Yararlı diye tüketiyorsunuz ama zehir saçıyor!
Markete girdiğinizde eliniz ilk olarak abur cubur ürünlere gidiyorsa bunu sınırlandırmanızda fayda var. İnsan sağlığı için oldukça zararlı oldukları bilinen bu ürünler, uzak durmanız gereken yiyeceklerin başında geliyor. Peki, uzak durmanız gereken yiyecekler hangileri?
Haberin Devamı
/

Balık konservesiMarketlerde kutu içinde satılan ton balığı gibi ürünleri çok seviyor olabilirsiniz ama bu zararlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kısa sürede bozulabilecek bu yiyeceklerden uzak durmanız oldukça iyi bir tercih olacak.
/

Jelibon ve sakızlı yiyeceklerGünümüzde en çok sevilen atıştırmalık ürünlerden birisi olan jelibonlar ve sakızlı gıdalar içerdiği yüksek oranda kimyasallar nedeniyle oldukça zararlı ürünler arasında yer alıyor. Jelatin, sentetik aroma ve renklendiriciler kullanılarak elde edilen bu ürünlerden uzak durmalısınız.
Haberin Devamı
/

Kırmızı fasulyeKırmızı fasulye ancak yanlış pişirildiğinde oldukça zararlı bir yiyeceğe dönüşebiliyor. Uzun süre kaynatmadan tüketeceğiniz kırmızı fasulye zehirli olabileceğinden dikkatli olmanız gerekiyor.
/

Mısır gevreğiGenellikle çoğu kişinin sağlıklı bir besin olarak tükettiği mısır gevrekleri aslında hiç sağlıklı bir yiyecek türü değil. Mısır unu kullanılması nedeniyle içindeki tüm vitamin değerlerini kaybeden ve kiloya neden olan mısır gevreğini az miktarda tüketerek zararlarından korunabilirsiniz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Çikolatalı drajelerRenkli çikolatalı drajeleri çok seviyorsanız tüketim konusunda daha dikkatli olmanız gerekiyor. Yoğun kimyasal madde, renklendirici kullanımı ile elde edilen bu drajeler lezzetli olmasına rağmen oldukça zararlı birer yiyecek türü olarak karşımıza çıkıyor.
/

Siyah zeytinOldukça şaşırtıcı bir bitki siyah zeytinler ile ilgili. Dünyada tamamen siyah renkte yetişen siyah zeytin yok bu nedenle sizin hazır bir şekilde aldığınız siyah zeytinler aslında boyanmış birer yeşil zeytin. Daha doğal ve sağlıklı bir seçim için siyah yerine yeşil zeytin seçmelisiniz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Sporcu içecekleriSıkı bir antrenman yapmayanların bu içecekleri tüketmesi kaşıkla şeker yemesi gibi bir şey. Kalorisi ve şeker oranı yüksek bu içecekler, yalnızca ağır spor yapanlar tarafından tüketilmeli. Yarım saatlik bir yürüyüşten sonra bunları içerseniz, yaktığınızın iki-üç misli kaloriyi geri alacaksınız demektir.
/

Yağsız ürünlerYağsız, az yağlı ya da yağı azaltılmış ürünler kulağa oldukça sağlıklı geliyor, değil mi? Fakat bu ürünlerin farkına varmadığımız dezavantajları var. Örneğin yağ miktarını azaltmak için hem üründeki sodyum ve şeker oranı arttırılıyor, hem de koyu ve yağlı kıvamı sağlamak için ürüne fazladan koyulaştırıcı kimyasal maddeler ekleniyor. Yağ yemekten korkmayın. Nasıl yağ yediğinize dikkat edin. Katı ve trans yağların aşırı tüketimi sağlıksızdır. Onların yerine bitkisel yağlar ve zeytinyağı tercih edin.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Ekstra 'light' zeytin yağıBazı zeytinyağı şişelerinin üzerinde gördüğünüz 'light' yazısı, diyet yaparken yediğiniz ürünlerde yazanlarla aynı anlamda değil. Buradaki anlamı 'çok işlenmiş zeytinyağı'. Bildiğiniz gibi yağlar ne kadar işlenirse o kadar sağlıksız hale dönüşüyor. Peki bu çeşit zeytinyağını nasıl anlarsınız? Cevap basit: Üzerindeki açıklamaları okuyun ve rengine bakın. Renkleri çok açık sarı olacaktır.
/

ÜzümDuyduklarınızı sizi şaşırtabilir ama üzüm de zararlı yiyecek türleri arasında yer alıyor. Üzüm çabuk bozulan bir meyve olduğu için marketlerde uzun süre raflarda bekleyen üzümlerin birçoğu kimyasal işlemlerden geçiriliyor. Üzümleri dalından toplandıktan sonra kısa süre içinde tüketmelisiniz.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Amerika'da sağlıklı yaşam alanında tüyolar veren bir kuruluş insan sağlığına zarar verebilecek ürünleri yayınladı. Açıkladığı besinlerin yanı sıra, ürünlerin içindeki zararlı maddeleri de sıraladılar.Kahve kremasıZararlı içerik: Titanyum dioksit, trans yağlar ve şeker
/

CipsZararlı içerik: Monosodyum glutamat
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

HindiZararlı içerik: Arsenik
/

Konserve çorbaZararlı içerik: Monosodyum glutamat
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yapay çikolatayla kaplanmış gıdalarZararlı içerik: Polisorbat 60
/

Mikrodalga patlamış mısırıZararlı içerik: Trans yağlar
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Beyaz şeker
/

İşlenmiş somonZararlı içerik: PCB (Poliklorlu bifenil)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

MuffinZararlı içerik: Soya yağı, yüksek fruktozlu mısır şurubu ve trans yağlar
/

MargarinZararlı içerik: Potasyum sorbat, trans yağ, soya yağı, gıda boyası
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Sosisli sandviçZararlı içerik: Yüksek tuz, Orange B (gıda boyası)
/

TatlandırıcıZararlı içerik: Sukraloz
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Beyaz unZararlı içerik: Klor dioksit
/

Kurutulmuş meyveZararlı içerik: Sülfit
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Dondurulmuş balık ve deniz ürünleriZararlı içerik: Tert-bütilhidrokinon
/

TurşuZararlı içerik: Yüksek tuz ve potasyum benzoat (koruyucu katkı madde)
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Tuz
/

Tavuk nuggetZararlı içerik: Digliserid, Red #40 (gıda boyası), karajenan
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Şekerli kahvaltılık gevrekZararlı içerik: İşlenmiş karbonhidrat ve şeker.
/

Salata sosuZararlı içerik: Sodyum karboksimetil selüloz
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

DondurmaZararlı içerik: Soya yağı, titanyum dioksit, yapay renklendirici
/

ŞekerlemelerZararlı içerik: Yapay boya, fazla şeker, doymuş yağ
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Aşırı yağda kızartılmış yiyeceklerZararlı içerik: Hidrojenize yağ
/

Bulyon küpleriZararlı içerik: Monosodyum glutamat
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Paketlenmiş smoothieZararlı içerik: Fruktoz, ksantan sakızı
/

JöleZararlı içerik: Şeker, gıda boyası ve pektin
Haberin Devamı
Haberin Devamı