Mide kanserine karşı botoks
Sinirlerin kanser kök hücrelerini kontrol ettiğini belirleyen bilim adamları, botoks ile sinir akışının durdurulmasının, tümörün büyümesini engelleyerek mide kanserinin ilerlemesini azaltabileceğini saptadı.
Amerikalı ve Norveçli bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, güzellik salonlarının gözdesi botoksun mide kanserinin tedavisinde etkili olabileceğini gösterdi.
Sinirlerin kanser kök hücrelerini kontrol ettiğini belirleyen bilim adamları, botoksla sinir akışının durdurulabileceğini ve böylece mide kanserinin ilerlemesinin önüne geçilebileceğini belirtti.
Araştırmaya imza atanlardan Timothy Wang, sinir sinyallerinin durdurulmasının kanser hücrelerinin daha hassas hale gelmesini sağladığını, böylece hücrelerin büyümesinin engellendiğini vurguladı.
Bilim adamları, mide kanserine yakalanan farelere 4 farklı yöntem kullanarak sinir akışını ortadan kaldırdı ve farelerdeki tümörün büyümesini önledi.
Ayrıca botoks ve kanser ilaçlarının birlikte kullanılması farelerin yaşam süresinin kemoterapiye göre yüzde 35'e kadar uzamasını sağladı. Japonya'da 37 hastayla yapılan deneyler de başarılı oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Grip misin yoksa nezle mi? Grip, nezle ve soğuk algınlığı arasındaki farklar ne? İşte ayırt etmenin yolu
Vücutta 300'den Fazla Reaksiyonda Görevi Var! Eksikliğinde En Sık Görülen Belirti Kas Krampları... Magnezyumun Önemi
Ağız Kanseri Riski: Erkeklerde 2 Kat Fazla Görülüyor! Belirtileri Göz Ardı etmeyin...
Gözden Kaçan En Önemli Salgın! Mide Ve Bağırsak Kanserlerini Tetikliyor! Bulaş Yaşı Çocukluk Çağına Kadar İndi
Uzman İsimden Korkutan Uyarı: 2050 Yılında, Dünya Nüfusunun Yarısı Miyopi Olacak Diye Tahmin Ediyoruz