Nane Limon Faydaları Nelerdir? Nane Limon Suyu Neye İyi Gelir?
Nane limon pek çok şeye iyi gelen bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Nane limonun pek çok faydası bulunmaktadır. Bu içecek halk arasında yaygın olarak kullanılan bir tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır. Nane limon insanlar arasında kullanılmakla beraber bazı tedavilerde ilaç kullanılmadan uygulanmaktadır.
Nane Limon Faydaları Nelerdir?
Alternatif tıp bölümünde geçmişten günümüze kadar iyileştirici etkisi ile bilinen nane limon, vücuda sağladığı yararları ve hoş aroması ile bağışıklık sistemini güçlendiren bir öneme sahiptir. Özel olarak kış mevsiminde, aşırı halsizlik, stres ya da bitkinlik gibi hallerde vücut için oldukça etkili olan nane limonu kesinlikle her mevsim tüketmek de imkan dahilindedir.
Sık sık hasta oluyorsanız ve vücut bağışıklığınızda düşüş yaşıyor ya da gribal enfeksiyonlardan hızlı bir biçimde kurtulamıyorsanız medikal yolların yanı sıra takviye olarak alacağınız pek çok besin ile kısa bir sürede şikayetlerinize son verebilirsiniz. Söz konusu olan hastalık olduğunda akla ilk gelen yollardan olan nane limon, yumuşak aroması ve nane ve limonun birleşimiyle gelen ferahlatıcı etkisi ile vücudu kısa bir zamanda toparlamaya yaramaktadır.
Kendine özel kokusu ile diğer bitki içeceklerinden kısa bir sürede ayrılan nane limon, eski dönemlerden günümüze mide bulantısına karşı tavsiye edilen en iyi ve etkili çözüm yollarında biri. Her mevsim ama özel olarak da kış aylarında evlerimizden eksik etmediğimiz nane limon, sindirim sistemini dengelemesinin yanı sıra boğaz ağrısından şikayet edenlerin imdadına yetişmesi ile de biliniyor. Nane limon; enerjiyi artıran ve mentol ile zihni stresten kurtaran yapısı ve etkisi ile gözde çaylar arasında yerini almıştır.
Nane Limon Suyu Neye İyi Gelir?
Nane limon çayı hem kendine özel kokusu hem de tadı ile kış mevsiminde elimizden düşüremediğimiz bitki çaylarından biri olarak karışımıza çıkmaktadır. Soğuk dönemler başta olma üzere vazgeçemediğimiz bu bitki içeceği, soğuk algınlığı ve çeşitli hastalıklar için şifa kaynağıdır. Nane limonu kokusunu içine çekmek bile başlı başına devadır. Öyle ki nane limon çayı solunduğu sürede sinüzitlerin açılmasına yardımcı olarak sinüzit kaynaklı baş ağrılarını gidermeye yardımcı olmaktadır.
Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi bazı rahatsızlıklarda nane limon bileşimi, akciğer ve bronşları gevşeterek öksürüğün azalmasında önemli bir rol oynamaktadır. Nane limon suyunun daha pek çok yararı bulunmaktadır. Romatizmaya ve yanıklara iyi gelmesinin yanı sıra tüylenme sorunu ile de baş edebilir. Bundan dolayı nane limon tüketimi yeterli miktarda kullanıldığı ve içildiği takdirde pek çok yararı bulunmaktadır.
Nane Limon Çayı Nasıl Yapılır?
Nane limon çayı yapım aşamasında öncelikli olarak limonun suyu limon sıkacağı yardımıyla iyice sıkılır. Elle limon sıkılabileceği gibi bu uygulama için limonluk ya da makine de tercih edilebilir. Su gerekli büyüklükte olacak şekilde olan cezveye alınır. Daha sonra ocağın altı normal bir seviyede açılır. Cezvenin içine elde edilmiş olan limon suyu ile kuru nane atılır. Çay yeterli bir süre kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Arzu edilmesi durumunda nane limon çayı, bal ile de servis edilebilir.
Nane Limon Çayı Yapımında Demleme mi Yoksa Kaynatılma mı Tercih Edilmelidir?
Kaynatılma işlemi daha yaygın olarak tercih edilmekle beraber kısık ateşte demlenmesi durumunda nane ve limonun içerisinde bulunan aromatik yağların suya daha iyi bir biçimde geçtiği ve bu sayede elde edilen bitki çayının daha büyük bir etkisi olacağı dile getiriliyor. Limon piştiği sürede eğer tadı acılaşmaya başlıyorsa limon kabuğunun ince bir biçimde soyularak nane limon yapılması tavsiye edilmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
CANAN KARATAY'IN FAVORİSİ! 5.000 yıllık şifa deposu: Kalp sağlığını destekliyor, yaşlanma sürecini yavaşlatıyor
Saba Tümer'in zayıflama sırrı! Diyet yaparak tam 10 kilo verdi! Ödem atmak için bakın ne yapmış: 'Günde 1 litre...'
Diş çürüğü ve ağız kokusunu engelliyor! İşte o besinler
Ciltteki doğal yağları yok ederek cildi kurutuyor! Kışın en sık yapılan hata! Banyo yaparken...
Araştırma: Hava kirliliği egzamaya neden olabilir