Yağ Bezesi İçin Hangi Doktora Gidilir? Yağ Bezelerine Hangi Bölüm Bakar?
Yağ bezesi ciddi bir soruna teşkil edebilecek görüntü verdiği için korkulan durumlardan biridir. Özellikle belirtiler itibariyle tümör oluşma ihtimaline karşı erken zamanda teşhis yapılması gerekir. Genelde iyi huylu olmaları ile beraber kontrol altında olmaları önemlidir. Aynı zamanda yağ bezeleri için ilgili bölüm üzerinden uzman doktor kontrolü altında farklı tedavi yöntemleri bulunur. O tedavi yöntemleri sayesinde, ağrı ve acı yaratan yağ bezelerinden kurtulma şansı bulunuyor.
Yağ Bezesi İçin Hangi Doktora Gidilir?
Yağ bezeleri vücudun birçok farklı bölgesinde ortaya çıkabilir. Özellikle başta ense kısmı olmak üzere kafatasında ya da kol bölgesinde meydana gelmektedir. Böyle durumlarda bir dermatoloğa ya da genel cerrahi uzmanını görmek gerekir. Aynı zamanda bu iki bölüm uzman herhangi bir probleme karşı, karşılıklı bir yönlendirme gerçekleştirir. Yapılan yönlendirme ile beraber teşhis ve tanı üzerinden gerekli tedavi yöntemleri ele alınır.
Yağ Bezelerine Hangi Bölüm Bakar?
Yağ bezeleri sık yaşanan sağlık sorunlarından biridir. Bu soruna karşı ilgili iki farklı bölüm ve poliklinik ön plana çıkıyor. Bunlardan biri dermatoloji bölümü olması ile beraber Diğeri ise genel cerrahi bölümüdür. Bu iki bölüm arasında yönlendirme ile beraber teşhis ve tanı konur. Özellikle erken zamanda yapılan teşhis ile beraber yağ bezelerinden farklı yöntemler dahilinde kurtulma şansı bulunuyor.
Yağ Bezesi İçin Tedavi
Deri altına yerleşen yağ kitlesi olarak bilinen yağ bezesi, farklı yöntemler doğrultusunda tedavi edilir. Bunlardan biri cerrahi yöntemler üzerinden deri altındaki yağ bezesinin alınmasıdır. Aynı zamanda radyofrekans yöntemi sayesinde biriken yağlar bu şekilde ortadan kaldırır. Özellikle yağ kütlesinin yeniden oluşmasını engelleme noktasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bu yöntemler genel cerrahi ile beraber dermatoloji kapsamında yer sağlanır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Araştırma: Kuruyemiş tüketmek demans riskini azaltıyor
Sosyal medyanın gizli tehlikesi "Beyin çürümesi" en çok çocuk ve ergenleri etkiliyor
Zayıflama çayı karaciğer yetmezliğine yol açtı; nakil ile hayata tutundu
İnme tedavisinde "zaman" kritik önem taşıyor
Kalp yetmezliği hastaları "demir eksikliği" tedavisiyle destekleniyor