NeoCov varyantı nedir, belirtileri neler? DSÖ'den yeni varyant açıklaması!

DSÖ, NeoCov isimi verilen yeni virüsün tehlikelerine dikkat çekti. Yeni virüsün Covid-19'dan ziyade MERS'e benzediği ifade edildi. Peki, NeoCov varyantı nedir, belirtileri neler? İşte yeni varyantın semptomları..
Dünya coronavirüs salgınının bitmesini beklerken yeni bir coronavirüs varyantı ortaya çıktı. DSÖ, yeni bir coronavirüs varyantı ortaya çıktığını açıkladı ve uyarılarda bulundu. Bilim insanları Güney Afrika'da ortaya çıkan NeoCov isimi verilen yeni virüsün tehlikelerine dikkat çekiyor.
Geçtiğimiz günlerde Çin Bilimler Akademisi ve Wuhan Üniversitesi'nden araştırmacılar, NeoCov'nin yarasalardan insanlara bulaşması durumunda sorunlara neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Çinli araştırmacılar konu ile ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer vermişti;
'SARS-CoV-2 varyantlarının, özellikle ağır mutasyona uğramış Omicron varyantının RBD bölgelerindeki kapsamlı mutasyonlar göz önüne alındığında, bu virüsler, daha fazla adaptasyon yoluyla insanları enfekte etmek için gizli bir potansiyele sahip olabilir.' RBD (reseptör bağlayıcı alan) bir virüsün, hücrelere girmek ve enfeksiyona yol açmak için vücut reseptörlerine tutunmasına izin veren önemli bir parçasıdır.
NEOCOV VARYANTI NEDİR?
Güney Afrika'daki yarasalar arasında yayılan "NeoCov", Covid'e yol açan corona virüsün değil MERS'e yol açan virüsün varyantı. Bilim insanları şimdilik endişelenmeye gerek olmadığı görüşünde. Çinli bilim insanlarına göre ise virüs insanlara bulaşmak için sadece bir mutasyona daha ihtiyaç duyuyor.
NEOCOV VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?
Yeni varyanta dair yayınlanan bir makalede, virüsün insanlara bulaşması halinde salgına yol açabileceği uyarısında bulunuldu. Ancak laboratuvar testleri, NeoCov'un insan hüclerini enfekte etme kapasitesinin zayıf olduğunu gösteriyor. Yine de Dünya Sağlık Örgütü tedbiri elden bırakmayarak, "Virüsün insanlar için risk oluşturup oluşturmadığı daha fazla araştırma gerektiriyor" açıklamasında bulundu. DSÖ halihazırda insanları etkileyen virüslerin yüzde 75'inin vahşi hayvanlarda görüldüğünü belirtti. MERS, 2012'de 27 ülkede salgına yol açmış; 858 kişi yaşamını yitirmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bahar geldi, alerjiler arttı: Uzmanından uyarılar
Grip deyip geçmeyin! Kalbinize ne yaptığına inanamayacaksınız!
Nisan ayı sessiz tehlike: Her 3 kişiden 1’i hastaneye yatıyor!
Anne adayları dikkat! Hem kendinizi hem de bebeğinizi hipertansiyondan koruyun...
Çörek otu yağını böyle tüketmek kanseri yok ediyor