Uyku apnesi nedir, tedavi yöntemleri nelerdir?
Uyku apnesi tedavisi hastalıkla mücadele eden kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Dikkat edilmediği takdirde ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığın çeşitli tedavi yöntemleri de bulunuyor. Peki, uyku apnesi tam olarak nedir, bu hastalığa sahip kişiler neler yapmalı?
Uyku apnesi uyku sırasında solunum yolunun kapanması nedeniyle akciğerlere hava gitmemesinden ve nefes durmalarından kaynaklanan bir hastalık olarak biliniyor. Uyku kalitesini bozduğu için hastalığın ilk belirtileri arasında horlama yer alıyor.
Bu horlama normal horlamalardan farklı olarak kesintili ve kükrer şekilde tekrar edilmesiyle ortaya çıkıyor.
Hastalığın uyku bozukluğuna bağlı olarak sabahları yorgun uyanma, gün içerisinde uykululuk hissi de yine bu hastalığın belirtileri arasında.
Gece terlemeleri, unutkanlık ve halsizlik de bu hastalığa sahip kişilerde ortaya çıkan durumlar arasında yer alıyor.
UYKU APNESİ TEDAVİ EDİLMEZSE NE OLUR?
Ölümcül sonuçlar doğurabilen bu hastalık hipertansiyon, kalp hastalıkları, felç ya da diyabet gibi komplikasyonlara neden olabiliyor.
TEDAVİSİ NASIL?
Genç hastalarda ya da hastalığı hafif şekilde geçiren hastalarda ağız içerisinde yerleştirilen araçlar veya kulak, burun boğaz ile ilgili ameliyatlar tedavide faydalı olabiliyor. Ancak bu tedaviler bazen kesim bir çözüm sağlamıyor.
Bu hastalığın bugün için kesin ve net çözümü tedavisi ise bir maskeyle burundan hava üfleyen ve kapanan dokuları gevşetip açan hava kompresörü. Ancak hastalığın boyutuna ve hastaya göre oluşturulan hava basıncı farklılık gösteriyor. Uyku incelemesi sonrasında bu basıncın seviyesi de ayarlanabiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Diş sağlığı tüm vücudu etkiliyor
Antibiyotiklerin gereğinden kısa ya da uzun kullanılması sıkça yapılan bir hata
ADETA MUCİZE! Bağışıklığı güçlendirip enfeksiyonları yok ediyor!
Salgınlar kapıda: Meğer bu yaş grubu daha çok etkileniyormuş! Uzman uyardı
GRİP, NEZLE VE SOĞUK ALGINLIĞINA ŞİFA OLUYOR! Adeta doğal şeker ilacı! Bağışıklığı güçlendiriyor, yorgunluğu önlüyor