sonuçların doğal görünmesi sağlanmalıdır.
    Kulak memesi şeklinde bir bozulma olup olmayacağını sorgulamak önemlidir. İşlem sonrası kulak memelerinin doğal şeklinin korunup korunmayacağını bilmek gereklidir.

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow