hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üç fincana kadar kahve kalbe iyi geliyor

    Üç fincana kadar kahve kalbe iyi geliyor
    expand

    Son yapılan araştırmalara göre, günde üç fincana kadar kahve içmek kalp kastalıklarından ve felçten koruyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan rapor, şimdiye kadar kahve hakkında yapılan ve kahvenin sağlığa zararlı olduğunu belirten araştırmaların aksini söylüyor. 27 bin yaşlı kadın üzerinde yapılan çalışmada deneklerin sağlıkları 15 yıl boyunca takip edildi ve düzenli olarak sağlık taramasından geçirildi.

    Antioksidan deposu kahve

    Her gün normal ölçüde kahve içen gönüllü kadınların yaklaşık yüzde 30'unda, kalp ve damar hastalıkları (kardiyovasküler) riskinde azalma görüldü. Iowa'daki Kadın Sağlığı Merkezi'yle beraber gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, diyetteki antioksidanların yüzde 60'a kadar olan kısmının kahveden gelebileceğini gösterdi.

    Kırmızı şarap etkisi

    Antioksidanlar, vücuttaki tüm hücreleri hasardan koruyor ve damarların daralmasına neden olan iltihaplanma riskini düşürüyor. Kahve ise kafein ve polifenol içeriyor. Kırmızı şarapta da bol miktarda bulunan polifenoller, karyovasküler hastalık riskini azaltan etkenlerden biri olarak değerlendiriliyor.

    Ilımlılık çağrısı

    Royal College of General Practitioners'dan Dr. Sarah Jarvis, "bu bir ılımlılık çağrısı" diyor: "Çok fazla egzersiz, çok fazla kahve ve çok fazla kahve zararlıdır. Normal miktarda tükettiğinizde ise yararlı oldukları kesin."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow