hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uykusuzluk İçin Hangi Doktora Gidilir? Uyku Bozukluğuna Hangi Bölüm Bakar?

    Uykusuzluk İçin Hangi Doktora Gidilir Uyku Bozukluğuna Hangi Bölüm Bakar
    expand

    Hem fiziksel hem de psikolojik olarak uykusuzluk pek çok kişinin yaşadığı önemli sağlık sorunlarından biridir. Özellikle eğer kişi uykusuzluk probleminden şüpheleniyorsa, mutlaka ilgili poliklinik üzerinden doktora başvurması gerekir. Böylece yaşanabilecek olası uykusuzluk sorununa karşı tanı üzerinden tedavi yöntemleri ele alınabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uykusuzluk İçin Hangi Doktora Gidilir?

    Uykusuzluk problemine karşı hangi doktora gidilmesi gerektiği en merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Çünkü son yıllarda en fazla yaşanan değişik sebeplerden dolayı ortaya çıkan sağlık sorunlarından biridir. Böyle durumlarda ise nörolog uzmanına başvurmak gerekir. Nöroloji üzerinden ilgili uzman doktor dahilinde, gerekli teşhis ve tetkikler gerçekleşir. Böylece uyku bozukluğunun önüne geçme şansı elde edilebilir.

    Uyku Bozukluğuna Hangi Bölüm Bakar?

    Uyku bozukluğu yaşanıyor ise eğer o vakit öncelikle nöroloji polikliniğine başvurulmalıdır. İlgili uzman doktor kontrolü altında gerekli tanı ve tedavi yöntemleri ele alınır. Daha sonra eğer gerekli ise o vakit ruh ve sinir hastalıkları polikliniklerine yönlendirme yapılabilir. Çünkü bu durum çoğu zaman psikolojik açıdan meydana gelmektedir. Özellikle erken zamanda tedavinin yapılması gereken en önemli hastalıklar içerisindedir. Öyle ki uyku sorunu zaman içerisinde yanında birçok farklı sağlık sorununu getirebilir. Mutlaka kişinin ortalama günlük 8 saat gibi bir uyku zamanı ihtiyacı vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gece Uyumamak Neyin Belirtisidir?

    Gece uyumamak genel olarak insomnia hastalığını göstermektedir. Böyle durumlarda keşik uykuya dalma problemi yaşarken aynı zamanda erken vakitte uyanır. Onunla beraber Ayrıca psikolojik etkenler, kabuslar, yaş, depresyon ya da stres ile beraber kalp rahatsızlıkları bir değişik ilaçlar da gece uyumama problemini yaratabilir. Hatta günlük yaşam stili de bu sorunu önemli oranda ortaya çıkarabilir. Buna bağlı olarak sebebin ne olduğuna yönelik ilgili poliklinik üzerinden uzman doktora görünmek en önemli husustur. 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow