Sırtta Sivilce Neden Çıkar, Nasıl Geçer? Sırttaki Sivilcelerden Nasıl Kurtulunur?
Ergenlik döneminden yetişkinlik dönemine kadar pek çok kişide görülen problemlerden birisi de sivilcelerdir. Genellikle yüzde çıkan sivilceler sırt bölgesinde de çoğunlukla görülmektedir. Fakat sırt bölgesinde çıkan sivilceler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Bu nedenle mutlaka dikkate alınması gereken hastalıklardan birisidir.
Sırtta Sivilce Neden Çıkar?
Cilt problemlerinin başında gelen rahatsızlıklardan birisi de sivilcelerdir. Özellikle ergenlik döneminde çoğu kişide yüzde sivilce görülmektedir. Yüz dışında sırt bölgesinde çıkan sivilceler de en az yüz bölgesindekiler gibi rahatsız edici olmaktadır.
Sırtta çıkan sivilcelerin nedeni bakterilerden ve cildin gözeneklerinin tıkanmasından kaynaklanır. Yüz bölgesinde çıkan sivilceler gibi sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin sebebi de yağlanmadır. Cildin yağlanması sivilce oluşumunu da arttırmaktadır. Ölü deri hücreleri bakteriler ile birleştiği anda gözeneklerin tıkanmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle sırt bölgesinde de sıklıkla sivilcelere rastlamak mümkündür.
Sırtta sivilce çıkmasının diğer bir nedeni de karaciğer yağlanmasıdır. Karaciğer yağlanması rahatsızlığı görülen kişilerde özellikle sırt bölgelerinde sivilcelere rastlanılabilir. Ayrıca dar giyilen kıyafetler, sağlıksız beslenme, yağlı besinlerin çok sık tüketilmesi, stres ve hormonal değişimler de sırt bölgesinde sivilce çıkmasına sebep olmaktadır.
Sırtta Çıkan Sivilceler Hangi Hastalığın Belirtisidir?
Yüz bölgesinde çıkan sivilceler genellikle olağan bir durum iken sırt bölgesinde çıkan sivilceler önemsenmesi gereken bir durumdur. İnatçı ve sürekli geçmeyen sivilceler bazı kistlerin habercisi olabilmektedir. Bu gibi inatçı sivilcelerin oluşması durumunda mutlaka uzman bir doktordan yardım alınması gerekmektedir.
Sırtta geçmeyen sivilceler aynı zamanda insülin direncinin artmış olabileceğine de işaret eder. Ergenlik döneminde görülmesi normal olan sivilceler ergenlik dönemi sonrasında da devam ediyor ise dikkate alınmalı ve uzman doktora gidilmesi gerekir.
Sırtta Sivilce Nasıl Geçer?
Sırt bölgesinde çıkan sivilceler özellikle ergenlik döneminde çok sık görülse de sürekli tekrarlayan ve geçmeyen sivilcelerin dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle sivilceler için neler yapılması gerektiği merak konusu olmaktadır. Sırtta çıkan sivilceler için yapılması gereken ilk şey uzmana başvurmaktadır. Uzman doktora başvurularak gerekli tedavi yöntemi belirlenebilir. Bunun dışında evlerde de bazı doğal yöntemler ile sivilcelerden kurtulmak mümkündür.
Sırttaki Sivilcelerden Nasıl Kurtulur?
Sırtta çıkan sivilceleri azaltmak veya tamamen kurutmak için evlerde uygulayabileceğiniz basit yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de elma sirkesidir. Elma sirkesi birçok cilt sorununda kullanılan doğal bir yöntem olmaktadır. Yüz bölgesinde çıkan sivilceler için de kullanılacak elma sirkesi aynı şekilde sırt bölgesinde de kullanılabilir.
Elma sirkesinin antibakteriyel özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle ciltteki gözeneklerin temizlenmesine ve cildin yağdan kurtulmasına yardımcı olur. Elma sirkesi şu şekilde kullanılabilir:
- Bir bardak su ve 1 yemek kaşığı sirke karıştırılmalıdır.
- hazırlanan karışım sivilcelerin üzerine masaj yapılarak sürülmelidir.
- 10 dakika bu şekilde bekletilmeli ve ılık su ile durulanmalıdır.
- Temiz bir bez ile kurulandıktan sonra su bazlı bir nemlendirici sürülmelidir.
- Uygulanacak bu yöntem sivilceler geçene kadar uygulanabilir.
Sırttaki sivilceler için uygulanacak diğer bir yöntem ise çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı anti-inflamatuar özelliğine sahip olması nedeniyle sivilce üzerine sürüldüğü zaman yağı kolayca emer ve sırt bölgesindeki sivilcelerin yok olmasına yardımcı olur. Çay ağacı yağı ise şu şekilde kullanılmalıdır:
- İlk olarak kulak çubuğuna 2 damla çay ağacı yapı damlatılmalıdır.
- Sivilcelerin üzerine sürülmeli ve 15 dakika bekletilmelidir.
- Ayrıca bu yağ bal ile karıştırılıp da kullanılabilir.
- Eğer hassas bir cilde sahipseniz çay ağacı yağı su ile seyreltilmeli ve öyle kullanılmalıdır.
- Bunun için 1 damla çam ağacı yağına 3 damla su kullanılabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin 12 yolu
Araştırma: Düzensiz uyku, kalp krizi ve felç riskini artırıyor
Aşırı soğuklarda yüz felci riski artıyor!
Soğuk havalarda uyku kalitesini artırmak için basit önlemler
Gizli mikrop yuvalarına dikkat! Grip, nezle, soğuk algınlığı, farenjit... Kış hastalıklarına davetiye çıkarıyor