Uyku apnesi nedir, tedavi yöntemleri nelerdir?
Uyku apnesi tedavisi hastalıkla mücadele eden kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor. Dikkat edilmediği takdirde ölümcül sonuçlar doğurabilen hastalığın çeşitli tedavi yöntemleri de bulunuyor. Peki, uyku apnesi tam olarak nedir, bu hastalığa sahip kişiler neler yapmalı?
Uyku apnesi uyku sırasında solunum yolunun kapanması nedeniyle akciğerlere hava gitmemesinden ve nefes durmalarından kaynaklanan bir hastalık olarak biliniyor. Uyku kalitesini bozduğu için hastalığın ilk belirtileri arasında horlama yer alıyor.
Bu horlama normal horlamalardan farklı olarak kesintili ve kükrer şekilde tekrar edilmesiyle ortaya çıkıyor.
Hastalığın uyku bozukluğuna bağlı olarak sabahları yorgun uyanma, gün içerisinde uykululuk hissi de yine bu hastalığın belirtileri arasında.
Gece terlemeleri, unutkanlık ve halsizlik de bu hastalığa sahip kişilerde ortaya çıkan durumlar arasında yer alıyor.
UYKU APNESİ TEDAVİ EDİLMEZSE NE OLUR?
Ölümcül sonuçlar doğurabilen bu hastalık hipertansiyon, kalp hastalıkları, felç ya da diyabet gibi komplikasyonlara neden olabiliyor.
TEDAVİSİ NASIL?
Genç hastalarda ya da hastalığı hafif şekilde geçiren hastalarda ağız içerisinde yerleştirilen araçlar veya kulak, burun boğaz ile ilgili ameliyatlar tedavide faydalı olabiliyor. Ancak bu tedaviler bazen kesim bir çözüm sağlamıyor.
Bu hastalığın bugün için kesin ve net çözümü tedavisi ise bir maskeyle burundan hava üfleyen ve kapanan dokuları gevşetip açan hava kompresörü. Ancak hastalığın boyutuna ve hastaya göre oluşturulan hava basıncı farklılık gösteriyor. Uyku incelemesi sonrasında bu basıncın seviyesi de ayarlanabiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip misin yoksa nezle mi? Grip, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar ne? İşte ayırt etmenin yolu
Vücutta 300'den Fazla Reaksiyonda Görevi Var! Eksikliğinde En Sık Görülen Belirti Kas Krampları... Magnezyumun Önemi
Ağız Kanseri Riski: Erkeklerde 2 Kat Fazla Görülüyor! Belirtileri Göz Ardı etmeyin...
Gözden Kaçan En Önemli Salgın! Mide Ve Bağırsak Kanserlerini Tetikliyor! Bulaş Yaşı Çocukluk Çağına Kadar İndi
Uzman İsimden Korkutan Uyarı: 2050 Yılında, Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Olacak Diye Tahmin Ediyoruz