hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivilce İzleri İçin Maske Önerileri... Sivilce İzleri En Kolay Nasıl Geçer?

    Sivilce İzleri İçin Maske Önerileri... Sivilce İzleri En Kolay Nasıl Geçer
    expand

    Sivilceler insanları çok etkileyen sağlık sorunlarıdır. Özellikle yüz bölgesinde çıkmasıyla birlikte, insanlar bu durumdan psikolojik olarak etkilenebiliyor ve bu durum için bazı yöntemlere başvurabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivilce İzleri İçin Maske Önerileri

    İnsanlar özellikle ergenlik döneminde sivilceyle tanışabiliyor. Cilt problemleri arasında yer alan sivilceler, yağ bezelerinden dolayı tekrarlanan bir hastalıktır. Akneler derinin yağlı bölgelerinde daha çok görülüyor. Yüz, boyun ve göğüs gibi bölgelerde kolaylıkla ortaya çıkabiliyor.

    Sivilceler görsel anlamda insanları çok rahatsız eden sorunlardır. İnsanlar bu durumdan psikolojik olarak etkilenebilir ve sosyal hayatta sorunlar yaşayabilir. Oluşan sivilceler bazı insanlarda kalıcı olarak görülebiliyor. Bazı durumlarda ise kendiliğinden geçebiliyor. Sivilcelerin bilinçsizce koparılması veya başka bir yöntem uygulanması daha büyük sağlık sorunlarını oluşturabilir. 

    Sivilceler için mutlaka ilk etapta uzman doktorlara danışmak gerekir. Sivilce tedavileri doktor kontrolünde gerekli olan tedavi yöntemlerinin uygulanmasıyla devam ettirilmelidir. Sivilceler ergenlik döneminde daha çok görülen akne türleridir. Fakat yetişkinlerde de bazı nedenlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Sivilce izlerinin nasıl geçeceği konusunda pek çok araştırma yapılıyor. Uzman doktorlar sivilceler için şu tedavi yöntemlerini uygun görebilir;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İğneli lazer tedavisi

    Radyofrekans

    IPL lazer tedavisi

    Kimyasal peeling uygulaması

    Bu tedavi yöntemleri kısa süre içinde işe yarayacaktır. Fakat yapılan bazı testlere göre sağlıklı bir tedavi için doğal yöntemler daha fazla tercih ediliyor. Evde uygulanabilecek birçok doğal yöntem bulunuyor. Kimyasal kullanılmadan uygulanan bu yöntemler sivilceleri ortadan kaldırabiliyor. Sivilceleri ortadan kaldırmak için uygulanabilecek bazı maske türleri şu şekildedir;

    Gül suyu maskesi

    Aloe vera

    Bal ve elma maskesi

    Limon ve bal maskesi

    Sivilce İzleri En Kolay Nasıl Geçer?

    Ergenlik döneminde sık görülen sivilcelerin nasıl kolay bir şekilde tedavi edileceği pek çok kişinin merak ettiği bir konu oluyor. Özellikle uygulanacak bazı yanlış tedavi yöntemleriyle alerjik sorunlar ortaya çıkabiliyor. Kişilerin kulaktan duyma veya herhangi bir yerde gördüğü yöntemleri uygulamasıyla birlikte, kalıcı izler oluşabiliyor. Sivilceler tedavi edilirken daha büyük alanlara sıçrayabilir. Bu sebepten dolayı her tedavi uygulaması kullanılmamalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pek çok kişi sivilcelerin üzerini kapatıcı ile kapatarak çözüm üretmeye çalışıyor. Fakat kapatıcılar uzun süren e kalıcı bir etki bırakan tedavi yöntemi değildir. Sivilceye iyi gelen ürünler adı altındaki ürünlere güvenip kullanmak, sivilcelerin daha fazla artmasına neden olabilir. Sivilcelere en etkili çözüm yolunu bulmak için öncelikle uzman doktorlara başvurmak ve doktorların önerdiği tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekir.

    Sivilce İzleri İçin Maske Önerileri... Sivilce İzleri En Kolay Nasıl Geçer

    Sivilceye İyi Gelen Gıdalar

    Sivilcesi olan kişilerin tüketmesi ve tüketmemesi gereken birçok gıda bulunuyor. Özellikle sivilcesi olan kişiler bazı gıdaları tüketerek bu durumdan kısa süre içinde kurtulabiliyor. Cilt sağlığına iyi gelebilecek ve herkesin tercih ettiği bazı gıdalar bulunuyor. Omega 3 yağ asitleri, cilt sağlığına çok iyi gelen bir besin çeşididir. Özellikle içeriğinde bulunan E vitamini ve çinko sebebiyle cilt yaralarını oldukça hızlı iyileştirebiliyor. Bunun yanında A, D ve E vitaminleri cilt sağlığı için oldukça etkili vitaminlerdir. Probiyotik içeren gıdalar da tüketilmesi gereken gıdalardır ve cilt dostudur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivilce Artmasına Neden Olabilecek Gıdalar

    Sivilcesi olan insanlar bu durumun gıdalardan dolayı oluştuğunu pek düşünmüyor. Fakat cildin yağlanmasına neden olabilecek ve cildi olumsuz olarak etkileyebilecek birçok gıda bulunuyor. Bu gıdalar sürekli olarak tüketildiğinde ciltte yağlanma yapıyor ve sivilcelere yol açıyor. Özellikle fazla şeker tüketimi, insanlarda sivilce oluşumunu tetikleyebiliyor. Sivilce yapabilecek bazı gıda türleri şu şekildedir;

    Ekmek, kraker ve beyaz un kullanılan tatlılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyaz pirinç

    Beyaz un ile yapılan makarna

    Soda 

    Şekerli içecekler

    Şeker kamışı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow