Kasık Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir? Kasık Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Kadın ya da erkek için kasıkta ağrı yaşandığı vakit Genel Cerrahi bölümü süreç içinde devreye girer. Hastanede genel cerrahi poliklinik dene başvurmak suretiyle ilgili tedavi alternatifleri öne çıkar Ayrıca eğer Genel Cerrahi bölümü gerek görür ise o vakit üroloji bölümüne yönlendirme yapılabilir. Yaşanabilecek olası sağlık sorununa bağlı olarak farklı bölümler üzerinden ilgili işlemler yapılır.
Kasık Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?
Kasık ağrısı yaşayan kişiler hastanelerin Genel Cerrahi Bölümüne başvurur. Genelde burada yapılacak olan teşhis ile birlikte tedavi ele alınır. Ancak farklı sorunlara bağlı olarak bu konuda üroloji devreye girebilir. Genel Cerrahi bölümü üzerinden üroloji bölümüne sevk yapılır. Böylece hastalığın saptanması konusunda kan, idrar ya da sperm üzerinden tahlil gerçekleşir.
Kasık Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Farklı sebeplerden dolayı kasık ağrısı meydana geldiğinde öncelikle Genel Cerrahi Bölümüne gidilir. Aynı zamanda karşılıklı yönlendirme ile birlikte üroloji bölümü de bu konuda devreye girebilir. Sadece üroloji değil ayrıca üroloji gibi çeşitli bölümlere Genel Cerrahi bölümü üzerinden sevk yapılabilir.
Önemli olan kadın ya da erkeğe bağlı olarak kasık bölgesinde meydana gelen soruna göre teşhis koymaktır. O yüzden idrar, kan ve sperm gibi tahliller doğrultusunda gerekli olan incelemeler gerçekleştirilir.
Kasık Ağrısı İçin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Kasık ağrısı söz konusu olduğu zaman ilk olarak Genel Cerrahi bölümü üzerinden doktor kontrolünde gerekli ilaç tedavisi ele alınır. Özellikle ağrı kesiciler kasık ağrısını giderme noktasında oldukça etkilidir. Kas spazmı ve kas gevşetici konusunda krem ve benzeri gibi ürünler de kullanılır. Tabii tüm bu ürünler reçeteli olarak Uzman Doktor kontrolünde ele alınmalıdır. Çünkü kasık bölümünde meydana gelecek olası problemler bu açıdan ciddi sağlık sorunları içerisinde yer alır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EL AYAK AĞIZ HASTALIĞI VAKALARI ARTTI, HASTANELER DOLDU TAŞTI! Ateş, boğaz ağrısı, iştah kaybı, lezyonlar... Bu belirtiler varsa dikkat!
1 aydan uzun süren yorgunluğa dikkat! Ciddi hastalıkların sinyali olabilir: Tiroid, anemi, insülin direnci... Bahar yorgunluğu ile karıştırılan 6 hastalık
Gününü bilgisayar karşısında geçirenlerde bel eğriliği riski yüksek
Covid-19'dan daha hızlı bulaşıyor! Vakalar arttı, uzmanlar uyardı: Salgın olabilir! Kızamık ve boğmaca...
-
AKCİĞER SÖNMESİ RİSKİNİ 20 KAT ARTIRIYOR! Ani başlayan bu 3 belirtiye dikkat... Sigara akciğerleri işte böyle bitiriyor