Kanser tedavisinde büyük umut
İngiltere'de bilimadamları, deri hücrelerini bağışıklık sistemi hücrelerine çevirmeyi başardı. Oxford Üniversitesi'nde yapılan araştırma, kanser hastalarının gelecekte kendi derilerinden alınacak hücrelerle tedavi edilebilme olasılığını yeniden gündeme taşıdı.
"Gene Therapy" adlı dergide yayımlanan araştırmada bilimadamları, dendritik hücreleri kullanarak bağışıklık sisteminin nereye saldıracağını belirledi.
Oxford Kök Hücre Enstitüsü'nden Paul Fairchild, araştırma sırasında kök hücre teknolojisindeki ilerlemelerden yararlanarak bir hastanın derisinden ürettikleri yeni dendritik hücrelerin sadece kanser hücrelerinde bulunan "Melan A" adlı antijeni hedeflemesini sağladıklarını açıkladı. Fairchild, laboratuvar ortamında yapılan deneylerin dendritik hücrelerin bağışıklık sisteminin hem antikor üreten hem de diğer hücreleri öldüren hücreleri harekete geçirdiğini gösterdiğini vurguladı.
Hastanın kanından alınan dendritik hücreler, daha önceki araştırmalarda da kullanılmış ancak bağışıklık sisteminin sadece bir kısmını harekete geçirmişti.
Fairchild, bir sonraki aşamada dendritik hücrelerin bağışıklık sisteminin harekete geçirilmesine dayalı kanser tedavileri için uygun olup olmadığına bakılacağını söyledi.
Hücrelerin laboratuvar ortamında değiştirildiğini ve henüz insanlarda deneme yapılmadığını belirten Fairchild, bu yöntemin kanser tedavisinde kullanılmasının zaman alabileceğini sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Mideyi Rahatlatan 7 Besin! Şişkinlik Ve Gazı Yok Ediyor! Limon, Nane, Avokado, Muz Ve Kavunun Gücü! Böyle Tüketirseniz...
Erik Kalbi, Kivi Mideyi, Çilek Sindirimi, Kayısı Bağırsakları Çalıştırıyor! Kilo Vermek İsteyenler Dikkat! Lif Deposu Kuru Meyveler Ve Faydaları
Türk tıp sülüğü 'Hirudo Sulukii' dünya literatürüne girdi: Geçmişi 10 milyon yıl önceye dayanıyor
Gözlerinizi Sürekli Kaşıyorsanız Aman Dikkat! Bu Hastalık Kapınızı Çalabilir
Uzman İsim Uyardı: Mide Kanserinin En Önemli Nedenlerinden Biri: 'Helicobacter Pylori'