Kestane Besin Değeri: Kestane Kaç Kalori?
Kış ayının vazgeçilmezi en lezzetli yiyecekler içerisinde kestane gelir. Özellikle eski zamanlarda sobanın üstünde hazırlanması ile keyifli bir biçimde tüketilirdi. Tabii bunun dışında birçok farklı yerde ısıtmak ve hazırlamak suretiyle değerlendirilir. 100 gram üzerinden porsiyon olarak bakıldığında ise kestane besin değeri 130 kcal olarak öne çıkıyor.
Oldukça lezzetli ve değerli bir besin kaynağı olmasının yanı sıra, bu değere bakmak suretiyle ne kadar kestane tüketileceği belirlenebilir. Tabii bunun dışında içerisindeki lif, protein ve karbonhidrat ile farklı besin değerleri üzerinden de öne çıktığını söylemek mümkündür.
Kestane Besin Değeri: Kestane Kaç Kalori?
Kestane besin değeri olarak öne çıktığı zaman 100 gram kapsamında porsiyon eşliğinde ele alınır. Bu bağlamda 100 gram kestane içerisinde 130 kcal olduğunu söylemek mümkün. Aynı zamanda bir adet pişmiş kestane üzerinden de ele almak suretiyle bu konuda fikir verilebilir.
Böylece pişirildiği zaman 1 adet kestane ise 35 kcal barındır. Bu şekilde kaç tane kestane yenmesi gerektiğine dair özellikle diyette olanlar için fikir elde etme şansı bulunur. Fazla tüketmemek ile beraber günde birkaç tane değerlendirilebilir.
Kestane Besin Değerleri
Porsiyon miktarı bakımından ele alındığı zaman 100 gram üzerinden kestane besin değerleri öne çıkmaktadır. Buna bağlı olarak içindeki besin değerleri öğrenmek mümkün.
- 130 kcal
- Doymuş ya 0.3 gram
- Toplam yağ 1.4 gram
- Sodyum 27 mg
- Potasyum 715 mg
- Karbonhidrat 28 gram
- Protein 2 gram
- C vitamini 26.7 mg
- Kalsiyum 46 m
- Demir 1.7 mg
- B6 vitamini 0.2
- Magnezyum 54 mg
Bu şekilde içerisinde bulunan vitamin ve mineral ile birlikte sağlıklı şekilde tüketilebilecek besin kaynakları arasında yer almaktadır.
Kestanenin Faydaları Nelerdir?
İçerisinde barındırdığı C vitamini etkisi ile beraber kestane özellikle Kolesterol düşürücü bir etki oluşturmaktadır. Bu yönüyle önemli bir potansiyel teşkil ettiğini söylemek yine mümkündür. Özellikle içeriğinde yer alan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri kolesterolü dengeleyici bir etki oluşturmaktadır. Diğer yandan yüksek bir antioksidan etki oluşturması ile beraber önemli yere sahip olduğunu eklemek de gerekir.
Bu sayede vücuttaki iltihaplanmayı önleyici etkisiyle beraber öne çıkar. Tabii Tüm bu faydalarının yanında lezzetli yönü ile sevilen bir besin kaynağı olduğunu söylemek gerekir. Dengeli ve düzenli tüketilmesi ile birlikte faydalarından yararlanmak mümkün. Tabii aşırıya kaçmadan tüketilmesi büyük öneme sahiptir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Aralık Ayından İtibaren Vakalar Arttı! Yoğun Öksürük, Yüksek Ateş Ve İshal Şikayetleri İle Kendini Göteriyor! Bu Hastalığa Dikkat
'Halsizim' diye gitti hastanede 12 santimetrelik dev kitleyle karşılaştı
Sahte Olmayan Ne Kaldı? Peynirde, Kıymada Hatta Ekmekte İnanılmaz Hileler! Kaşar Peynirine Patates Püresi, Kıymaya Et Aroması, Una Beyazlatıcı...
Alzheimer 20 Yıl Önceden Geliyorum Diyor! İşte O Belirti...
Sabah Kahve İçmeden Güne Başlayamayanlara İyi Haber! Vücuda Etkisi Araştırıldı! Öyle Bir Faydası Ortaya Çıktı ki.. Dilara Koçak Yazdı