Lavabo ve giderlerdeki tehlike giderek büyüyor! Ölümle sonuçlanıyor
Lavabolar en çok bakterilerin ve mikropların barınabileceği yerler arasında yer alıyor. Her türlü kirin ve pisliğin su aracılığıyla lağımlara aktarıldığı lavabolarda ve giderlerde birçok tehlike bulunuyor. Yapılan yeni bir araştırmaya göre lavabogiderlerinde çok sayıda mantar organizmasının ve küfün bulunabileceği ortaya çıktı.
Lavabolardaki gizli tehlike yapılan yeni bir araştırmayla ortaya çıktı. Mutfak, banyo ve tuvaletlerde yer alan lavabolar ve giderler birçok pisliğin ve kirin su yoluyla atılmasını sağlıyor. Reading Üniversitesi'nden yapılan yeni bir araştırma, lavabolarımızda ve borularda şaşırtıcı derecede çok sayıda mantar organizmasının bulunabileceğini keşfetti. Lavabo giderlerinde gizlenen mantarlar arasında, birçok sağlık sorununun potansiyel bir tetikleyicisi olmasıyla kötü bir üne sahip olan siyah küfler de bulunuyor. Siyah küfe maruz kalmak ölümcül bile olabiliyor. Haliyle bu tarz ortamlarda bakteriler, küfler ve mantarlar üreyebiliyor. Lavabo giderlerindeki gizli tehlike yapılan araştırma sonucuyla ortaya çıktı.
Keşif, 250'den fazla tuvalet lavabosunun analizini temel alıyor ve sonuçlar, bu borularda muazzam bir dünya olduğunu gösterdi. Birleşik Krallık'ta öne çıkan bir vakada, iki yaşındaki Awaab Ishak'ın ailesinin Rochdale'deki dairesinde küfe maruz kalması sonucu öldüğü sonucuna varılmıştı. Trajik hikaye, yoksulluktan kurumsal ırkçılığa kadar her türlü sosyal sorunu gündeme getirdi, ancak aynı zamanda küfle ilgili sağlık etkilerinin yeterince dikkat çekilmeyen etkisinin altını çizdi. Lavabo giderleri ve S borularının, siyah küfün yanı sıra, üyeleri farklı lavabolarda tutarlı olan çok çeşitli mantarlara ev sahipliği yaptığı da keşfedildi. Aynı organizma topluluğunun farklı yerlerdeki lavabolarda bulunması, bunların küf için rezervuar görevi gördüğünü gösteriyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halk Arasında 'Fil Hastalığı' Olarak Biliniyor'! Tedavi Edilmezse Kolda Ve Bacakta Ciddi Sorunlara Yol Açabilir: Lenfödem...
"Alzheimer" ve "Parkinson" tedavisinde umut veren gelişme
Aciller Doldu! Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Pik Yaptı! Covid-19, Influenza Vakaları Patladı, Uzmanlar Uyardı
Rahim ağzı kanserinin yüzde 99'una HPV enfeksiyonu neden oluyor
A'dan Z'ye Diyabet: Diyabet Nedir, Neden Olur? Tip 1 ve Tip II Diyabet Belirtileri! Beslenme Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?