hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullar açılırken öğrencilerin beslenme çantası için sağlıklı öneriler

    Okullar açılırken öğrencilerin beslenme çantası için sağlıklı öneriler
    expand

    Okulların açılmasıyla birlikte uzmanlar, öğrencilerin dengeli ve sağlıklı beslenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Peki okul döneminde çocukların beslenme çantasında neler olmalıdır? Geleneksel Tıp Uzmanı Dr. Muammer Yıldız, çocukların sağlıklı bir eğitim hayatını sürdürebilmeleri adına önemli tavsiyelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzun yaz tatilinin ardından milyonlarca öğrenci, yarın itibarıyla yüz yüze eğitime başlıyor. Okul dönemindeki çocukların sağlıklı beslenmesinde özellikle ailelere birtakım görevler düşüyor. Dr. Muammer Yıldız, okul çağındaki çocuklarda olumsuz durumları önlemek ve büyüme-gelişme sağlamak için mutlaka her sabah dengeli bir kahvaltı yapılması gerektiğinin altını çizdi. Çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişimi için sağlıklı ve dengeli beslenmesi oldukça önemli. Peki, okullar açılırken sağlıklı beslenme çantasında neler bulunmalı?

    Çocukları hangi gıdalardan uzak tutmak gerekir?

    İşte Dr. Muammer Yıldız’ın beslenme çantaların nasıl doldurulmasına ilişkin açıklamaları; Beslenme çantasında taşınması kolay ve besleyici değeri yüksek besinler olmalıdır. Bunların en başında yumurta geliyor. Yumurta, anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağıdır. Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ve kuru meyveler hem çocuğun okul başarısını olumlu etkileyeceği hem de enerji vereceği için beslenme çantasında mutlaka bulunmalıdır. Mevsim sebze ve meyveleri de beslenme çantalarından eksik edilmemeli.

    BESLENME ÇANTASI İÇİN ÖNERİLER

    -Taze sıkılmış meyve suyu

    + ev yapımı poğaça. -Ev yapımı kek veya poğaça

    + süt -Süt, yoğurt, veya kefir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    + Meyve -Kuru Meyve

    + fındık, ceviz, badem -Süt

    + ev yapımı kek -Taze sıkılmış meyve suyu

    + sandviç -Ayran

    + ekmek arası köfte (kızartma olmayacak) B

    UNLARDAN KAÇININ!

    Şeker ve şekerli gıdalardan uzak durun. Çok yağlı ve çok tuzlu cips, kraker gibi besinlerden kaçının. Kızartılmış besinlerden (patates, köfte, börek vb) uzak durun. Mayonez, krema gibi yağlı besinleri tüketmeyin. Açıkta satılan yiyecekleri satın almayın. Paketli kek ve bisküviler yerine evde yapılan içeriği temiz gıdaları tercih edin.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow