PRP tedavisi nedir? Cilt gençleştirme! Prp tedavisi cilde faydaları
Yeni bir cilt gençleştirme yöntemi olan PRP uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Uzman Estetisyen/Klinik Koordinatörü Tuba Elmas, PRP hakkında merak edilen soruları yanıtladı. İşte PRP tedavisi hakkında bilgiler!
Tuba Elmas'ın açıklamaları şöyle:
PRP "Platelet Rich Plasma-Platelet (trombosit, pıhtı hücresi) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması" adı verilen tedavi yönteminin kısaltılmış ismidir. Yeni bir cilt gençleştirme yöntemi olan PRP uygulaması son yıllarda geliştirilmiştir. PRP yönteminde hastadan 8- 20 cc kan alınarak santrifüj edilir. PRP tedavisinde elde edilen serum, mezoterapi gibi minik küçük miktarda ve yaygın olarak derinin içine enjekte edilir.
Dokularımızda herhangi bir hasar oluştuğunda kanımız pıhtı hücrelerini bu dokuya toplayarak bir onarım süreci başlatır. PRP uygulamasının amacı hedef dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda pıhtı hücresi verebilmektir. Böylece hedef dokunun onarımı hızla ve güçlü bir şekilde başlar ve daha çabuk sonuçlanır. PRP yöntemi ile elde edilen serumdaki plateletlerin yoğunluğu kandakinden 2-4 kat fazladır.
PRP uygulamasındaki amaç nedir?
PRP tedavisinde hastanın tamamı kendine ait bir serum elde edilir. Elde edilen serumdaki pıhtı hücrelerinin ortalama yoğunluğu mililitreküpte bir milyon olarak ölçülmektedir. PRP tedavisinde pıhtı hücrelerinden, tüm yara iyileşmesi ve doku yenilenmesini süreçlerini başlatan, yaşamsal öneme sahip büyüme faktörlerini elde etmek amaçlanır. PRP yöntemiyle elde edilen serumdaki pıhtı hücreleri ve büyüme faktörleri, yeni kollajen oluşumunu ve hücreler arası maddeyi çoğaltarak cildi yenilemek üzere derinin alt dokularına yayılır.
- Lazer/peeling gibi uygulamalardan hemen sonra, derinin hızla yapılanmasını sağlamak
- Deride yılların ve uv ışınlarına maruz kalmanın sonuçlarını geriye döndürecek biçimde kırışıklıkların düzelmesini, çöküntülerin giderilmesini, esnekliğin ve parlaklığının yeniden kazandırılmasını sağlamak.
- İyileşmesi uzun süren yara, çatlak ve deri niteliğinin zarar gördüğü durumların kontrolünü sağlamak.
- Saç dökülmesinde tek başına kullanmak ve diğer tedavi seçeneklerinin etkisini güçlendirmek gibi amaçlarla ve yukarıda pek çok alanda başarıyla uygulanmaktadır.
Uygulama hangi yollarla yapılmaktadır?
Bu uygulama yüz, boyun, dekolte, ellerin üstü ve bacak içleri, kollar saçlı deri gibi cilt yenilenmesini gerektiren tüm alanlarda kullanılır. Göz altı morluklarında ve leke tedavisinde iyi sonuçlar alınabilir.
Derin kırışıklıklar için PRP'nin otolog trombin ile bileşiminden sonra bir jel haline dönüşür. Bu jel yoğun doku onarımı süreci başlatarak hacim kayıplarını giderecek bir etki gösterir. PRP Jel sadece hacim kazandırıcı bir dolgu olarak etki göstermez, aynı zamanda da enjeksiyonun yapıldığı yeri çevreleyen dokunun aynısı olan yeni bir dokunun oluşumunu başlatır. Bu dolgu materyali kişinin kendisine ait olduğu için alerji yan etkisi olmamaktadır.
PRP Uygulamasında olumlu etki ne zaman görülür?
Uygulamadan hemen sonra ciltte sağlıklı bir parlaklık ortaya çıkar. Daha sonra bu parlak görünümde biraz gerileme olur, ancak 3 veya 4 uygulamadan sonra(yani 1 kür uygulandıktan sonra )kalıcı bir etki belirgin hale gelir.
Etkinin tam olarak sağlanması için kaç uygulama yapmak gerekir?
Aslında nihai bir sonuç elde etmek amacıyla 3 hafta aralıklarla en az 3 enjeksiyon yapmak gerekir. Daha sonra da her 6-12 ayda bir uygulama yapılması sonuçların korunmasına olanak verir.
Bir kür ile elde etmek olumlu sonuçlar sonradan tamamen kaybolur mu?
Kaybolmaz, ancak 3 veya 4 uygulamadan oluşan kürleri her 6-12 ayda bir tekrarlamak gerekir. Bu durumda uygulanan kürlerin etkisi kalıcı bir gençleştirici etkiye eşdeğerdir.
PRP uygulamasından beklentiler neler olmalıdır?
PRP uygulaması birçok beklentiyi karşılayacak özelliklere sahiptir. Çünkü:
- Uzun etkilidir
- Deriyi en doğal biçimde yeniden canlandırır
- Kolay ve güvenli biçimde uygulanır
- Sadece yeni kollajen oluşumunu değil, derinin tüm yaşamsal işlevlerini destekler
- Kırışıklıkları ve çizgileri deriyi doldurarak" değil "gençleştirerek" giderir.
İlk uygulamadan sonrası sağlanan parlak sağlıklı görünüm bir süre hafifçe gerileyebilir, bunun için ardışık uygulamalar yapılmalı ve gençleştirici etkinin yığılmasını sağlamalıdır.
3 veya 4 uygulamadan oluşan kürler her 10-12 ayda bir kez tekrarlandığında kalıcı sayılabilecek kadar uzun etkili bir gençleştirici etkisi sağlanmış olacaktır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip ve soğuk algınlığına karşı en güçlü kalkan! Bağışıklığı güçlendiriyor: PORTAKALDAN 10 KAT DAHA ÇOK C VİTAMİNİ İÇERİYOR!
Araştırmalar Beyin İçin En Zararlı Besini Ortaya Koydu! Bol Bol Tüketenler Dikkat! Bunama Ve Bilişsel Gerileme Riskini Artırıyor
Vitamini Bol, Faydası Saymakla Bitmiyor Ama Bu Gruptaysanız Dikkatli Tüketin
Araştırma: Antibiyotik ve antiviral ilaçlar demans riskini azaltabilir
Uzman İsimden Domuz Gribi Uyarısı: Ocak Ayı İle Birlikte Pik Yapıyor