Vitiligo hastalığının şifası doğada; Benekli hiltan bitkisi
Vitiligo dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığıdır. Vitiligo hastalığının doğal şifası Anadolu'da yetişen benekli hiltan bitkisi. Fitoterapist Dr. Muammer Yıldız, vitiligo hastalığının doğal çözümü adına önemli çalışmalar yaptı.
Vitiligo (deri hastalığı) hastalığı ile ilgili uzun zamandır araştırma yapan Hekimzade Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Muammer Yıldız,vitiligo hastalığını tedavi eden bitkilerin izini Türkiye’nin zengin bitki florasında sürdürdü. Vitiligo dış derinin renk kaybına uğramasıyla oluşan beyaz plaklarla seyreden bir deri hastalığıdır. Ancak vücuttaki her beyaz leke vitiligo değildir. Vitiligo hastalığının doğal ilacı olan, Latince ismi Ammi Visnaga olarak bilinen benekli hiltan bitkisinin Adana Aladağ’da yoğun yetişme alanı olduğunu tespit edildi. Yaklaşık 4-5 yıllık çalışmalardan sonra hiltan bitkisinin vitiligo hastalığını tedavi etmekteki başarısı küçümsenemeyecek kadar fazla olduğu saptandı. Bu çalışmaları destekleyen bilimsel literatüründe olduğunu söyleyen Dr. Muammer Yıldız, "FFD Monograflarında da bu bitkinin vitiligo tedavisinde ciddi başarılar sağladığı tespit edilmiş ve literatüre girmiştir." ifadelerini kullandı.
HILTAN KÜRDAN OLARAK DA KULLANILIYOR
Keskin bir kokusu olan hiltan bitkisi kurutulduktan sonra suyla kaynatılıp içilir.Hiltanın meyve sapları Ortadoğu'da kürdan olarak tüketiliyor. İçeriğinde reçine, sabit ve uçucu yağ, visnadin, kellin gibi maddeler taşımaktadır. Genellikle ormanlık alan, yol kenarlarında bulunan benekli hiltan bitkisi nisan-mayıs aylarında yetişir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor
Halk Arasında 'Fil Hastalığı' Olarak Biliniyor'! Tedavi Edilmezse Kolda Ve Bacakta Ciddi Sorunlara Yol Açabilir: Lenfödem...