Saç derisi neden kepeklenir?
Kepek, saç derisinde cildin dökülmesiyle oluşan çok yaygın bir cilt hastalığıdır. Kepek bulaşıcı olmamakla birlikte çoğu insan hayatının belli bir döneminde kepek problemiyle karşılaşmıştır.
Haberin Devamı
/

Kepek, saç derisindeki ölü deri hücrelerin diğer hücrelere göre daha hızlı bölünmesi ile ortaya çıkan bir durumdur. Kepek problemi yaş, kilo ya da cinsiyet fark etmeksizin görülebilen bir durumdur. Peki saç neden kepeklenir? Saç Bakım Uzmanı Serap Öztürk Niya, saç derisinde kepeklenme sorununu değerlendirdi.
/

Kuru, pullanan bir saç derisine sahipseniz kepek oluşma riski yüksektir. Kronik kafa derisi problemi olan kepek kaşıntı yapabilir. Koyu renkli saçlarınız varsa ve özellikle koyu renk kıyafetleri giymeyi tercih ediyorsanız saçlarınız ve omuzlarınızdaki beyaz pulları görebilmeniz mümkün.
Haberin Devamı
/

Kepek bulaşıcı bir durum değildir. Toplumda hijyen eksikliği gibi nedenlerden kaynaklandığı bilinmektedir. Ancak bu durum herkes için doğru değildir.
/

Kepek fazla kaşıntıya bağlı olarak etkilenen bölgede kızarıklığa yol açabilir. Aynı zamanda saç derisinde kabuklanma da görülebilir. Kepek sorununuz uzun bir süredir devam ediyorsa saç dökülmesine kadar giden problemlere neden olabilir.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Soğuk havalar kepeklenmeye neden oluyor!
/

Maya benzeri bir mantarın aşırı büyümesi kepeklere neden olabilir. Bu aşırı büyüme, stres, hormonlar, kafa derisinde çok fazla yağ veya bağışıklık sistemi ile ilgili problemlerden kaynaklanabilir.
/

Kepek ile saç derisinde bulunan hücreler normalden daha hızlı bir şekilde dökülme yaşayabilir. Saç derisinden gelmekte olan yağ, cilt hücrelerinin toplanmasına ve pul pul bir görünüme neden olur.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Kepek birçok durumdan etkilenebilmektedir. Kişi eğer kuru bir cildi sahipse saç derisinde kepeklenme ya da kabuklanma sorunu yaşayabilmektedir. Saç ürünlerine duyarlılık da kepeklenme sorununun bir başka örneğidir. Kuru kafa derisi soğuk, kuru hava, şampuan, şekillendirme jeli, saç spreyi ve yaşlılık gibi faktörlerle tetiklenebilir.