hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piercing Sonrası Şişme: Kıkırdak Piercing Bakımı Ve Alınması Gereken Önlemler

    Piercing Sonrası Şişme: Kıkırdak Piercing Bakımı Ve Alınması Gereken Önlemler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Piercing 20. yüzyıldan bu yana insanların vücutlarını süslemek ve görünüşlerini geliştirmek amacıyla kullandıkları vücut modifikasyonu çeşididir. Vücut takılarının parıldayan ışıltılarının yanı sıra, piercing yaptırmak genel güzellik seviyenizi yükseltmenin benzersiz bir yoludur. Özellikle kıkırdak piercingleri takanların yüzüne kattıkları incelik ve ışıltıyla tüm dünyada popülerdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piercing Nedir?

     Piercing son yıllarda bir yaşam biçimi ve kendini ifade etme şekli haline gelen bir uygulamadır. Piercing uygulaması insanların vücudunun bir bölümünü delme veya kesme suretiyle açılan boşluğa dekoratif takıların takılması işlemidir.

     Piercing çeşitleri içerisinde kulak ve burun delme yoluyla uygulananları en yaygın olan çeşitleridir. Tarihi kayıtlara göre kulak piercinginin geçmişi M.Ö. 1500 yılına kadar belgelenmiştir.

     Kıkırdak Piercingi Nedir? 

     Kıkırdak piercingi vücudun kıkırdak dolu kısımlarından birine uygulanan piercing türüdür. Burun ve kulakların sert üst kısmının delinmesi en sık olarak uygulan kıkırdak piercinglerindendir. Kıkırdak piercingi uygulanan doku itibariyle iyileşmesi uzun sürer.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Doğru şekilde iyileşmeleri için bu piercinglere nasıl bakılacağını bilmek önemlidir. Herhangi bir piercing gibi, kıkırdak piercinginin de doğru şekilde bakımı gerekir, aksi takdirde sağlık sorunlarına neden olabilir. Tüm piercingler teknik olarak yaradır. Komplikasyon olmadan iyileşmek için iyi bir yara bakımına ihtiyaçları vardır.

     Piercing Sonrası Şişme

     Ne yazık ki her kıkırdak piercingi doğru şekilde uygulanmamaktadır. Hijyenik olmayan koşullarda yapılan kıkırdak piercingi enfekte olabilir.

     Kıkırdak piercingi enfekte olduğunda görülen belirtiler aşağıdaki şekildedir:

     Piercing uygulaması yapılan bölgede şişme, yanma ve acı hissi

     Sarı, gri veya yeşil renkte kokulu bir akıntı

     Bölgenin normalden daha sıcak olması

     Piercing uygulaması yapılan kıkırdak yapının renginin kızarması

     Mide bulantısı, ateş ve titreme

     Kıkırdak piercinginin iyileşmesi 4-12 ay arasında olmaktadır. Doğru şekilde uygulanmış bir kıkırdak piercingi ilk başlarda biraz ağrı yapabilir, şişip kaşınabilir. Ancak bu belirtiler kısa sürede geçer.

     Kıkırdak piercingleri deriden içe doğru iyileşir. Yani piercinginizin gerçekte iyileşmeden önce iyileştiğini düşünebilirsiniz.Eğer yukarıdaki semptomlardan herhangi biri uzun süre geçmezse doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

     Kıkırdak Piercing Bakımı ve Alınması Gereken Önlemler

     Eğer bir kıkırdak piercingi yaptırmaya karar verirseniz mutlaka konusunda eğitimli ve profesyonel kişilerle yaptırdığınıza emin olmalısınız. Profesyonel kişiler ekipmanlarını nasıl sterilize edeceklerini bilirler ve size düzgün bir şekilde iyileşecek bir piercing verirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Eve döndüğünüzde piercinginizin iyileşmesine yardımcı olmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bunu yapmanın en önemli yollarından biri de mikropların içine girmesini önlemek için düzenli olarak temizlemektir.

     Piercinginizi temizlerken izlemeniz gereken adımlar aşağıdaki şekildedir:

     Temizliğe başlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın.

     Piercinginizi steril solüsyon veya kokusuz antimikrobiyal sabunla temizleyin.

     Piercinginizi günde bir veya iki kere temizleyin.

     Temizleme işlemini mutlaka yara bakımı amaçlı olarak satılan salin solüsyonlarla yapın. Ev yapımı tuz solüsyonları benzeri ürünlerden kaçının.

     Piercinginizi sabunla temizliyorsanız mutlaka etrafındaki sabunu durulayın.

     Ardında temiz kağıt havlu veya kağıt mendille temizleyin.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow