Novartis Onkoloji Kanser Haftası’nda Toplumu Kansere Karşı 1 Şey Söylemeye Davet Ediyor
Toplumun her kesiminde kansere yönelik farkındalığı artırmak ve erken teşhisin önemine vurgu yapmak üzere 1-7 Nisan tarihleri arası Kanser Haftası olarak kutlanıyor. Türkiye’de onkoloji ve hematoloji alanındaki 20 ürünü ve 100’e yakın çalışanıyla hastaların yaşamlarını iyileştirmek için çalışan Novartis Onkoloji Türkiye, 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında MetAmazon (Metastatik Meme Kanseri Derneği) ve Marmara Onkoloji Derneği ile anlamlı bir iş birliğine imza atarak “Kansere Karşı 1 Şey Söyle” projesini hayata geçirdi.
Kanserle ilgili hastaların ve toplumların değişen ihtiyaçlarına yönelik tedavi çözümleri sunmak için tüm ekibiyle birlikte tutkuyla çalıştıklarını ifade eden Novartis Onkoloji Türkiye Genel Müdürü Pınar Üstündağ, Novartis Onkoloji’nin bu alandaki çalışmaları, yerel üretim stratejisi, Ar-Ge vizyonu ve “Kansere Karşı 1 Şey Söyle” projesinin detaylarını paylaştı.
Novartis Onkoloji’nin faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?
“Novartis Onkoloji yıllara dayanan kanser alanındaki tecrübesi ve yenilikçi tedavi yaklaşımlarıyla dünyada 80’i aşkın ülkede 10 binin üzerinde çalışanıyla onkoloji alanında sürdürülebilir etki yaratmak için çalışıyor.
Global olarak hedefe yönelik tedaviler, hücre ve gen terapileri, immünoterapi ve radyoligand tedavisi olmak üzere 4 farklı alanda çalışmalarımızı ve araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Meme kanseri, akciğer kanseri, melanom, böbrek kanseri ve hematoloji odaklandığımız alanların başında geliyor.
Türkiye’de ise kendini işine adamış 100’den fazla, alanında yetkin çalışanımızla onkoloji ve hematoloji alanlarına odaklanarak kanserle mücadelede önemli bir rol oynuyoruz. Türkiye’de devam eden 30’un üzerinde klinik çalışmamızla kanser alanında en fazla klinik araştırma yapan firmalardan biriyiz. Yeni tedavilerin keşfi için araştırma ve geliştirmeye önem veriyor, toplum sağlığına katkı sağlayacak farkındalık çalışmalarını hayata geçirerek hasta ve hasta yakınlarına destek vermeye devam ediyoruz.”
“YEREL ÜRETİM TÜRKİYE’DE STRATEJİK ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA YER ALIYOR”
Novartis Onkoloji’nin gündeminde yerel üretim önemli bir yere sahip. Bu yönde stratejiniz nedir?
“Türkiye’nin yerelleşme politikalarıyla paralel biçimde ilaç üretiminde yerelleşmeyi destekleyerek bu alanda öncülük edecek çalışmalar yürütüyoruz. Yerel üretim Türkiye’de stratejik önceliklerimiz arasında yer alıyor. İstanbul Kurtköy ve Gebze’de yüksek kalite standartlarıyla üretim yapan fabrikalarımız bulunuyor.”
Hangi ürünlerin yerel üretimini gerçekleştiriyorsunuz?
“Kurtköy ve Gebze fabrikalarımızda Novartis Grup’a ait farklı tedavi alanlarına yönelik yenilikçi ürünlerimizi üretiyor ve 100’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Novartis Onkoloji Türkiye olarak dört ürünümüzü yerel olarak üreterek, hastalarımızın kullanımına sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda, ilk olarak 2018 yılında kronik miyeloid lösemi tedavisinde kullanılan ürünümüzü Kurtköy’deki fabrikamızda üreterek hastalarla buluşturduk. Ardından 2019 yılında miyelofibroz, 2020 yılında da demir şelasyon ve meme kanseri tedavilerine yönelik iki yeni ürünümüzün daha yerel üretimine başlayarak hastalara sunmanın gururunu yaşadık. Meme kanseriyle ilgili ürünümüzü tüm dünyada Singapur haricinde sadece Türkiye’de yerel olarak ürettiğimizi de paylaşmak isterim.”
