Mide yanması neden olur? Mide yanmasına ne iyi gelir?

Mide yanması günümüz hastalıkları içerisinde en çok rastlanan ve tedavisi en çok aranan hastalıkların başında yer alır. Mide yanmasına stres, beslenme düzenindeki değişiklikler gibi birçok faktör neden olabiliyor. Peki mide yanmasına neden olan besinler neler? Mide yanmasından korunmak için neler yapmak gerekiyor?
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Mide yanması, aynı zamanda asit hazımsızlığı olarak bilinir. Merkezi göğüs veya üst orta karında yanma hissidir. Ağrı çoğunlukla göğüste yükselir ve boyun, boğaz veya çene açısı yayabilir. Mide ekşimesi genellikle gastrik reflü (özofagus içine gastrik reflü) yetersizliğinden kaynaklanır ve gastroözofageal reflü hastalığının (GÖRH) ana semptomudur. Olguların yaklaşık% 0,6'sında iskemik kalp hastalığının bir semptomudur. Mide yanması gastroözofageal reflü hastalığının yerine sadece göğsünde bir yanma semptomu tanımlamak yerine yaygın olarak kullanılır.
Mide yanması sebepleri
- İnsanlar belirli gıdalar yiyip veya bazı içecekleri içtikten sonra mide ekşimesi görür.
- Alkol içerisinde yanma sebepleri olarak kırmızı şarap gösterilir.
- Yemek olarak: Karabiber, sarımsak, ham soğan, nane, domates ve diğer baharatlı gıdalar
- Çikolata
- Portakal, portakal suyu
- Kahve ve kafeinli içecekler, çay ve soda dahil
Bununla birlikte, bu yiyecekler mide ekşimesi oluşturmadığı sürece bunlardan kaçınmanız gerekmez. Yemekten sonra mide yanmasına ne iyi gelir:
- Aşırı yememek. Büyük tabak yerine, her gün beş ya da altı küçük tabak yemek.
- Yatmadan önce yemeyin. Yalan söylemeden yemeğinizi sindirmek için 2 saat bekleyin. Uzanarak sindirim zorlaşır ve mide ekşimesi olasılığını artırır.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yaza kadar manken gibi olmanın sırrı! İçinde yok yok: Protein, magnezyum, B vitamini... Göbek, bel ve basen yağlarını mum gibi eritiyor
Kırışıklık, sarkma, kaz ayakları! Bu 5 süper besin yaşlanma belirtilerini azaltıyor, cildi yeniliyor! 'KOLAJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR!'
Türkiye’de yılda 15 milyon tarama yapılıyor: Bilgisayarlı tomografi kanser riskini artırıyor mu?
Uykunuzun kalitesini çalıyor! Sakın uyumadan önce bu hatayı yapmayın
Kardiyoloji uzmanları uyardı: Aort yırtılmasında bu yaş aralığına dikkat! Kimler risk altında?