Vertigo İçin Hangi Doktora Gidilir? Vertigoya Hangi Bölüm Bakar?
Vertigo iç kulaktaki veya beyindeki sorunların neden olduğu geçici veya sürekli görülebilen bir durumdur. Baş dönmesi hissini ifade eden vertigo denge kaybı ve kulakta çınlama gibi belirtiler göstermektedir. Vertigo belirtilerin görülmesi durumunda hastaların KBB uzmanına başvurması gerekmektedir.
Vertigo İçin Hangi Doktora Gidilir?
Vertigo hastalarında birden bire etraftaki ögeler dönüyormuş gibi gelmektedir. Vertigo oluşumu santral baş dönmeleri ve periferik baş dönmeleri gibi iki farklı şekilde incelenir. Santral baş dönmeleri merkezi sinir sisteminde gerçekleşen problemden kaynaklanmaktadır. Periferik baş dönmeleri ise denge ve iç kulak sinirlerinden kaynaklanmaktadır.
Bu gibi belirtiler vertigo hastalığından kaynaklanabilir. Bu nedenle vertigosu olan kişilerin Kulak Burun Boğaz veya Nöroloji uzmanlarına gitmesi gerekmektedir.
Vertigoya Hangi Bölüm Bakar?
Vertigo beyinde meydana gelecek bazı değişikliklerin kulaktaki çınlama şeklinde belirti göstermesinden dolayı oluşabilmektedir. Vertigo kişilerin günlük yaşantısını oldukça olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle mutlaka gerekli birimlere başvurulması ve tedavisinin yapılması gerekir.
Vertigo hastalığı için hastanelerin farklı bölümüne gidilmelidir. Vertigo belirtisi olanlar hastanelerin Kulak Burun Boğaz polikliniği ve Nöroloji polikliniğine gidilmesi gerekir.
Vertigo Belirtileri Nelerdir?
Vertigo baş dönme hissini ifade eden bir terimdir. İç kulakta, beyinde veya duygusal sinir yolunda bir sorun olduğu için oluşabilmektedir. Vertigonun belirtileri şunlardır:
- Ayakta duramayacak kadar denge kaybının görülmesi
- Mide bulantısı ve kusma
- Kulakta akıntı ve çınlama
- Kulakta basınç hissi
- Baş ağrıları
Vertigo Nedenleri Nelerdir?
Vertigo merkezi sinir sistemi ve iç kulak hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Genellikle yaşlı kişilerde görülen vertigo labirentit ve vestibüler nörit adı verilen iç kulak iltihaplanması sonucu görülebilen bir hastalıktır. Genellikle virüslerden kaynaklı bu hastalık oluşmaktadır. En sık rastlanan etken grip, kızamık, kabakulak, çocuk felci, hepatit ve EBV virüsleridir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Saba Tümer'in zayıflama sırrı! Diyet yaparak tam 10 kilo verdi! Ödem atmak için bakın ne yapmış: 'Günde 1 litre...'
Diş çürüğü ve ağız kokusunu engelliyor! İşte o besinler
Ciltteki doğal yağları yok ederek cildi kurutuyor! Kışın en sık yapılan hata! Banyo yaparken...
Araştırma: Hava kirliliği egzamaya neden olabilir
10 yetişkinden biri KOAH hastası