Kavun şeçerken mutlaka bunu yapın! Bal gibi çıkıyor...
Sofralarda kavun ve karpuz dönemi başladı. Şeker gibi kavun istiyorsanız seçime dikkat etmeniz gerekiyor. İyi bir C vitamini deposu olan kavun aynı zamanda bağırsakları çalıştırıyor. İşte şeker gibi kavunun püf noktası...
Kavun en sevilen yaz meyvelerinden biridir. Fakat seçimi zordur. Şeker gibi de çıkabilir acı da olabilir. Peki, kavun nasıl seçilir?
Kavun kahverengiye döndüğünde, onu yemek için en uygun zamandır ve bu tatlı olduğunu gösterir.
Sadece kavunun kokusunu alma yeteneğiniz varsa ortasından dokunun. Parmağınızın hafif nemli olduğunu fark ederseniz yemeye hazır demektir.
KAVUN NEYE İYİ GELİR?
Kavun bağışıklık sisteminin harekete geçmesini sağlar.
C vitamini açısından zengin olan kavun bakteri ve mikropları uzaklaştırır.
Kavun kalp krizi riskinden ve damar sertleşmesinden bünyeyi korur.
C vitamini yüksek miktarda barındıran kavun serbest radikallerle savaşarak kanserin etkisini azaltır ve kansere yakalanma riskini en aza indirir.
Bir fincan kavun yaklaşık olarak 155 gram su barındırır. Bu su, kavunun ağırlığının yaklaşık yüzde 90’ı kadardır. Tükettiğiniz suyun yanı sıra yediğiniz meyveler ve sebzelerdeki su da vücutta su ve elektrolit dengesinin sağlanması için yardımcı olur.
Özellikle yazın terleme ile kaybedilen suyun yerine konması için kavun iyi bir ara öğün olabilir. Egzersiz sonrası için de sağlıklı bir atıştırmalıktır.
Kavun içerisinde bol miktarda vitamini barındırıyor. A vitamini, saç sağlığı için önemli bir rol oynar. A vitamini, saçların sağlıklı olmasına yardımcı olan yağ bezlerini sebum üretmesi için uyarır. Daha canlı ve parlak saçlar için kavunu beslenmenize ilave edebilirsiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek! Ani sıcaklık değişimine dikkat! Damar tıkanıklığı ve kalp krizini tetikliyor
Uzmanı uyardı! "Pirinç eriştesi veya mantardan ölebilirsiniz" Uzakdoğu'ya seyahat edenler dikkat
Vitamin mineral eksikliği tetikliyor! Büyüme ağrısını iyi tanıyın
Uzmanından sağlıklı dişler için altın tavsiyeler
Yorgun ya da sıçrayarak uyanıyorsanız aman dikkat! Uykuda ense terlemesi de önemli bir belirti... Meğer hepsi bu hastalığın sinyaliymiş