Mutsuzluğa sürükleyen 5 alışkanlık
Mutluluk aslında sandığınızdan daha kolay elde edilebilir. Gün içinde sergilediğimiz bazı alışkanlıklar bizi aslında mutsuzluğa sürüklüyor. Bu alışkanlıkların farkında olup onlardan bir an evvel kurtulmak, mutluluk yolunda atacağınız ilk adım olabilir. "Neden mutsuzum?" sorusunun cevabını bu alışkanlıkların farkına vararak bulabilirsiniz. İşte mutsuzluğa sürükleyen 5 alışkanlık.
1-Olumsuz duyguları kabullenin
Olumsuz duygular da olumlu duygular kadar gerçek. Uzmanlar kendini olumsuz duygulara karşı kapatan insanların olumlu duyguları da hissetmesinin zorlaştığını söylüyor. Olumsuz duyguları belli etmeyip içe atmak, her zaman başka sağlık sorunlarını da beraberinde getirir. Olumsuz duyguları görmezden gelmek yerine dışa vurmaya özen gösterin. Ama bunu yaparken ölçüyü kaçırmayın.
2-Hata yapmaktan korkmayın
Hata yapmadan doğrular bulunamaz. Başarısızlıktan korkmak yerine kendinize hata yapmak için izin verin. Ancak bu şekilde gerçek hayatla yüzleşebilirsiniz. Hata yapmak asla modunuzu düşürmesin. Bunun doğruya ulaşmak için bir basamak olduğunu kendinize hatırlatın.
3-Mağdur olmayı seçmeyin
Sorunlarınız veya girdiğiniz durum için diğer insanları suçlamak en kolay yöntem. Ancak bunun size veya diğer insanlara hiçbir faydası yok. Mağduru oynamayın ve sorumluluk alın. Sorun odaklı değil, çözüm odaklı olmaya çalışın.
4-Geçmişi düşünmeyin
Gün içinde aklınızı meşgul eden düşüncelerden uzaklaşmaya çalışın. 5-10 yıl önce yaşadığınız olayı şu an düşünmenizin bir faydası yok. Bu düşünceler aklınıza geldiğinde dikkatinizi başka şeylere yönlendirin.
5-Kendinizi kıyaslamayın
Kendinizi başkalarıyla kıyaslama çukuruna asla düşmeyin! Çıkması zor bir hal alabilir. Bunun yerine kendi başarılarınıza ve yapabildiklerinize odaklanın.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 YAŞ GENÇLEŞTİRİYOR! Doğal Botoks Etkisi: Ciltteki Kırışıklıkları Ütü Gibi Açıyor
Ergenlerde diyabet alarmı: "Giderek artıyor"
BU HASTALIĞA DİKKAT: Bir anda başlıyor, günlerce sürüyor! Vakalar arttı, uzmanı uyardı: İyileştikten sonraki 48 saat dışarı çıkmayın
Geçmeyen ateş, öksürük ve balgam bu hastalığın habercisi! 65 yaş üstü kişiler ve 5 yaş altı çocuklar risk altında
En belirgin belirtisi öksürük! Prof. Dr. Tevfik Özlü'den 'akut bronşit' uyarısı