Migren ağrılarına son!
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, tüm dünyada en sık rastlanan migren rahatsızlığı tedavisinin mümkün olduğunu açıkladı.
Op. Dr. Ufuk Askeroğlu'nun açıklaması şöyle:
Son yıllarda geliştirilen migren cerrahisi ile hastaların tamamı başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Genel anestezi uygulanarak gerçekleştirilen ameliyat ile hastalar bir gün sonra migren ağrılarından kurtularak taburcu edilebiliyor. Migrenin türüne göre ameliyatın yapılacağı bölge ve yöntem değişiklik gösterir. Hasta ameliyatın sonuçlarını hemen görmeye başlar. Migren rahatsızlığının giderilmesi hastanın genel sağlığının ve yaşam kalitesinin artmasını sağlar.
Op. Dr. Ufuk Askeroğlu |
Migren botoksu da ağrıları dindirir
Ameliyat olmak istemeyen hastalar için migren botoksu tedavisi de uygulanabilir. 2010’da FDA tarafından onaylanan migren botoksu tedavisi, sadece bu alanda uzman cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. Migren botoksunda enjeksiyon yöntemi ile ağrıya neden olan kasların geçici olarak dondurulması sağlanır. Ortalama 4 ayda bir tekrarlanması gereken bu operasyon ile oldukça etkili sonuçlar alınır.
Migren cerrahisiyle kalıcı çözüm
Düzenli olarak botoks yaptırmak istemeyen hastalara migren ameliyatı tavsiye edilir. Migren cerrahisi sanıldığı gibi beyinle alakalı bir operasyon değildir. Migren ağrısı ornek olarak alın bölgesinde kaş çatmayı sağlayan korrugator kasının, sinirlere baskı yapmasından dolayı ortaya çıkar. Bu operasyonun amacı bu basıyı ortadan kaldırmaktır. Cerrahi operasyonla saç içinden açılan birer santimlik kesilerden endoskopik kamera aracılığıyla bu kaslar alınarak sinirlerin gevşemesi sağlanır. Böylece migren ağrısının tetiklenmesi tamamen ortadan kaldırılır. Bası uygulanan yere göre bu işlemin yeri değişebilir. Örneğin alın bölgesi, ense bölgesi, şakak, kulak arkasi ya da burun gibi bölgelerden uygulanabilir. Migren ameliyatının ardından görünen hiçbir yara izi kalmaz. Butun bu sartlar altinda ise yüzde 90 hasta memnuniyetinin olmasi migren ameliyatinin en cazip kısmıdır.
Tedavi kişiye özel olarak planlanır
Migren ağrısı diğer baş ağrısı türlerinden çok daha şiddetli olur ve çoğu zaman başın sadece tek tarafında ortaya çıkar. Ağrının şiddeti genellikle kişinin günlük aktivitelerini yerine getirmesine engel olur. Işığa ve sese karşı aşırı tahammülsüzlük ve bulanık görme en sık karşılaşılan belirtiler arasındadır. Migren atağı eğer tedavi edilmez ise yaklaşık 4 ile 72 saat kadar sürebilir. Ağrı tetik noktasından emin olmak için önce botoks uygulaması da yapılabilir. Bu işlemin ardından hasta takibe alınır. Eğer hasta kalıcı tedaviyi tercih ederse migren ameliyatı uygulanır. Migren kişiye göre farklı bölgelerde ve farklı şikayetlerle ortaya çıkar. Tedavisi de kişiye özel olarak planlanır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
‘Sürekli üşüyorum' diyenler dikkat! Hastalık habercisi olabilir
'Hamileler, gribe karşı C vitamini içeren besinler tüketmeli'
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası! Ülkemizde yaklaşık 35 bin kişi organ bağışı bekliyor
Kaşıntılı döküntü; on çocuktan 1 ila 2'sinde görülüyor
BELİRTİLERE DİKKAT! ‘Yürüyen zatürre’ vakaları kafaları karıştırdı! Yürüyen zatürrenin farkı nedir?