KEMİK YAPISI KİŞİLERİ DAHA YAŞLI GÖSTEREBİLİYOR
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kemik yapısının yaşlılık üzerine etkisi ile ilgili merak edilenleri sizler için anlatıyor.
Kemik yapısı, bir kişinin genel görünümünde önemli bir rol oynar ve yaşlılık belirtilerinin ortaya çıkmasında belirleyici olabilir. Doğal olarak çıkık veya belirgin kemikler, yüzde ve vücutta yaşlılık izlenimi yaratabilir. Bu durum, genetik faktörlerin yanı sıra yaşlanma süreci ve yaşam tarzıyla da ilişkilidir
Kemik yapısı, bir kişinin genel görünümünde önemli bir rol oynar
Kemiklerin çıkık veya belirgin olması genellikle yüzde ve vücutta daha keskin hatların ortaya çıkmasına neden olur. Yüzde, elmacık kemikleri ve çene hattının belirginleşmesi, yaşlılık izlenimi verebilir. Özellikle kaş kemiklerindeki çıkıklık gözleri çökük gösterir. Bununla birlikte, boyun ve elmacık kemiklerinin daha belirgin olması gençlik ve sağlık algısını artırabilirken, aynı zamanda yaşlılık izlenimi yaratabilir.
Bireylerin kemik yapısı, büyük ölçüde genetik mirasa bağlıdır
Ailesel özellikler, kemiklerin formunu ve çıkıklığını belirlemede önemli bir rol oynar. Örneğin, bazı insanlar doğal olarak daha çıkık elmacık kemiklerine veya çene hatlarına sahip olabilirler, bu da onları daha yaşlı gösterebilir.
Yaşlanma süreciyle birlikte kemik yapısı da değişebilir. Yaş ilerledikçe, kemik yoğunluğu azalabilir ve kemiklerde belirginlik artabilir. Özellikle yüzdeki deri altı yağ kaybı ve kemiklerin daha belirgin hale gelmesi, yaşlılık belirtilerini artırabilir.
Beslenme, egzersiz alışkanlıkları ve yaşam tarzı seçimleri, kemik sağlığını ve yapısını doğrudan etkileyebilir. Düzenli egzersiz yapmak ve dengeli beslenmek, kemik yoğunluğunu koruyabilir ve kemik sağlığını destekleyebilir. Ayrıca, sigara içmek, aşırı alkol tüketimi ve düzensiz beslenme, kemik sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir ve yaşlılık belirtilerini artırabilir.
Tercih edilebilecek işlemler var mıdır?
Kemik yapısının belirginliğini azaltmak veya düzeltmek için estetik cerrahi müdahalelerden biri olan SOS kemik törpü işlemi, son yıllarda popüler hale gelmiştir. Bu işlem, özellikle yüzde belirgin kemik hatlarının yumuşatılması veya dengelenmesi amacıyla kullanılır. Estetik cerrahlar tarafından uygulanan bu işlem, kişinin yüz hatlarını daha genç ve dolgun göstermeyi hedefler.
Kaş kemiğinin küçültülmesinin genellikle yüzlerini daha kadınsı yapmak isteyen hastalar için önerilir. Bu işlemde bu kaş kemiği alnın burun içine düzgün bir şekilde akması için indirilir, gözlerin açılması için göz çevresindeki yörünge kenarları ve kemik küçültülür ve alın yuvarlaklaştırılır ve yumuşatılır. Aynı işlem sırasında saç çizgisini yeniden şekillendirebilir ve alçalabilir ve kaşları daha kadınsı hale getirmek için kaldırabilir ve şekillendirilebilir.
Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen işlemlerde sonuçlar oldukça başarılıdır. Saçın hemen iyi bir şekilde gizlendiği saçın içinde veya saç çizgisinin daha fazla ayarlanmasını sağlayan saçın hemen önünde bir kesi yapılır. Saç çizgisi kesi izlerini genellikle birkaç ay sonrasında kendiliğinden geçecektir. İlk başta çok görünür olabilirler. Bu kesi ile kaş kemiği ve yörünge kenarları küçültülür. Alnın üst kısmındaki kemik yumuşatılıp yuvarlaklaştırılabilir ve gözler daha parlak ve daha açık hale getirilebilir.
Kemik yapısı, genetik ve yaşam tarzı faktörlerinin etkisiyle kişinin genel yaşlanma sürecinde nasıl göründüğünü belirleyebilir. Doğal olarak çıkık veya belirgin kemikler, bireyin yaşlılık izlenimi vermesine neden olabilir. Bu durumu değiştirmek veya hafifletmek için estetik müdahaleler düşünülebilir, ancak her türlü cerrahi müdahaleden önce uzman bir doktorla danışmak önemlidir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Doğru Bilinen Diyet Yanlışları: Ekmeği Kes, Aç karnına Limonlu ya da Sirkeli Su İç, Yatmadan Önce Pul Biberli Yoğurt Ye...
Ruh halinizin gizli düşmanı! Bağırsaklarınızdaki bu değişime dikkat...
Bağışıklığı güçlü olması, iyi beslenmeden geçiyor
İnfluenza A, gıda zehirlenmesiyle karıştırılıyor: “48 saat içinde doktora gidin”
Kalbini seven bu besinleri bol bol yesin! Gençlerde kalp hastalıkları arttı! İşte sebebi ve korunma yolları