hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınava hazırlanma sürecinde sosyal aktiviteler göz ardı edilmemeli

    Sınava hazırlanma sürecinde sosyal aktiviteler göz ardı edilmemeli
    expand

    Geleceğinize hazırlanmak ve anlamlı bir kariyer seçmek genellikle insanların üniversiteye gitmesinin ana nedenleri olsa da sosyal bir hayata sahip olmak da önemlidir. Tüm zaman sınav hazırlık kitaplarının arkasında geçirilemez ve faydalı da olmaz. Aslında, sosyal aktiviteleri başarılı bir şekilde hayatlarına entegre eden öğrenciler genellikle sınavlarda ve akademik hayatlarında daha başarılı olurlar. Aktiviteler stresin kontrol edilmesine yardımcı olur. Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, sosyal hayatın akademik başarıya etkisini sizler için anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stresten kurtulma, aktif bir sosyal yaşama sahip olmanın en önemli faydalarından biridir. Üniversite ve gelecek için endişelenmek, sınavlara hazırlanmak, ödevleri zamanında tamamlamak ve mümkün olan en iyi notları almak için çabalamak hayatın en stresli zamanlarından biri olabilir. Herkesin zaman zaman rahatlamaya ve gevşemeye ihtiyacı vardır. Çok fazla stres, endişe veya sinirlilik duygularına, uyku kalitesinin düşmesine ve diğer rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Uzmanlara göre sosyalleşme, aidiyet duygusu yaratmaya yardımcı olur, bağlılık duygularını teşvik eder ve yalnızlığı hafifletir.

    Grup çalışmaları başarının artmasını sağlar

    Sınıf arkadaşlarıyla gruplaşmak sadece ders çalışmayı daha eğlenceli hale getirmez; aslında notları ve başarıyı yükseltmeye de yardımcı olabilir. Bazı kişilerin gruplar halinde çalışması genellikle daha kolaydır, bu nedenle sınıf arkadaşlarıyla paylaşılan sosyal bağlantılara sahip olmak, sınav başarısının artmasına yardımcı olur. Akranlarla birlikte çalışmak, konuları daha derinden kavramaya, daha iyi notlar almaya ve motivasyonun artırmasına da yardımcı olur.

    Sağlıklı bir akademik hayata hazırlar

    Birçok insan en nitelikli ve uzun süreli arkadaşlıklarından bazılarını eğitim hayatı sırasında kurar. Akademik hayat ile beraber yürütülen sosyal aktiviteler gelecekteki hayatın zorlu dönemlerinde yanlarında olacak kalıcı arkadaşlar ve sosyal aktivite alışkanlıkları edinilmesini sağlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eğitim hayatı boyunca paylaşılan güzel zamanlar ortak bir tarihe sahip olmak, ömür boyu sürecek güçlü dostluklar için bağların kurulmasına yardımcı olabilir. Bu özellikle önemlidir, çünkü artan coğrafi ve kişisel mesafe ile teknoloji ve sosyal medyanın etkisi nedeniyle ilerleyen dönemlerde kalıcı dostluklar kurmak daha zor olabilir.

    Sosyalleşme fiziksel sağlığı artırır

    Sosyalleşmenin fiziksel sağlığa önemli faydalar sağlayabileceğini öğrenmek sizi şaşırtabilir. Sınav sırasında, birçok öğrenci bilmeden çok fazla veya çok az uyuyarak, daha fazla sağlıksız yiyecekler yiyerek, şekerli içecek tüketimini artırarak ve günlük fiziksel aktivitelerini azaltarak sağlıklarına dikkat etmekten vazgeçebilir.

    Sosyalleşme, özellikle genç yaşlarda spor ve takım oyunu ve fiziksel aktivitelerinin artarak uzun vadede daha fiziksel ve mental sağlığın artmasına yardımcı olabilir. Tıbbi araştırmalara göre güçlü sosyal bağları olan insanlar, daha az sosyal olanlara göre daha düşük kan basıncı, daha az soğuk algınlığı ve daha düşük kalp atış hızı yaşama eğilimindedir.

    Çocuklarınızı sadece sınava hazırlanma sürecinde değil, tüm akademik hayatı boyunca sosyal hayata hazırlamak, duygusal zekasını geliştirmesine yardımcı olmak ebeveynlerin ve eğitimcilerin en önemli görevlerinden birisi olmalıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow