hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kreatin Kilo Aldırır Mı? Kreatin Kilo Yapar Mı?

    Kreatin Kilo Aldırır Mı Kreatin Kilo Yapar Mı
    expand

    Genel olarak kreatin tek başına kilo almanıza veya vermenize neden olmaz, çünkü bu beslenme ve fiziksel aktiviteye düşen bir roldür. Bununla birlikte, bugün daha az deneyimli olanlarla, kreatin takviyesi önerilen ancak bunun tam olarak ne olduğunu bilmeyen pek çok kişi vardır. Kreatin üç amino asitten oluşur, bu üç amino asit glisin ve arginindir. Pek çok kişi kreatini kas oluşturmaya yardımcı olmak için takviye olarak kullanır ve bunu toz, hap veya damlalıkla sıvı formda alır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kreatin Kilo Aldırır mı?

    Kreatini takviye formunda aldığınızda, kas hücreleriniz suyla dolarken onları doyurur. Kreatin aslında vücuttaki suyu kaslarımıza çeker. Ancak kaslar bu kadar büyük miktardaki suyu kabul etmeye hazır değildir ve bunu yapabilmek için kas hücrelerinin genişlemesi gerekir.

    Burası kaslarınızın büyüyüp güçleneceği yerdir. Ancak bir kadın bunun olmasını istemiyorsa, yani büyük kaslar istemiyorsa, aldığı kalorilere dikkat etmesi gerekir, asla aşmamalıdır. Aslında pek çok kadın kreatin kullanıyor ancak onların devasa kasları yok, tam tersine sıkı bir yapıya sahiptirler.

    Genelde keratin kullanan kişiler, vücut boyutlarını korumak için daha fazla kaloriye ihtiyaç duyduğundan kasların, boyutlarını korumak için ihtiyaç duydukları kaloriyi kendi yağ depolarından almaktadır. Kreatin kilo vermenize bu şekilde yardımcı olmaktadır.

    Kreatin Kilo Yapar mı?

    Kilo alımı terimi, vücut ağırlığındaki genel bir artışı ifade eder. Genel olarak bu iki değişken el ele giderse, bazı durumlarda, örneğin sporcularda kreatin entegrasyonu sırasında olduğu gibi, farklı eğilimleri gözlemlemek mümkündür. Kilo alımı aslında sabit veya hatta azalan yağ kütlesi bağlamında gerçekleşebilir.

    Bu durumda vücut ağırlığındaki artış, hidrasyon seviyelerindeki veya iyi bilinen yağsız vücut kütlesindeki artışa bağlanabilir. Bu kapsamda kreatin kullanımının kilo almanıza neden olduğu doğru değildir. Bütün bunlar, bu molekülün kas içi su içeriğini artırabilen ve dolayısıyla kasları ağırlaştırabilen biyolojik rolüne kadar uzanabilir.

    Yani, kreatinin en büyük dezavantajlarından biri suyun hücrelere çekilmesine yardımcı olduğu için su tutulmasına ve dolayısıyla şişkinliğe neden olabilmesidir. Bu ekstra su ağırlığı nedeniyle kaslarınızın şiştiğini fark edebilir ve hatta kilo bile alabilirsiniz. Ancak bu fazla kiloların yağ kazanımından ziyade aşırı su tutulmasından kaynaklandığını akılda tutmak önemlidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow