Saç ekimi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Yara izi olur mu?
Kadın ve erkek tipi dökülmelerine son veren saç ekimi tedavileri; özellikle son 20 yıllık süreçte, FUE gibi gelişmiş teknolojiler ile birlikte, saç ekimine olan rağbet giderek artmaktadır. Saçlarınızın dökülmesi kadar sizi üzen çok az şey varsa, bu konuda yardım almaktan çekinmeyin. Gerçekten de, günümüzde acısız, ağrısız ve yara izi bırakmayan tekniklerle hayalini kurduğunuz saçlara kavuşmanız mümkün. Uzman Estetisyen Neslim Güngen konu hakkında bilgiler verdi.
Günümüz teknolojileri ile uygulanan saç ekimi; birçok uzmanın dikkatini çekmiş ve başlı başına bir uzmanlık alanına dönüşmüştür.
FUE tekniğinin de ortaya çıkması ile; hastaları maksimum oranda memnun edebilecek doğal bir saç çizgisi, yara izi olmadan, en doğal sonuçları elde etmek mümkün olmuştur. FUE tekniği, gerçekten de güvenli, sonuçları öngörülebilir ve tekrarlanabilir bir tekniktir.
“Gerçekten de, sonuçların önceden öngörülebilir olması ve yara izi olmadan en doğal sonuçların sağlanabilmesi ile kliniğimizi ziyaret eden hastaların neredeyse tamamı güvenle koltuğa oturmaktadır”
Saç Ekimi Saçları Yeniden Mi Çıkarır?
Saç ekimi, saçların yeniden çıkmasını sağlamaz. Onun yerine, saçlı kısımdan (donör bölge) alınan kıl kökleri saçsız bölgelere ekilir. Bu nedenle, tamamen kel olan kişiler için her zaman uygun bir tedavi olmayabilir.
Genel olarak, erkeklerin kafalarının arkasındaki saçlar, kıl köklerinin küçülmesine ve sonunda dökülmesine neden olan bir hormona daha dirençli olduğundan, saç dökülmesi problemi olan hemen her erkekte donör saçlar, saçın arka bölümünden alınmaktadır.
Türkiye, saç ekiminde öne çıkıyor
Avrupa ve özellikle Orta Doğu’da erkeklerin büyük bir bölümü saç ekimi için Türkiye’yi tercih ediyor. Bunun en önemli nedeni, Türkiye’de tedavi ücretlerinin belirgin bir şekilde daha ekonomik olması ve doktorların çok başarılı sonuçlar verebilmesidir. Doktorlarımız, saç ekimi tedavisini PRP ve mezoterapi gibi ek tedaviler ile destekliyor. Böylece, ekimi yapılan saçlar tedavi sonrasında daha hızlı ve daha sağlıklı bir şekilde uzuyor.
Saç ekimi kaç yaşında yapılır?
Saç ekimi, tüm sağlıklı yetişkinlere yapılabilmektedir. Bazen, saç çizgisinin daha belirgin hale gelmesi için 25 yaş ve üzeri beklenebilir. Ancak bu, tamamen hastanın kişisel durumuna bağlı olarak değişecektir.
Saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, önce saç çizgisinin oturmasını beklemek daha iyi olacaktır. 20’li yaşlarınızın başındaysanız, şimdilik birkaç yıl daha beklemek daha iyi olabilir.
Saç Ekiminde Başarı Oranı Nasıl Olur?
Saç ekimi, pek çok farklı faktöre bağlı olarak dökülen saçların yeniden uzamasını sağlamak için en yenilikçi tedavidir. FUE, Safir FUE, DHI ve robotik saç ekimi gibi gelişmiş teknolojiler ile günümüzde acısız, ağrısız ve yara izi olmadan hayal ettiğiniz saçlara kavuşmak mümkündür.
Peki, sonuçlar herkeste kusursuz mudur? Tedavinin etkili olmama riski var mıdır?
Saç ekiminde başarı, doktorun beceri ve deneyimi ile kişinin donör saçlarının kalitesi ve kalınlığı gibi çok çeşitli faktörlere bağlıdır. Başarı oranları ile ilgili yapılan çalışmalar, sonuçların hastaların ortalama %85’inde başarılı sonuçlar verdiğini göstermektedir.
Tedaviden 6 ay sonra, ekilen saçlarla birlikte hastaların daha fazla saç çıkardıkları ve uzadığı gözlemlenmektedir. Bu süreçte, hastaya saç mezoterapisi ve PRP uygulamak da tedavinin başarısını arttıracaktır. Bu tarz destekleyici tedaviler, kliniğimizdeki doktorlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Böylece hem tedavinin etkinliği hem de sonuçların başarısı daha belirgin oluyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alzheimer Böyle Geliyorum Diyor! 6 Yıl Önceden Haber Veren Belirti... Yürürken Bunu Yaşıyorsanız...
Ağızdaki Sessiz Tehlike: Tükürük Bezi Taşı Hastalığı! Belirtilere Dikkat
Her yıl 10 milyondan fazla insan bu hastalığa yakalanıyor
Geleneksel 2 Lezzet Doğal İlaç Çıktı! Bağışıklığı Adeta Çelik Gibi Yapıyor, Sindirimi Düzenliyor! Sofranızda Yer Açın: Ekşi Mayalı Ekmek Ve Tarhana...
DİKKAT! A Vitamini Karaciğer Bozukluğuna, C Vitamini Böbrek Taşına, E Vitamini DNA Hasarına Yol Açabilir! Sakın Böyle Kullanmayın