Probiyotiklerin 5 faydası ve bağırsaklarda probiyotik eksikliğinin 4 işareti!
İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Taner Has, "Probiyotikler, bağırsaklarda mutluluk hormonu olarak bilinen seratonini salgılar. Böylece ruh sağlığımızı korumuş olur." dedi. Peki probiyotik eksikliği ne gibi şikayetlere yol açıyor?
Haberin Devamı
/

İç Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Taner Has, "Vücudumuz hücrelerimizin yanı sıra mikrobiyata adı verilen bir sisteme de sahiptir. İnsan vücudundaki tüm mikroplar ( bakteriler, mantarlar,virüsler, protoza. vb.) bu sistemin bir parçasıdır ve her bireyin vücut mikrobiyotası farklıdır.
/

Mikrobiyata içerisinde yer alan yararlı bakteriler insan vücudunun sağlıklı kalmasına katkıda bulunur ve herhangi bir sebepten dolayı sayıları azaldığında tüketilmesinde sakınca yoktur "dedi ve Probiyotiklerin sağlığa faydalarını tek tek anlattı:
Haberin Devamı
/

- Probiyotikler pek çok yararlı etkilere sahiptir. Sindirim sistemi, ağız, idrar yolları, deri ve akciğerlerde bulunurlar.
/

- Probiyotikler bağışıklık sistemimizi destekler ve hastalanmamızı önler.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

- Ayrıca enfeksiyonların yol açtığı hasarları giderilmesinde yardımcı olur.
/

- Probiyotikler vitaminlerin sentezine katkıda bulunur.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

- Mutluluk hormonu salgılıyor. Probiyotikler bağırsaklarda mutluluk hormonu olarak bilinen seratonini salgılar ve böylece ruh sağlığımızı korunmuş olur.
Sağlıklı mikrobiyota bozulduğunda ortaya çıkan şikayetler
/

- Gaz, şişkinlik, kabızlık, ishal ya da mide yanması en sık görülen yakınmalardır.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

- Halsizlik, yorgunluk, depresyon ve mutsuzluk sık eşlik eder.
/

- Egzama alerjiler sık görülür.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

- Şeker ve basit karbonhidrat ihtiyacı artar. Bu da uzun vadede bireylerde obezite ve diyabet gibi ciddi sorunlara yol açabilir.
/

Probiyotik seçerken prepatın özellikleri ve kişinin bireysel ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalı. Kişi en doğru seçimi doktoruna danışarak yapabilir. Antibiyotikler zararlı bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılan güçlü ilaçlardır. Ancak maalesef bağırsak mikrobiyotasında yer alan yararlı bakterilerin azalmasına da yol açabilir. Probiyotiklerin kullanılması antibiyotiklerin bu yan etkilerini azaltır."