Vertigo İçin Hangi Doktora Gidilir? Vertigoya Hangi Bölüm Bakar?
Vertigo iç kulaktaki veya beyindeki sorunların neden olduğu geçici veya sürekli görülebilen bir durumdur. Baş dönmesi hissini ifade eden vertigo denge kaybı ve kulakta çınlama gibi belirtiler göstermektedir. Vertigo belirtilerin görülmesi durumunda hastaların KBB uzmanına başvurması gerekmektedir.
Vertigo İçin Hangi Doktora Gidilir?
Vertigo hastalarında birden bire etraftaki ögeler dönüyormuş gibi gelmektedir. Vertigo oluşumu santral baş dönmeleri ve periferik baş dönmeleri gibi iki farklı şekilde incelenir. Santral baş dönmeleri merkezi sinir sisteminde gerçekleşen problemden kaynaklanmaktadır. Periferik baş dönmeleri ise denge ve iç kulak sinirlerinden kaynaklanmaktadır.
Bu gibi belirtiler vertigo hastalığından kaynaklanabilir. Bu nedenle vertigosu olan kişilerin Kulak Burun Boğaz veya Nöroloji uzmanlarına gitmesi gerekmektedir.
Vertigoya Hangi Bölüm Bakar?
Vertigo beyinde meydana gelecek bazı değişikliklerin kulaktaki çınlama şeklinde belirti göstermesinden dolayı oluşabilmektedir. Vertigo kişilerin günlük yaşantısını oldukça olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle mutlaka gerekli birimlere başvurulması ve tedavisinin yapılması gerekir.
Vertigo hastalığı için hastanelerin farklı bölümüne gidilmelidir. Vertigo belirtisi olanlar hastanelerin Kulak Burun Boğaz polikliniği ve Nöroloji polikliniğine gidilmesi gerekir.
Vertigo Belirtileri Nelerdir?
Vertigo baş dönme hissini ifade eden bir terimdir. İç kulakta, beyinde veya duygusal sinir yolunda bir sorun olduğu için oluşabilmektedir. Vertigonun belirtileri şunlardır:
- Ayakta duramayacak kadar denge kaybının görülmesi
- Mide bulantısı ve kusma
- Kulakta akıntı ve çınlama
- Kulakta basınç hissi
- Baş ağrıları
Vertigo Nedenleri Nelerdir?
Vertigo merkezi sinir sistemi ve iç kulak hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Genellikle yaşlı kişilerde görülen vertigo labirentit ve vestibüler nörit adı verilen iç kulak iltihaplanması sonucu görülebilen bir hastalıktır. Genellikle virüslerden kaynaklı bu hastalık oluşmaktadır. En sık rastlanan etken grip, kızamık, kabakulak, çocuk felci, hepatit ve EBV virüsleridir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sadece bağırsakları etkilemiyor, zararı çok! Glüten hassasiyeti için ilk 10 işaret... Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı
Dünyayı kasıp kavuruyor, sürekli ekrana maruz kalmak tetikliyor
Araştırma: Kuruyemiş tüketmek demans riskini azaltıyor
Sosyal medyanın gizli tehlikesi "Beyin çürümesi" en çok çocuk ve ergenleri etkiliyor
Zayıflama çayı karaciğer yetmezliğine yol açtı; nakil ile hayata tutundu