Ünlü dermatolog, uzman Dr. Elif Benar, Londra’ da gıdı estetiğinde ameliyatsız yöntemleri anlattı
Türkiye’deki başarısını Londra’da Harley Street’teki kliniğinde de devam ettiren estetik ve güzellik dünyasının önemli otoritelerinden olan Dr Elif Benar, gıdı estetiğinin bu yıl en çok taleb edilen işlem olduğunu belirtti.
Dr. Elif Benar ”Gıdıdaki fazlalık yüzün yapısını ve görüntüsünü en fazla etkileyen bölgelerdendir. Gıdı fazlalığı çok keskin güzel hatlara sahip olunsa bile jawline hattını direk gölgeleyen, ağırlıkla yüzü aşağıya çeken ve bir bütün olarak karşıdan bakıldığında kişi zayıf olsa bile kilolu gösteren bir unsurdur. Bu sebeple de gıdı estetiği sadece belli bir bölgenin düzeltilmesi değil aslında bir bütün olarak tüm yüz ve boyun iyileştirilmesini kapsar.”
Gıdı nedir?
Dr. Elif Benar “Gıdı, çene altındaki dolgunluğa verilen isimdir. Gıdı ile ilgili yanlış bilinen bir bilgiyi düzeltmek isterim. Gıdı sadece kilolu olmaktan kaynaklanmaz. Genellikle kilolu olan insanların gıdılarının olduğu düşünülse de zayıf kişilerde de gıdı görülebilir. Gıdı estetiği ise, çene altından sarkan gıdı görünümünü en aza indirmek ve boyun hattını daha zayıf ve estetik göstermek için yapılan uygulamalardır. Gıdı estetiğinin amacı, yüzün alt kısmını yeniden şekillendirmeye ve gıdıyı ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktır. ”
Gıdı Neden Sarkar?
Dr. Elif Benar “ Gıdı sarkması insan doğasında oldukça sık görülen bir durumdur. Çünkü gıdı, yani çenenin alt kısmını saran cilt dokusu incedir. Buradaki ince deri yapısı, cilt altındaki kolajen azalması ile birlikte zamanla kırışmaya ve sarkmaya başlar. Genetik olarak bazı kişilerde gıdı sarkması daha erken gözükürken, bazı kişilerde ise 30 yaşından sonra görülmeye başlar. Gıdı sarkmasının yaşlanma ve genetik faktörler dışındaki bir diğer sebebi ise sık kilo alıp vermektir. Yoğun bir şekilde kilo alıp veren kişilerin cildinde deformasyon meydana gelir. Cilt elastikiyetini kaybeder ve kendini toparlayamaz. Bu durumda da gıdı sarkması kaçınılmaz olur.”
Kimler gıdı eritme işlemine ihtiyaç duyar?
Dr. Elif Benar “Jawline hattı, çene hattı gıdı sebebiyle gölgelenmiş olanlar, fazla kilolu kişiler, zayıfta olsa bölgesel yağ birikimi mevcut kişiler gıdı eritmeye ihtiyaç duyarlar.”
Ameliyatsız gıdı estetiği nedir?
Dr. Elif Benar “ Ameliyatsız gıdı estetiğinde kişinin durumuna göre tek başına ya da kombine şekilde tedavi uygulanabilir. Kişinin gıdı bölgesindeki yağ oranı fazla ise ilk olarak yağ eritici enjeksiyon işlemi uygulanabilir. Ameliyatsız gıdı estetiğinin avantajı işlemin çok kısa süre içerisinde yapılmasıdır. Yağ eritici enjeksiyon 10 dakika sürmektedir. Cerrahi bir müdahale olmadığı için işlem sonrası kişiler günlük yaşamına hemen dönebilir. Uygulama ağrısızdır, hastanede yatma ya da ameliyat ağrısı gibi durumlar söz konusu değildir. Mutlaka hekim gözetiminde yapılmalıdır.”
Ameliyatsız gıdı estetiğinin ardından kişi hemen günlük yaşamına dönebilir mi?
Dr. Elif Benar “ Ameliyatsız gıdı estetiği işleminin ardından kişi günlük yaşamına devam edebilir. Öyle ki; kişiler mesai saatinde öğle molasında bile bu işlemi yaptırıp işlerine geri dönebilirler.”
Kişiyi bekleyen herhangi bir yan etki var mı?
Dr. Elif Benar “ İşlem sonrası birkaç günde iyileşen ödem ve saatler içinde sonlanan kızarıklık, morarma gibi yan etkiler oluşabilir. Yağ eritici enjeksiyon işleminin sonucu 4-6 hafta görülür. Genelde yağ miktarına bağlı olarak 2-4 seans yapılması önerilir.”
Ameliyatsız gıdı estetiği yaptıran kişi nelere dikkat etmeli? O bölgedeki yağın operasyondan sonra geri dönmesi söz konusu mu?
Dr. Elif Benar “ Genel olarak düzenli su içmek, düzenli beslenmek ve spor yapmak tavsiye edilebilir. Bu tavsiyelere uyulduğu sürece yağların geri dönüşü söz konusu olmaz.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek! Ani sıcaklık değişimine dikkat! Damar tıkanıklığı ve kalp krizini tetikliyor
Uzmanı uyardı! "Pirinç eriştesi veya mantardan ölebilirsiniz" Uzakdoğu'ya seyahat edenler dikkat
Vitamin mineral eksikliği tetikliyor! Büyüme ağrısını iyi tanıyın
Uzmanından sağlıklı dişler için altın tavsiyeler
Yorgun ya da sıçrayarak uyanıyorsanız aman dikkat! Uykuda ense terlemesi de önemli bir belirti... Meğer hepsi bu hastalığın sinyaliymiş