“GLOBAL OLARAK CİROMUZUN YÜZDE 9’UNU ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINA AYIRIYORUZ”
Ar-Ge vizyonunuzdan bahseder misiniz? Hangi tedavi alanlarında Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyorsunuz?
“Novartis Onkoloji olarak hastalara çeşitli tedavi seçenekleri sunabilmek için Ar-Ge
çalışmaları yürütüyor, global olarak her yıl ciromuzun yüzde 9’unu yeni tedavi seçeneklerinin keşfi için Ar-Ge’ye ayırıyoruz. Türkiye’de de onkoloji ve hematoloji alanında 500’ün üzerinde hastanın katıldığı, 30’un üzerinde klinik çalışmamız bulunuyor. Bu veriler ışığında, hastaların tıbbi ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan yenilikçi tedavi seçeneklerini erişime sunmak için Türkiye’de onkoloji ve hematoloji alanında en fazla klinik araştırma yapan firmalardan biri olduğumuzu paylaşmaktan gurur duyuyorum.”
“KANSERE KARŞI 1 ŞEY SÖYLE PROJESİYLE TOPLUMDA KANSER FARKINDALIĞININ ARTIRILMASINA KATKI SAĞLIYORUZ”
Kanser tedavi sürecinde toplumsal farkındalığın çok önemli bir yeri var. Bu alanda yaptığınız çalışmalar neler?
“Novartis Onkoloji Türkiye olarak 2016 yılında kanser hastalığında psikolojik desteğin önemine dikkat çekmek amacıyla ilgili derneklerle birlikte ‘Kansere Karşı 1’iz’ farkındalık projesini hayata geçirdik.
Proje kapsamında hastalar ve hasta yakınlarının tedavi sürecinde merak ettikleri soruların yanıtlarını uzman bir onko-psikolog aracılığıyla alabilecekleri, YouTube üzerinden ücretsiz ve kolayca ulaşabilecekleri Kansere Karşı 1’iz platformunu oluşturduk. Platformla bugüne kadar Türkiye genelinde 70 milyondan fazla izlenme elde ettik.
Her yıl Kansere Karşı 1’iz projesi kapsamında farklı kanser alanlarında hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarına yönelik bilinçlendirme projeleri hayata geçiriyoruz. Bu yıl da MetAmazon (Metastatik Meme Kanseri Derneği) ve Marmara Onkoloji Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Kansere Karşı 1 Şey Söyle’ projesiyle kansere karşı hastalar, hasta yakınları, hekimler ve Novartis olarak hepimizin bir bütünün parçaları olduğumuzun altını çizmek istedik. Amacımız kanserle yaşayan hastalara ve hasta yakınlarına yalnız olmadıklarını hatırlatacak, onlara birlik olmanın gücünü hissettirecek ‘1’ şeyler söylemek. 1-7 Nisan Kanser Haftası boyunca Novartis Türkiye kurumsal sosyal medya hesapları üzerinden paylaşacağımız kısa videolarla hep birlikte kansere karşı ‘1’ olmaya devam edeceğiz.”
Bu dosya Sağlık Adası Medya tarafından hazırlanmıştır.
İlandır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kalp hastalıkları riskini artırıyor, kansere yol açıyor! Uzman isimden kritik uyarı: 'Tehlike saçıyor!
Kısırlığa ve kansere sebep oluyor! İçtiğiniz suya bile dikkat...
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en temel yolu! Uzman uyardı
Fazla tüketimi yarardan çok zarara neden oluyor! Uzman uyardı
Günde 7 bin adım atmak beyninizi nasıl değiştiriyor?