Tüp bebek merkezi kapatıldı, anne embriyoların peşinde
Darbe girişimi sonrası kapatılan sağlık kuruluşları arasında bir tüp bebek merkezinin olması ilginç bir mağduriyet hikayesi doğurdu. Merkezde embriyosu bulunan hastalardan Ayşen Öztürk yaşadıklarını anlattı.
Darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan ilk kararname ile FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle 35 sağlık kuruluşu kapatıldı.
Kapatılan kurumlardan biri de İstanbul Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi oldu. Merkezin kapatılması bazı hastaların mağdur olmasına neden oldu.
Bebek sahibi olmak isteyen 35 yaşındaki Ayşen Öztürk, tedavi gördüğü kurumun kapatıldığını internetten öğrendi.
El-Cezire'nin haberine göre, ilaçlarını kullanan ve birkaç gün içinde embriyo nakli olmayı bekleyen Öztürk, hastaneden kimseye ulaşamdı.
Öztürk, görüştüğü doktorundan "Embriyoların büyük olasılıkla Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne aktarılacak" cevabını aldı.
Pazartesi günü Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni arayan Öztürk, hastaneden kendilerine böyle bir bilgi gelmediğini öğrendi.
OHAL kararnamesiyle kapatılan sağlık kurum ve kuruluşları
"Tedavi için başka hastane buldum"
Hastanedeki güvenlik görevlisinden embriyoların Koç Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildiğini öğrenen Öztürk, “Hastaneyi aradım, doğruladılar. Ancak tedavim için başka bir hastane ve doktor buldum. Eğer onların hastanesinde tedaviye devam edeceksem prosedür gereği bir yazı ile embriyoların bulunduğu hastaneye gidip özel bir termos ile onlara getirebileceğimi söylediler. Ben de Koç Üniversitesi Hastanesi’ne gideceğim” diye konuştu.
"Çok üzüldüm"
1 yıl önce tüp bebek tedavisi görmeye başlayan Öztürk, "Bayramdan sonra doktorumla yeni denemeyi yapabileceğimizi konuştuk. Sonra bunlar yaşandı. 3 gündür kendime gelemiyorum, kaygılandım ve üzüldüm. Embriyolar nakledilirken bir sorun yaşanıp yaşanmayacağını, kayıp olup olmayacağını düşündüm. Benim gibi pek çok kişi var. Hastane kapatıldıktan sonra hiçbir bilgilendirme de olmadı, bizi arayıp kimse bilgi vermedi" dedi.
Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği’nden yapılan açıklamada, hastaların dijital dosya bilgilerinin Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden temin edilebileceği ve hastalara gerekli yönlendirmenin buradan yapılacağı ifade edildi.
"40 bin hastanın dosyası alındı"
Kapatılan hastanenin kurucusu ve yüzde 61.15 hisseyle büyük ortağı olan Ermeni Doktor Aret Kamar, Fethullah Gülen’le hiçbir alakası olmadığını belirtti.
Kamar, hiçbir derneğe ya da vakfa para yatırmadıklarını söyledi ve "Bizi en çok üzen de hastaların mahrem dosyalarına el koymaları oldu. 40 bin hastanın dosyasına el konuldu, paketleyip gittiler" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Aman dikkat! Çocuklarda hipertansiyon riskini artırıyor
Ateş düşürücü olarak kullanmayın! Yan etkileri korkunç: Böbrek ve karaciğeri bitiriyor
Dubai çikolatası yerken sağlığınızdan olmayın! Bu hastalıkları tetikleyebilir
Kardiyoloji Uzmanı uyardı: Her 15 saniyede bir insan kalp krizi geçiriyor
Çoğu kişi bilmiyor! Kış aylarında saç dökülmesinin en önemli nedeniymiş! Önlemek mümkün...