Günlük beslenmemizde yer vermemiz gerekmektedir. Her gün tüketemiyorsak bile gün aşırı tüketmemiz gerekmektedir. Bağırsak florasındaki probiyotiklerin ve onların besini prebiyotikleri yeterli miktarda tüketmediğimiz zaman bedenimizde ortak çıkan rahatsızlıklardan bazılarına bakacak olursak;
İBS (İRRİTABL BAĞIRSAK SENDROMU); Yapılan çalışmalarda genellikle orta yaş altı (45) kadınlarda görünen günde 5-10 kez mukuslu , yumuşak kıvamlı dışkılama ile belirti gösteren bağırsak hareketi bozukluğudur .
CROHN – ÜLSERATİF KOLİT; Enflamatuar bağırsak hastalıklarıdır. Bağırsaktaki sağlıklı mikroorganizmaların azalıp , hastalığa sebep olan mikroorganizmaların aertması ile görülür.
KANSER; Kalın bağırsak kanseri işlenmiş gıdalar , alkol tüketimi , yağlı beslneme sebebi ile bağırsak sisteminin bozulması ile ortaya çıkabilir.
İDRAR YOLU RAHATSIZLIKLARI; PH ın bozulması hastalık yapan bakterilerin mukozaya tutunması ile ortaya çıkar.
İSHAL; Bir çok sebebe bağlı ortaya çıkabilmelte olup probiyotik tedavisi ile bağırsak çalışması normale dönmektedir. Probiyotiklerin birçok sisteme etki ettiğini görmekteyiz. Yukarıda sayılan bağırsak hastalıkları yeterli ve dengeli pre-probiyorik kullanımı ile düzelmektedir.